Różnica wzrostu... :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 41 ]

1 Ostatnio edytowany przez punka_90 (2013-03-28 18:14:33)

Temat: Różnica wzrostu... :(

Hej!

Mam doła z powodu roznicy wzrostu miedzy mna a moim chłopakiem. Spotykamy sie od niedawna i w sumie zawsze mam na sobie szpilki ok 7 cm a i tak jestem sporo niższa od niego (gdzies o głowe). Mam 157. Kiedy daje mi buziaka na pozegnanie musi sie schylac a ja lekko staje na palcach. Boje sie jego reakcji kiedy zobaczy mnie bez obcasów:( Mój poprzedni chłopak miał 183 cm i jakoś nie widziałam aż tak wielkiej róznicy w wzroscie, a bardzo czesto miałam buty na płaskim lub byłam boso:) wiec myśle, że mój obecny facet ma troszke wiecej. Jak mam na sobie szpilki to jest nawet ok, ale boję sie ze jak załoze baleriny lub trampki to bedziemy wygladali komicznie sad Bardzo mi na nim zalezy...

Co myslicie o takiej roznicy wzrostu? Mieliscie moze kiedy podobnie?
Prosze o opinie...

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2013-03-28 17:58:46)

Odp: Różnica wzrostu... :(

Punka, myślę że różnica wzrostu w niczym tutaj nie przeszkadza. Jeśli chłopak nie widzi problemu, to i Ty go nie szukaj tak gdzie go nie ma. Mówisz komicznie? Moja koleżanka sięgała swojemu chłopakowi "pod pachę" smile Byli za to świetną parą, a dzisiaj są małżeństwem. Nadal udanym smile Co ma wzrost do uczuć? Chodź nawet przy nim na boso... ważne byście się kochali smile

No chyba, że koniecznie chcesz wyższego faceta, wtedy szukaj do skutku...

3

Moim zdaniem problemem jest może niedojrzałość do poważnej relacji z drugim człowiekiem, a nie wzrost.

4

Uważam że nie masz się czym przejmować. Dla mnie to jest urocze,a nie komiczne. Ja ma 168cm a mój mężczyzna powyżej 190cm i lubię czuć się taka mała przy nim. I też musi się schylać gdy chce mnie pocałować i mnie bardzo si to podoba;) Kosmicznie to by wyglądało gdyby był niższy od Ciebie.

5

Boże, to już nie ma większych problemow? Co, nie kochałabyś go, gdyby był o 5 cm wyższy?
Czasem mam wrażenie, ze ludziom się w tyłkach poprzewracało...

W konkursie na parę roku startujecie, czy po prostu chcecie iść razem przez życie?
Bo jeśli nie widzisz różnicy, to lepiej sobie daruj poważny związek na razie.

6

Jestem wysokim facetem i nie widzę nic śmiesznego, ani tym bardziej przykrego w byciu z "małą" dziewczyną.

Lżej będzie ją nosić na rękach big_smile big_smile big_smile.

7

Ja jestem niewiele wyższa od Ciebie 1,61/2m, a lubię wysokich facetów, kiedyś spotykałam się z takim, co miał ponad 1,9m i w ogóle mi to nie przeszkadzało. Fajnie jest poczuć się taką drobną przy nim smile.

8 Ostatnio edytowany przez igla16 (2013-03-29 07:52:23)

Myślę, że na siłę szukasz sobie problemów. Też jestem niewysoka(160cm), miałam faceta, który był wyższy ode mnie prawie o pół metra(45cm) i jakoś z tym żyliśmy i nie było problemów. Wrzuć na luz i nie stwarzaj sobie problemów.

Cynicznahipo napisał/a:

Boże, to już nie ma większych problemow? Co, nie kochałabyś go, gdyby był o 5 cm wyższy?
Czasem mam wrażenie, ze ludziom się w tyłkach poprzewracało...

W konkursie na parę roku startujecie, czy po prostu chcecie iść razem przez życie?
Bo jeśli nie widzisz różnicy, to lepiej sobie daruj poważny związek na razie.

Amen!

