Witam mam na imię Barbara mam lat 20 chcialam bym opisac o swojich problemach, i o zyciu w ktorym bardzo sie zagubilam od jakiegos czasu kiedy zacZelam chodzic do szkoly rozwiedli sie moji rodzice w szkole zaczelam miec problemy zy nauka i wogule z ludzmi moj ojciec zaczol mnie traktowac jak smiecia zalatwil mi z dyrektorka ze mam isc do specialnej szkoly.. puzniej okazalo sie naprawde jaki on jest kiedy naprawde zaczelam dojzewac zaczol mnie molestowac robil mi taka krzywde ja przez jakis czas naprawde trzymalam to w sobie do jakiegos czasu kiedy nie wybuchlam i nie dowiedziala sie moja matka o tym zalozylam mu sprawe ale niestety nasz sad nie potraktowal tego powaznie i wygral ta sprawe jak to sprawiedliwosc na tym swiece a wracajac do tego mialam 13 lat poznalam chlopaka byla to moja pierwsza milosc bylismy ze soba ponad 2 lata kochalam go ponad wszystko byl dla mnie wszystkim ale po czasie sie okazalo ze mnie zdradzil nie wytrzymalam tego zaczłam sie ciac poprostu psychika i od tego czasu sie zaczol koszmar w mojim zyciu teraz kiedy troche dojzalam do swojego zycia to zaczely sie nastepne problemy..zaczelam schodzic na dno napotkalam sie na bardzo zle towarzystwo ktore tylko mnie bardzo niszczylo nie radze sobie juz niewiem co mam zrobic mam slaba psychike poprostu nie wytrzymuje tego mam mysli samobujcze bo ciagle mysle ze dla mnie zycie sie juz skonczylo
moze wam sie to wydawac dziwne ale ja wiem ze na tym portalu mi pomoga czekam na odpowiedz..
Sorry ale piszesz dosyć ogólnikowo i nieprecyzyjnie. Nie wiemy co to za towarzystwo, jak cię to kończyło lub kończy psychicznie. Co to za sytuacje. Ciężko ci coś doradzić. Hmm, myśli samobójcze, trochę podchodzi mi to pod stan depresyjny. W takich sytuacjach jeśli nie masz przyjaciela który mógłby ci pomóc, wesprzeć a nie w każdej sytuacji i tak może pomóc to radziłbym przejść się do przychodni gdzie przyjmuje psycholog. On oceni ogólny stan, jeśli będzie to potrzebne, zapisze leki. Trzeba brać jeśli tak, nie ma się czego wstydzić. Będzie dobrze
.