satysfakcja z podobania się innym - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » satysfakcja z podobania się innym

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: satysfakcja z podobania się innym

Hej, piszę bo chciałabym w końcu zrozumieć to co się ze mną dzieje ...

Otóż mam chłopaka od 2 lat. Jest nam ze sobą dobrze, kochamy się. Staram się cały czas mu się podobać bo to dla mnie bardzo ważne abym cały czas mu się podobała.
Jednak lubię przyciągać też ...  wzrok innych facetów na ulicy, lubię kokietować - po prostu sprawia mi satysfakcje fakt, że komuś się podobam innemu niż mojemu chłopakowi. Nie wiem skąd to się bierze. To jest mój problem.
Ogólnie dużo osób mówi mi ,że mam taki naturalny dar do rozmawiania z chłopakami i często przez innych jest to odbierane jak flirt a dla mnie to jest po prostu zwykła rozmowa. Przez to rozkochuje w sobie swoich dobrych kumpli.. I to jest podłe ale czuje z tego satysfakcje... bo to potwierdzenie, że się podobam.

Skąd to mi się bierze ?! Nie chce taka być.. Dlaczego tak ważne jest dla mnie zdanie innych chlopaków nawet tych obcych? ( Mimo tego dalej zdanie mojego chłopaka jest najwazniejsze)

z góry dziękuje za odp

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: satysfakcja z podobania się innym

Też odczuwam podobnie, tylko u mnie się troche to bierze z tego, że mój chłopak nie prawi mi komplementów. Ma dziwne podejście typu - słowa nie mają takiej mocy jak to co się robi, i co czuje. I traktuje słowa jako zatrute. U niego to sie wzielo z tego, że przez pare lat miał znajomego typu - Don Juan - który ciepłymi slówkami rozkładał nogi dziewczynom. I wydaje mi się że ze strachu przed byciem takim samym, nie chce mi prawić komplementów. Dla mnie to jest mega dziwne i chore i nie wiem co mogę z tym zrobić.
Również jak Ty lubię jak się podobam innym facetom. Może to kwestia niskiego poczucia wartości? Nie szukasz potwierdzenia swojej osoby w sobie, tylko w płci przeciwnej..?

3

Wiesz coś w tym jest.
Tak jak u Ciebie muszę się prosić mojego chłopaka czasami aby powiedział mi coś miłego ..
Trochę się zmienił pod tym względem ale i tak dla mnie to za mało.. A chyba żaden chłopak nie wytrzymałby z dziewczyną, której musiałby ciągle mówić jaka jest piękna...
Pytanie też nawet jeśli by tak robil to czy nie potrzebowałabym dalej tych innych spojrzeń? Paradoks

Tak. Mam niskie poczucie wartości. Cały czas porównuje się do innych dziewczyn, kobiet..

4

Wydaje mi się ,że to kwestia poczucia wartości. Wiele pięknych kobiet jest pięknych przez to że się sobie podobają. Może to też kwestia tego, że chcemy być noszone na rękach tak jak byłyśmy małymi dziewczynkami, którym się mówiło jakie są ładne i wydaje nam się, że tylko jesteśmy coś warte, kiedy się podobamy innym. I stąd te ciągłe zapewnienia ze strony innych osób.
Gdzieś czytałam, żeby ćwiczyć ,wzbudzać w sobie poczucie wartości. Znaleźć jednego dnia jedną rzecz, cześć ciała i zobaczyć że ona nam się podoba np. oczy czy nogi. I skupić się na tym uczuciu. I tak każdego dnia inną część ciała.

5

Oczywista kwestia dowartościowania siebie samej. Coś w stylu - nie umiem rozmawiać z facetami, nagle woow - z jednym umiem, to sprawdzam czy z innymi też umiem smile
Kwestia własnej samooceny nie zależy od partnera, ale jak się my widzimy. Zdecydowanie ważniejsze jest pytanie - czemu ów facet jest z tobą - bo akceptuje, bo się podobasz, bo ciekawisz, bo pasujesz, bo dobrze rozmawia itp.. Sprawdzanie czy na innych działasz zaoowocować może problem, szcz. jeśli to twój problem, a nie twego partnera.

6

Z twojego postu wnioskuje że bardzo zależy Ci na tym żeby się podobać chłopakowi,
a może się po prostu za bardzo starasz, pamiętaj w związku muszą dwie osoby coś dawać a nie jedna. Jeśli chodzi o temat oglądania się chłopaka na ulicy za tobą to ja uważam że to naturalne każdemu się podoba jak zostanie zauważony ,wyróżniony w taki czy inny sposób. Ale nie można też na podstawie czyjegoś spojrzenia, komplementu budować swojej samooceny. Nie porównuj się do innych bo każdy jest inny, a wygląd to nie wszystko, liczy się wnętrze. Żeby faceci nie mylili zwykłego koleżeństwa z flirtem można zapobiec przez stanowcze odmówienie i nie dawanie drugiej osoby nawet cienia nadziei że coś z tego może być. Drugą opcją jest też to że może to nie jest ten jedyny może musisz sobie poszukać kogoś kto sprawi że nie będziesz o tym myślała albo potrzebujesz być przez pewien czas sama bez partnera i się wyszaleć może jeszcze nie jesteś gotowa na związek.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » satysfakcja z podobania się innym

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024