9

nie martw sie , ja mam 160 wzrostu , a moj chlopak jakoś 198- czy cos i jakoś nam to nie przeszkadza smile jak sie kochacie to nie bedzie to mialo zadnego znaczenia ;d

10

ja mam 156 cm wzrostu a mój chłopak ok 183 cm i też nie odczuwam tego że jestem niska i wcale nie chodzę na szpilkach:)

11 Ostatnio edytowany przez Kasseni (2013-03-30 21:28:28)

W moim sąsiedztwie mieszka dwoje takich ludzi z dużą różnicą wzrostu.
Żyją ze sobą odkąd pamiętam, mają dorosłe dzieci.
Jak przechodzą czasem obok mnie, (ja mam 164 cm) to mogę powiedzieć jedno z nich jest mniej więcej mojego wzrostu, a drugie dużo wyższe, gdzieś o 2 głowy.
Ale teraz powiem najlepsze, to kobieta jest wysoka, a mężczyzna niski.
I jakoś im ta różnica wzrostu nie przeszkadza.

Jeśli są prawdziwe uczucia to wzrost nie powinien być żadną przeszkodą smile

12

Też znam takie pary. Jedna jest ze sobą od ponad 20 lat wink I nigdy nie słyszałam, żeby taką różnicę wzrostu ktoś uważał za śmieszną... Wygląda to normalnie, problem trochę - za przeproszeniem - z tyłka wzięty wink

13

ziellona napisał/a:

Też znam takie pary. Jedna jest ze sobą od ponad 20 lat wink I nigdy nie słyszałam, żeby taką różnicę wzrostu ktoś uważał za śmieszną... Wygląda to normalnie, problem trochę - za przeproszeniem - z tyłka wzięty wink

Z tylka,mówisz? No ale jednak są pewne problemy na co dzień... Musisz np stawać na taborecie żeby pocałować czy przytulić się do faceta... Zatańczyć razem też nieb rdzo, zwłaszcza dowolnej piosenki...

http://papilot1.mykmyk.pl/img/660/0/przeciwienstwa-sie-przyciagaja-34710312.jpg

14

To już gorsze chyba jest jak facet jest niższy od kobiety, ale też nie powinno to  być wyznacznikiem wartości tej osoby.

15

missnowegojorku napisał/a:

To już gorsze chyba jest jak facet jest niższy od kobiety, ale też nie powinno to  być wyznacznikiem wartości tej osoby.

Fakt, ale i w jednymi w drugim wypadku niewygodne.

16

wolałabym cierpiec niewygode bedac szczesliwie zakochana wink

17

Czemu się przejmujesz? Pewnie Twój facet to lubi i w ogóle mu to nie przeszkadza:)

18

Hej,
trochę dziwny problem... Możesz założyć obcasy i będziesz przy nim wysoka... Rozumiem, jakbyś była wysoka i miała niższego faceta- to to może wydawać się dziwne dla niektórych ludzi.
smile Uważam że mieć wyższego faceta nawet o te 40cm to chyba nie problem - kochasz go za wnętrze a nie za wzrost.

19

Bla,bla,bla

Tak naprawdę faceci lubią kobiety niewysokie-z tego co się orientuję.
Sama jestem wysoka..a i do tego mam faceta o trochę wyższego .

Ja na Twoim miejscu zdjęłabym te obcasy,zamieniła na jakieś wygodne buty... i pokazała mu ,jaka tak naprawdę jestem wink
Chyba całe życie,nie masz zamiaru chodzić w butach,które sprawiają złudne wrażenie bycia "większą" ?
No,jeśli tak.To współczuję...paranoja zaprowadzi Cię daleko,Skarbie. wink

20

punka_90 napisał/a:

Boje sie jego reakcji kiedy zobaczy mnie bez obcasów:(

Nie martw się. Chłopak nie jest kretem, na pewno wie, że jesteś niska. Skoro mu to nie przeszkadza, to dlaczego przeszkadza Tobie? Nie martw się na przód.

