Bratnia dusza a brak pociagu fizycznego - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Bratnia dusza a brak pociagu fizycznego

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1 Ostatnio edytowany przez mirek_pomorze (2013-03-16 09:01:09)

Temat: Bratnia dusza a brak pociagu fizycznego

Dzien dobry. Pogubilem sie w swoim postepowaniu i nie wiem co zrobic. Prosze o pomoc.

Od jakiegos czasu borykalem sie z samotnoscia i pragnalem kogos poznac. Stalo sie tak, ze pojawila sie dziewczyna ktora pod wzgledem psychicznym odpowiada mi, dobrze dogadujemy sie, podobnie patrzymy na swiat. Problemem jest natomiast to, ze kompletnie nie odpowiada mi fizycznie. Mozecie mowic, ze jestem swinia ale tak jest. Ona jest dobra osoba ale zupelnie mnie pociaga sad Dla mnie wnetrze jest najwazniejsze, wyglad jest na 2 miejscu ale tutaj jest to wielkim problemem.

Dodam jeszcze, ze jest to jedyna dziewczyna lepiej poznana od dluzszego czasu. I nie bylo to poznanie w duchu "nie szukajcie a znajdziecie". Boje sie samotnosci, ze zostane sam ale chyba wiazanie sie z kims pierwszym poznanym z kim sie tylko dobrze dogaduje to chyba nie jest metoda.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Bratnia dusza a brak pociagu fizycznego

Mirku, zdecydowanie nie jest to metoda. Brak pociągu fizycznego, prędzej czy później byłby problemem w związku. Dziewczyna poczuła by się bardzo skrzywdzona, gdybyś powiedział jej o tym, gdy ona już zdążyłaby się bardziej zaangażować.
Czy to w związku, czy w przyjaźni...szczerość jest nr 1. Jeśli czujesz, że nie będzie między Wami nic oprócz przyjaźni, to nie dawaj jej nadziei na nic więcej. Oczywiście możesz poczekać z tym wyznaniem, może jeszcze coś sie zmieni... Jednak uważaj aby nie zranić jej uczuć...

Margolinka ma rację. Byłam w takiej samej sytuacji co Ty. Facet przyjazny, można o wszystkim porozmawiać, spędzić czas, ale... no właśnie. Brak chemii. A uwierz mi może Ci się wydawać, że wnętrze najważniejsze, ale jak masz się zbliżyć do tej osoby skoro nie ma chemii?

I choćby każdy się zarzekał, że wnętrze najważniejsze, to na pierwszy rzut oka idzie... wygląd, pociąg fizyczny. To determinuje nas do dalszego działania, później poznajesz tę osobę i widzisz jej wnętrze, charakter.

Musisz dać jej delikatnie do zrozumienia, że zdajesz sobie sprawę, że ona się angażuje i musisz jej powiedzieć, że nie potrafisz sobie was zobaczyć jako para, bo traktujesz ją jako przyjaciółkę i wiesz, że nie chciałbyś, aby ta relacja została zaburzona. Na pewno to ją będzie boleć, ale postawisz sprawę jasno.

A u wierz mi istnieje przyjaźń męsko-damska bez chemii. Tak jest w moim przypadku, mam serdecznego przyjaciela:)

4

Tez uwazam, ze brak pociagu moze okazac sie zgubny w przyszlosci dlatego teraz w stosunku do niej zachowuje sie jak kolega. Byla mozliwosc do jakiejs bliskosci ale nie zrobilem tego. Chcialem ja przytulic ale obawialem sie, ze odbierze to za to, ze nie jestesmy tylko kolegami. Nie chce robic jej nadzieji.

W przeszlosci byly dziewczyny ktore pociagaly mnie zarowno psychicznie jak i fizycznie ale wyszlo jak wyszlo. Tu jest niestety tylko psychika hmm

5

Porozmawiaj z nią. Może ona ma takie same wątpliwości jak Ty, ale boi Ci się o tym powiedzieć, bo wie jak bardzo dokuczała Ci samotność i nie chce Cię odrzucić?
Naprawdę musisz z nią szczerze porozmawiać. I nie martw się niczym.

6

Ale tak jak sie ona zachowuje, co mowi, co pisze wyraznie wskazuje na to, ze liczy na cos wiecej niz kolezenstwo. W zyciu tez nie jest jej latwo. Nie chce zeby przeze mnie musiala cierpiec, ze nie odwzajemnilem jej uczuc. Zycze jej jak najlepiej w zyciu ale nas jako pary nie widze. Boje sie, ze sie z nia zwiaze pomimo tego - przez to co napisalem wczesniej az nagle za jakis czas pojawi sie ta jedyna na mojej drodze i dopiero potem to bedzie koszmarna sytuacja.

7

mirek_pomorze napisał/a:

Ale tak jak sie ona zachowuje, co mowi, co pisze wyraznie wskazuje na to, ze liczy na cos wiecej niz kolezenstwo. W zyciu tez nie jest jej latwo. Nie chce zeby przeze mnie musiala cierpiec, ze nie odwzajemnilem jej uczuc. Zycze jej jak najlepiej w zyciu ale nas jako pary nie widze. Boje sie, ze sie z nia zwiaze pomimo tego - przez to co napisalem wczesniej az nagle za jakis czas pojawi sie ta jedyna na mojej drodze i dopiero potem to bedzie koszmarna sytuacja.

