Macie jakieś fajne pomysły-jak zagadać chłopaka w bibliotece? :-) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Macie jakieś fajne pomysły-jak zagadać chłopaka w bibliotece? :-)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 31 ]

1 Ostatnio edytowany przez myszka17 (2013-03-17 13:48:57)

Temat: Macie jakieś fajne pomysły-jak zagadać chłopaka w bibliotece? :-)

Chodzi o to że on siedzi przy komputerze a ja chcę go o coś poprosić żeby mógł mi pomóc- ale o co? Usiąść koło niego przy komputerze i co dalej? big_smile
Jakieś fajne pomysły ? smile
Dodam jeszcze że ja my się podobam i on mi również. Tylko że już raz spróbowałam "mu pomóc w poznaniu mnie" ale on nie umiał mi niestety pomóc sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Macie jakieś fajne pomysły-jak zagadać chłopaka w bibliotece? :-)

Skoro już próbowałaś i nie wyszło to nie narzucaj się. Będzie chciał to sam wyjdzie z inicjatywą.

3

SPOTTED - modnie i bez kompromitacji :d

4

Popieram zdanie alfaalfa. Nie ma sensu biegać za facetem. Nie chce to nie, Jego strata big_smile

5

myszka17 napisał/a:

Dodam jeszcze że ja my się podobam i on mi również. Tylko że już raz spróbowałam "mu pomóc w poznaniu mnie" ale on nie umiał mi niestety pomóc sad

Myszko, a możesz powiedzieć, co znaczy że "on nie umiał ci pomóc"?
Zignorował Twoją próbę zagadnięcia?
Co zrobił?

6

Hm... Może macie rację ale on jest nieśmiały a czasu pozostało na prawdę niewiele żeby moc go poznać sad strasznie mi zależy na tej znajomości...

7

Poprosiłam go o pomoc przy komputerze nie mogłam dać sobie rady z programem i  on wstał i chciał mi pomoc ale sam nie potrafił powiedzial " jej nie pamiętam" i na tym się skończyło...

8

A co on robi przy tym komputerze? Gra? Programuje? Surfuje? Może po prostu porozmawiaj z nim o tym, zapytaj, czy umie programować w c++, czy modelował kiedyś w blenderze, czy lubi lol albo tibię, czy woli Windowsa, Linuxa, czy Maca, czy nauczyłby Cię w coś grać tongue Ludzie lubią rozmawiać o swoich zainteresowaniach, jak Ci się uda nawiązać z nim rozmowę na temat, który go interesuje, będzie bardziej chętny do rozmowy na inne tematy i znajomości z Tobą.

9

Enkeli  dziękuje za podpowiedzi o co go zapytać ale szczerze mówiąc ją sama nie znam na nie odpowiedzi smile Hehe ... Własnie on serwuje po portach np onet interia itp smile big_smile

10

myszka17 napisał/a:

Enkeli  dziękuje za podpowiedzi o co go zapytać ale szczerze mówiąc ją sama nie znam na nie odpowiedzi smile Hehe ... Własnie on serwuje po portach np onet interia itp smile big_smile

To może przegląda wiadomości? Akurat w tej dziedzinie nie jestem najlepsza, więc nie zaproponuję pytań tongue

11

enkeli napisał/a:

czy lubi lol albo tibię

O, a potem mogłaby napisac poradnik ''jak poderwać tibijczyka'' big_smile

12

myszka17 napisał/a:

Poprosiłam go o pomoc przy komputerze nie mogłam dać sobie rady z programem i  on wstał i chciał mi pomoc ale sam nie potrafił

I w tym tkwi problem. Jemu się wydaje, że się zbłaźnił bo sie nie wykazał. Faceci lubią pomagać kobietom, to łechce ich ego ale jak sytuacja ich przerasta to niestety efekt jest odwrotny hmm Szkoda, że wcześniej nie "oszacowałaś" jego możliwości i umiejętności. Mogłaś poprosić go o pomoc w czyms łatwiejszym nawet jak sama umiałaś to zrobić. To działa sprawdziłam na sobie smile Może nie udawałam nigdy słodkiej idiotki, ale czasami wymyślałam jakiś problem aby facet mógł sie wykazać, w czymś doradzić albo pomóc. Jeżeli chodzi o sprawy komputerowe to trochę inaczej wygląda bo skończyłam liceum informatyczne. Ale i tak na wielu sprawach się nie znam i swojego byłego chłopaka często prosiłam aby mi pomógł, co jemu się podobało.