21

Przecież małe jest piękne, wielu facetów po prostu uwielbia filigranowe kobiety smile

22

Taka niby niewygoda, ale z drugiej strony ma to dużo pozytywów : ) Jak leżycie, możesz się w nim 'schować', może się całą mocno przytulić, strzelam, że pewnie mu się to podoba i czuje się potrzebny, że może być taki duży i taki silny i ma taką Ciebie. A jak idziecie obok to wcale nie wygląda komicznie. Czy patrząc tak na innych byś tak pomyślała? Raczej nie, przecież to urocze : )

23

Też miałam taki problem. Nie jestem już z tym chłopakiem, ale to nie z powodu różnicy wzrostu.Gorzej jest jak chłopak jest niższy od dziewczyny smile

24

aaaaa! nienawidzę takich rzeczy big_smile wiesz jak to jest, wysokie dziewczyny chcą być niskie a niskie chcą być wysokie. tak było, jest i będzie. zawsze. a różnica we wzroście jest fajna. popieram różnice wzrostów smile nie martw się. jemu to na pewno nie przeszkadza, Tobie też nie powinno

25

To teraz wyobraź sobie parę, która wygląda następująco:

Facet:

Wzrost: 209-210 cm
Waga: 190-200

Kobieta:

Wzrost: 160 cm
Waga: 50 kg

Są to dane mojego wujka i ciotki. Sam niski nie jestem, ale do wujka mi trochę brakuje. Wygląda przy nim dość mizernie, ale związek utrzymuje się od wielu lat. Wzrost nie jest fundamentalnym elementem związku, przynajmniej nie powinien nim być.

26

Mam 152 cm wzrostu, mój facet jest ode mnie dokładnie 30 cm wyższy smile Szpilek nie nosze, bo nie lubię- tylko płaskie buty typu balerinki, trampki czy sandałki.
Nigdy nie uważałam tego za problem i nie zastanawiałam się, czy wygląda to śmiesznie. Może dlatego, że znam i widuję wiele takich par, gdzie kobieta jest dużo niższa od mężczyzny.
Różnica wzrostu to nie problem- wzrost nie ma znaczenia, jeśli trzeba w związku coś ustalić smile

27

Mój wybranek też jest ode mnie o 30 cm smile i w niczym nam to nie przeszkadza. Często nosze szpilki, ale dlatego, że lubię smile Często mi powtarza, że jak bym była wyższa to bym była mniej interesująca smile

28

Ja mam 156cm, a mój mąż ponad 190cm. Czasem noszę szpilki, czasem baleriny, w zależności od nastroju i sytuacji. Nigdy to nie było dla nas problemem i nigdy też nie zauważyłam, żeby dla kogoś to było śmieszne. Mąż zawsze powtarza, że podobały mu się małe i drobne dziewczyny. Wysokie wydawały mu się nie kobiece.

29

Jeśli ludzie będą się chcieli z kogoś pośmiać, powód zawsze się znajdzie: jak spotkają wysokiego z małą, chudego z grubą czy dwóch rudzielców w okularach.
Tyle, że dorośli ludzie na pewnym intelektualnym poziomie wiedzą, że nie szuka się partnera po to, by do nas wizualnie ,,pasował" ale po to, by móc kochać i być kochanym. A wygląd fizyczny nie ma wpływu na uczuciowe zaangażowanie.

30

Moj facet jest 25 cm wyższy ode mnie i cieszy mnie to, bo czuje sie przy nim drobna , malutka, chudziutka:)

31

Cześć,

Myślę, że nie ma czym się przejmować, kochacie się i to jest najważniejsze, a wzrost tu nie gra roli. Życzę szczęścia i duuużo miłości:) Pozdrawiam

32

punka_90 napisał/a:

Hej!

Mam doła z powodu roznicy wzrostu miedzy mna a moim chłopakiem. Spotykamy sie od niedawna i w sumie zawsze mam na sobie szpilki ok 7 cm a i tak jestem sporo niższa od niego (gdzies o głowe). Mam 157. Kiedy daje mi buziaka na pozegnanie musi sie schylac a ja lekko staje na palcach. Boje sie jego reakcji kiedy zobaczy mnie bez obcasów:( Mój poprzedni chłopak miał 183 cm i jakoś nie widziałam aż tak wielkiej róznicy w wzroscie, a bardzo czesto miałam buty na płaskim lub byłam boso:) wiec myśle, że mój obecny facet ma troszke wiecej. Jak mam na sobie szpilki to jest nawet ok, ale boję sie ze jak załoze baleriny lub trampki to bedziemy wygladali komicznie sad Bardzo mi na nim zalezy...