Mirku, związanie się z dziewczyną ze zwykłego współczucia, jest najgorsza rzecza jaką można kobiecie zrobić.
Co zrobisz, gdy zakochasz się w innej?
Powiesz jej wtedy o powodzie swojego odejścia?
Czy nie powiesz jej nic i zaczniesz zdradzać?
Każda opcja jest bardzo zła, więc nie rób nic aby do takiej sytuacji doprowadzić.
Powiedz jej szczerze jak jest, że bardzo ja lubisz, że lubisz spędzać z nią czas, że jest Twoja bratnia dusza, ale że oprócz przyjaźni nie możesz jej niczego zaoferować więcej.
Bądź uczciwy, nie rań jej...

8

Ja byłam w takim związku, w którym chłopak mnie nie pociągał, ja jego raczej też nie... Dogadywaliśmy się bardzo dobrze, nigdy w życiu nie spotkałam osoby tak podobnej do mnie, niestety to nie wystarcza, aby zbudować trwały związek, po prostu. Chemia jakaś musi być. Ja czułam, że ciągnę coś czego uciągnąć już nie mogę, w końcu się roztsaliśmy i poczułam ulgę.Nic na siłę, jeśli nie pociąga Cię, absolutnie nie wykonuj żadnych gestów, które mogłyby wskazywać, że chcesz czegoś więcej, bo tylko ją zranisz.

9

No wlasnie najgorsze jest to o czym piszesz Leukonoe. Nadajesz z druga osoba na tych samych falach, rozumiecie sie doskonale ale jest ta bariera w postaci fizycznosci hmm Absolutnie nie szukam kogos z okladek czasopism, nie mam idealu piekna. Kompletnie rozne dziewczyny mi sie podobaja. Mimo tego to nie jest to sad

10

mirek_pomorze napisał/a:

No wlasnie najgorsze jest to o czym piszesz Leukonoe. Nadajesz z druga osoba na tych samych falach, rozumiecie sie doskonale ale jest ta bariera w postaci fizycznosci hmm Absolutnie nie szukam kogos z okladek czasopism, nie mam idealu piekna. Kompletnie rozne dziewczyny mi sie podobaja. Mimo tego to nie jest to sad

Rozumiem Cię doskonale. Ja bardzo cierpiałam z tego powodu, że spotykam faceta, który ma cechy jakich zawsze szukałam u mężczyzny. Ciężko było na takiego trafić, aż wreszcie się udało, a tu nic... Byłam w związku pół roku, cały czas analizowaliśmy naszą sytuację, był nawet tydzień przerwy, żeby sprawdzić czy rzeczywiście chcemy być ze sobą, miałam już powiedzieć, że nie chcę, ale on ciągle do mnie pisał, imponowało mi, że się starał, ale to wszystko było NA SIŁĘ. Gdy się rozstaliśmy, poczułam ulgę.

Nic na siłę, samo przyjdzie:)

11

Rozumiem Cię, bo byłam w nieco podobnej sytuacji, chłopak mi odpowiadał z charakteru, ale niestety zero pociągu fizycznego. Niestety na siłę nie da się nic budować w takiej sytuacji. Chyba , że oboje stwierdzicie , że możecie się przyjaznić. Najważniejsze żebys nie skrzywdził dziewczyny dając Jej jakąś nadzieję na coś więcej. To normalka, że ta druga osoba powinna kręcić choc trochę z wyglądu. W takim razie powodzenia, w końcu trafisz na odpowiednią.

12

Może być tez tak, że ona jest "brzydkim kaczątkiem" -- jak ładnie się ubierze, zmieni styl, to będzie z niej fajna laska. Nie szukasz nikogo z okładek, ale może masz jakiś ideał w głowie, którego nigdy nei znajdziesz.

13

ban napisał/a:

Może być tez tak, że ona jest "brzydkim kaczątkiem" -- jak ładnie się ubierze, zmieni styl, to będzie z niej fajna laska. Nie szukasz nikogo z okładek, ale może masz jakiś ideał w głowie, którego nigdy nei znajdziesz.

Nie wydaje mi się. Jeśli nie podoba mu się jaka jest obecnie, to co ma zmienić styl specjalnie dla niego?
Ja myślę, że po prostu to "nie to".

14

spokojnie, nic na siłę, to że nie czujesz nic Teraz nie znaczy że nie poczujesz w przyszłości.
przeszłam coś takiego.
na początku totalne nic, a później zmiana o 180stopni smile
rób to co czujesz.
nie myśl za wiele o tym, bo się tylko psychicznie zmęczysz.

15

ban napisał/a:

Ona dba o siebie ale mimo tego nie czuję do niej pociągu - w tym problem. Ideału w głowie nie mam. Kompletnie różne dziewczyny mi się podobają - puszyste i szczupłe, wysokie i niższe, z długimi włosami i te z krótkimi. Codziennie mijam dziewczyny, które bardzo się od siebie różnią a pomimo tego podobają mi się.

ogień napisał/a:

spokojnie, nic na siłę, to że nie czujesz nic Teraz nie znaczy że nie poczujesz w przyszłości.
przeszłam coś takiego.
na początku totalne nic, a później zmiana o 180stopni smile
rób to co czujesz.
nie myśl za wiele o tym, bo się tylko psychicznie zmęczysz.

Jakby nie ten brak pociągu to by nie było tego tematu. Obawiam się tylko tego, że pojawi się osoba, która mi się w całości podoba i co wtedy będzie.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Bratnia dusza a brak pociagu fizycznego

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024