Surfinie na balkonie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Surfinie na balkonie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Surfinie na balkonie

Surfinie są podobno wymagającymi dobrej hodowli i ręki kwiatami, niemniej ja uwielbiam te kwiatki i już drugi raz obsadziłam nimi balkon. Problem w tym, ze po kilku tygodniach zaczynają tracić liście.  Rośliny co prawda dalej kwitną, ale nie wyglądają już tak pięknie bez tych liści. Co robić ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Surfinie na balkonie

Trzeba je regularnie zasilać i oczywiście surfinia potrzebuje duzo słońca. Po pierwsze surfinie musza miec duzo slonca.Po drugie musza miec stale wilgotne podloze , ze wzgledu na duza powierzchnie transpiracji.Ja zawsze mam piekne surfinie na balkonie , ale tez co jakis czas je przycinam , zeby sie rozrastaly wszerz , a nie tworzyly dlugie badyle.Polecam nawoz Planton do surfinii , petunii i werben. Slabszym roztworem niz w przepisie nawoze co drugi dzien.Jak sie przedawkuje nawozenie , to liscie moga opadac i zolknac.To samo moze byc z niedokarmienia

3

Dzięki Gosciu tylko czym najlepiej je zasilać ? Tyle tego teraz w sklepach ze nie wiadomo co wybrać sad No tak surfinie to na pewno  wyjątkowe kwiaty wymagające sporej ilości wody.Wszystko było by w porządku gdyby nie to ,że od dwóch dni obserwuję ,że dzieje sie coś nie tak. Pędy moich surfinii zaczęły wyciągać się teraz bardzo mocno w dół a kielichy surfiniowych kwiatów zaczynają wyglądać  na na prawdę potwornie oklapnięte -jak by kwiat miał za sucho i wołał o wodę - co jednak byłoby trochę bez sensu i  nie może mieć raczej miejsca  bo podlewam obficie każdego wieczora - ok.1 litra wody na ta doniczkę  . Obawiam się ,że chyba przelałam roślinki albo coś innego sad

4

Mnie także surfinie bardzo się podobają jako kwiaty i też mam zamiar obsadzić nimi balkon - niestety ja nie mam dobrej ręki do kwiatów w ogóle i trochę się boję smile Może macie dobre rady jak hodować surfinię i jak dobrze zacząć, jakie kwiaty wybrać w sklepie smile? Bo mam jeszcze troszkę czasu smile

5

Pierwsze słyszę że surfinia jest wymagająca...
Co roku mam ją na balkonie wraz z pelargonią i werbeną z zachodniej strony i południowej,podlewałam jak mi się przypomniało,nie nawoziłam i żyły,kwitły,liście miały...

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Surfinie na balkonie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024