Co myslicie o takiej roznicy wzrostu? Mieliscie moze kiedy podobnie?
Prosze o opinie...

I bardzo dobrze, że jesteś niższa od mężczyzny swojego big_smile Też miałam wysokich mężczyzn 183, 188 cm i nigdy nie narzekałam na wzrost, bo to faja sprawa big_smile Więc się malutka nie martw, a ciesz się życiem i tym co masz smile smile smile

33

Uważam, że różnica wzrostu nie powinna być problemem :)Kiedyś spotykałam sie z chłopakiem, który miał ok 2m wzrostu (spowodowane chorobą) ja mam 163cm i uwierz nie mieliśmy z tym problemu :)Były jakiś tam trudności np. z pocałunkami  ale dla zakochanego nic trudnego smile

34 Ostatnio edytowany przez Nataluszek (2013-06-30 20:43:42)

Kurczę, chyba sama chciałabym mieć taki problem..:)
A tak na marginesie to mój mąż ma 189 cm wzrostu, a ja 164. smile I w niczym (dosłownie w niczym wink!) Nam to nie przeszkadza. Jakbyś mu się nie podobała to by na kurdupla nie spojrzał, czyż nie? ;]
A to, że musisz stawać na palcach do pocałunku to nic złego przecież. Ja robię to codziennie i nie zmienia to jego jakości. big_smile

35

A ja na przykład gustuje w delikatnie wyższych kobietach i sam je zachęcam do noszenia obcasów.Jak przez jakiś czas spotykałem się z niziutka to czułem się nieswojo...

36

Pitagoras, każdy lubi co innego. big_smile Ale w przypadku tej dziewczyny uważam, że jeśli nie podobałaby się chłopakowi ze względu na wzrost to nie spotykałby się z nią. Przecież facet mimo tego, iż to facet wie, że obcasy dodają centymetrów i na pewno wie, że po ich ściągnięciu dziewczyna będzie niższa. smile
A może on lubi takie Kruszynki? smile

37 Ostatnio edytowany przez ogień (2013-07-05 09:47:31)

u mnie w byłym związku różnica wynosiła jakieśś..40-42cm, nie pamiętam dokładnie, i przejmowałam się tylko czasem jak to wygląda kiedy idziemy za rękę, ale i tak zdawałam sobie sprawę, że to przecież nieistotne. w niczym to nie przeszkadzało, przyjemnie jak facet jest sporo wyższy bo wtedy nie ma problemów z podnoszeniem swej dziewczynki, a bycie podnoszoną ot tak bez większego wysiłku należy do bardzo przyjemnych doznań wink taką kruszynę facet podniesie nawet jedną ręką i się jeszcze z Tobą pokręci dookoła wink albo podniesie Cię abyś mogła sobie dotknąć sufitu big_smile to naprawdę dobra różnica big_smile

rozumiem, że możesz się przejmować ale uważam że dla niego to nie ma znaczenia czy masz tyle czy rzeczywiście te 7cm mniej smile

38

Mój partner też jest ode mnie wyższy ok. 30cm. Nie uważam tego za żaden problem, w niektórych sytuacjach to nawet zaleta. ^^
Jeżeli chce się przytulić to wiadomo ja na palce, a on się schyla. Buziaka z zaskoczenia w policzek mu nie dam, ale przytulić i zatańczyć się da. Gorzej byłoby, gdybyś to ty była wyższa smile

39

takie pary gdzie facet jest duzo nizszy moim zdaniem wygladaja slodko smile duzo gorzej by bylo gdyby facet byl nizszy..to juz nie wyglada tak fajnie

40

Emanuelle1209 napisał/a:

Kosmicznie to by wyglądało gdyby był niższy od Ciebie.

a ja jestem wyższa od swojego i jesteśmy PRZEŚLICZNĄ parą:):):)

Posty [ 41 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024