Nie ma sensu, abym dalej dywagowała trzeba coś wymyślić w Twojej sytuacji smile Trochę mało szczegółów napisałaś, żeby można było coś fajnego wymyślić. Proponuję znaleźć sobie jakiś problem przy obsłudze komputera, ale coś łatwego żeby jego nie zagieło. Nawet jeżeli będziesz umiała sobie z tym poradzić. Ale już wcześniej to próbowałaś to może coś innego. Wywnioskowałam, że chodzicie jeszcze do szkoły. Może zadaj mu jakieś pytanie odnośnie właśnie szkoły. Nie wiem czy jest z równoległej klasy czy wyższej. Ale może zapytaj o jakiegoś nauczyciela. Kurcze, do tego są potzrebne bardziej szczegółowe informacje.

13 Ostatnio edytowany przez ban (2013-03-20 13:33:40)

Jemu się wydaje, że się zbłaźnił bo sie nie wykazał. Faceci lubią pomagać kobietom, to łechce ich ego ale jak sytuacja ich przerasta to niestety efekt jest odwrotny

E tam! Obojętne czy da radę pomóc czy nie da rady -- zawsze temat rozmowy można ciągnąć dalej.

A jak zaczepić chłopaka? Wg mnie jest jeden klucz: uśmiech + powiedzenie "Cześć!". Co dalej będzie powiedziane prawie nie ma znaczenia... Ale jak wiesz jak zrobić to o co go pytałaś, to po prostu powiedz, że już wiesz i mu pokaż. Na końcu dodaj, że chciałaś powiedzieć, abyście już razem pamiętali. Potem zapytaj czego się uczy. Powiedz, czego Ty się uczysz. Potem powiedz, że jesteś głodna i że jeśli chce to możecie iść razem zjeść.

Enkeli dobrze radzi... a swoją drogą na hasło "Tibia" śmiać mi się chce, bo w jednym opisów było napisane "Tak! Ten niebieski prostokąt to Ty"... hihihi.. taka denna była grafika.

14

Małgorzatko bardzo Ci dziękuję nawet nie wiesz jak pomogłaś- od razu lżej na sercu. Bo widzisz teraz po tym wszystkim czuje że on mnie delikatnie mówiąc unika hmm Tak chodzimy razem do szkoły - on jest   2 lata starszy ode mnie :)No tak  cały czas się głowie mam a nawet miałam już kilka planów jak do niego "Zagadać"  ale za każdym razem gdy go widzę to nie mogę ze strachu big_smile Po prostu nie chcę się "narzucać" zawsze mówiłam że jak chłopakowi się spodobam to niech on kombinuje smile i na dodatek on często przeisaduję z koleżankami hmm (to dlatego że w jego kl. nie ma ani jednego chopaka) smile czy myślicie że gdy on zaczął mnie tak jakby "unikać" to czy już się odkochał ? smile

15

Myszko "czy się odkochał?"
Może on po prostu nie jest zainteresowany tą znajomością?
Jeśli będzie chciał, to się odezwie. Nic na siłę.
Wie już, że Ty byś chciała, więc może na razie daj mu spokój, zobaczysz co będzie dalej.

16

Margolinko tylko że czas ucieka a został już tylko niecały miesiąc i koniec ... wiem że jest mną zainteresowany na 100  % on jest zbyt nieśmiały żeby podejść do mnie hmm więc muszę mu jakoś "pomóc" smile

17

Myszko, więc podejdź po prostu do niego przy najbliższej okazji i spytaj czy nie poszedł by z Tobą choćby na spacer... po szkole. Nie masz na co czekać, jak nie spróbujesz to się nie dowiesz, co z tego wyjdzie wink

18

Margolinka napisał/a:

Wie już, że Ty byś chciała, więc może na razie daj mu spokój, zobaczysz co będzie dalej.

Ale zkąd on może to wiedzieć, że ja chcę tej znajomości? smile hehe niestety chyba nie wie sad

19

Chyba czasy się zmieniły... nie musisz mu pomagać -- możesz go Ty poderwać. Rozumiem twój strach, pewnie nawet "Cześć" sobie nie mówicie. Ty myślisz, aby się nie narzucać, a on myśli, że nie będzie Cię molestował, bo pomyślisz, że jest jakiś "zbok", co tylko zapytałaś o komputer, a on już leci jakby chciał do łóżka. No więc unika... Dodatkowo co zrobić na korytarzu? Mówić cześć, czy udawać, że się nie zna?

20

Bardzo CI dziękuję Margolinko ale nie mam tyle odwagi żeby o to spytać big_smile jeszcze udając że czegoś szukam i przez przypadek trafiłam na niego żeby mi pomógł wchodzi w gre smile a reszta chyba odpada .

21

No właśnie Ban jest tak jak mówisz!
chodzi o tą sprawę z kompem ? czy myślisz że dlatego mnie unka? zachowuje się tak jakby mu już nie zależało odwraca się plecami gdzie nigdy tego nie robił cały czas szukał ze mną kontaktu wzrokowego a  teraz jest odwrotnie ale widzę że i tak na mnie zerka smile

22

Myszko, szkoda czasu na takie podchody. Miesiąca Ci nie sterczy, skoro on taki wstydliwy wink

23

Margolinka napisał/a:

Myszko, szkoda czasu na takie podchody. Miesiąca Ci nie sterczy, skoro on taki wstydliwy wink

Achh... chyba masz rację sad Ale wydaje mi się że warto spróbować jeszcze raz smile

24

ban napisał/a:

Dodatkowo co zrobić na korytarzu? Mówić cześć, czy udawać, że się nie zna?

NO właśnie ! co robić na korytarzu pozostają tylko niewinne spojrzenia big_smile

25

myszka17 napisał/a:

NO właśnie ! co robić na korytarzu pozostają tylko niewinne spojrzenia big_smile

Myszka! Odstaw swoje obawy na bok. I powiedz mu na korytarzu "Cześć!". Nie musi być głośno, możesz nawet tylko kiwnąć głową. Ale musi któreś z Was zrobić taki krok.

Ja nie wiem co ten chłopak myśli, ale być może jest w takiej samej kropce jak Ty. I robi się coraz gorzej, bo niby się znacie, ale musicie się unikać, aby nie wyszło "głupio". No bo przyznać trzeba, że nawet w windzie do sąsiadów mówi się chociaż "Dzień dobry", a Wy mijacie się w milczeniu jakbyście byli na siebie obrażeni.

26 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2013-03-20 19:31:56)

Myszko, tak jak mówi ban "nawet do sąsiadów mówi się chociaż dzień dobry".
Przecież zwykłe "Cześć!" to nie wyznanie miłości big_smile
Potem przy okazji zacznij z nim jakąś rozmowę. O czymkolwiek, choćby "Jak tam dzisiaj w szkole?"
Albo spytaj wprost "Unikasz mnie? Nie chcesz ze mną rozmawiać?" - wtedy będzie musiał już coś konkretnego odpowiedzieć. A potem będzie łatwiej już zagadać, bo będziesz wiedziała czy chce tej znajomości czy nie.

27

Margolinka -- Ty chyba jesteś śmiała i odważna, a tych dwoje nie za bardzo. Ja jestem nieśmiały (chyba), więc wiem, że zaczęcie jakiejkolwiek rozmowy jest trudne. Dlatego stawiałbym na początek jeden cel:

-- uśmiech (może być nawet pół uśmiechu)
-- powiedzenie "Cześć" (może być nawet kiwnięcie głową na 3cm)

Uśmiech po to, aby nie wyglądać na obrażonego/obrażoną. A kiwnięcie głową aby powstał jakikolwiek kontakt.

Ale jeśli autorka jest bardziej śmiała niż ten chłopak, to faktycznie można porozmawiać o czymkolwiek...

Oczywiście jestem sobie w stanie wyobrazić ostre wejście w stylu właśnie "Czemu mnie unikasz", albo "Hej! Nie znam twojego imienia, a już się na mnie obraziłeś?" hehehehe...

28

hehehe... kiedyś nie byłam odważna, ale teraz jestem trochę odważniejsza wink
Może z tym "Czy mnie unikasz?" trochę przesadziłam. Ale zwykłe "Cześć co słychać?" a po odpowiedzi "Ok, wszystko w porządku" , "To do zobaczenia w bibliotece" nie byłoby mega wyzwaniem wink Wiesz, w uśmiechy i spojrzenia można się "bawić" jak ma się czas. Jak ma się tylko miesiąc, to pod jego koniec, gdy uśmieszki nie dadzą rezultatu, trzeba by spróbować właśnie bardziej konkretnie big_smile

29

tak bardzo Wam wszystkim dziękuję za rady !
Spróbujemy , w końcu do odważnych świt należy  smile Mam plan !
Trzymajcie kciuki i jeszcze raz bardzo dziękuję :*

30

Jeśli naprawdę dziękujesz, to napiszesz jak poszło, cooooo? Byłoby miło z twojej strony.

Posty [ 31 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Macie jakieś fajne pomysły-jak zagadać chłopaka w bibliotece? :-)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024