Dziwna miesiączka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Dziwna miesiączka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Dziwna miesiączka

Witam,
mam problem, który chciałabym skonsultować z kimś, kto być może wie więcej na ten temat.

Zawsze miałam bardzo regularne miesiączki, idealne 28. Po odstawieniu tabletek hormonalnych jakieś 6 miesięcy temu cykl wydłużył się do 29-30 dni. W ostatnim miesiącu miałam dodatkowe 2 dni spóźnienia, w tym miesiącu - 5 dni spóźnienia.

Spóźniony 5 dni okres jest jednak dziwny. To w zasadzie takie plamienie. Sam śluz, jakieś dwie kropelki krwi i brązowa wydzielina... I tak już drugi dzień, w zasadzie mogłabym nie stosować żadnej podpaski.

Doszukałam się gdzieś w sieci informacji o zagnieżdżaniu zarodka, o stresie itd - rzeczywiście, miałam stresowy czas, ale nie po raz pierwszy, a nigdy aż tak intensywnie nie zareagowałam. Ciążę raczej odrzucam, bo nie odbywałam stosunku od półtorej miesiąca, a wcześniej - jedynie w gumce i nigdy nie było żadnego realnego ryzyka.

Jeśli nie dostanę dziś czy jutro normalnego krwistego okresu - pobiegnę do ginekologa, ale chciałam się z kimś skonsultować, żeby się trochę uspokoić, jeśli zwyczajnie panikuję.

Pozdrawiam,

za zasłoną.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziwna miesiączka

Dobrze byłoby iść do lekarza i powiedzieć o tym. Po odstawieniu HA dzieją się różne cuda, bo organizm znów musi się przestawić. Jednak warto zrobić badania hormonalne, zwłaszcza prolaktynę.

3

Ja tez mam problem. Przed ostatnia miesiaczke mialam we wrzesniu, pozniej z racji zmiany klimatu (bylam w usa) i stresow nie mialam miesiaczki, a po powrocie do polski byla taka dziwna, bo 1-2 dni bardzo skapej miesiaczki, doslownie pare kropelek, i na dodatek byly brazowe. Ginekolog powiedzial ze to normalne. Dodam że biore tabletki, ale jak bylam w usa skonczylam opakowanie i zrobilam sobie przerwe. W sumie trwala 4 miesiace. Zaczelam zazywac tabletki tez podczas dziwnej miesiaczki bo w sumie trwala moze 1 dzien takiego faktycznego krwawienia (o ile tak to mozna nazwac bo krew widzialam tylko raz podczas podcierania sie w wc, a reszte byly jakby plamki). Macica jakby sie w ogole nie zluszczala przez ten czas. Dzis dostalam miesiaczke podczas przerwy 7 dniowej z tabletkami anty, ale zauwazylam cos dziwnego, krwawie normalnie, jak to w pierwszym dniu dosc duzo (ale nie przelewa mi sie smile), zazwyczaj w nastepnych dniach juz duzo mniej i w zasadzie wystarczylyby mi 2 podpaski na 24 h. Ale nie w tym rzecz. Chodzi o to że dzis wyszedl ze mnie bardzo duzy plat czegos.... mial 1,5 cm x 2 cm (albo nawet x 2,5 cm). Czy to moze byc az tak duzy plat złuszczonej macicy? byl oczywiscie czerwonawy, wygladal podobnie do miesa i byl miekki gdy dotknelam go podpaska. nawet konsystencja przypominal surowe mieso, no moze bardziej jak ten tluszcz np. z karczku razem polaczony w duzy plat. I to na pewno nie zakrzep. prosze o szybka odp

4 Ostatnio edytowany przez girl90 (2013-03-17 16:59:58)

odpisze ktos?

czy to moze byc taki duzy kawalek macicy?

5

To brzmi jak wydalony zarodek. Horrory tu opisujesz smile

6

ejj ale serio? wiem, ale nie wiem czy mam sie niepokoic czy nie musze, a do gin. ide 8 kwietnia

7

Już wyciągam szklaną kulę i biorę czarnego kota na ramię big_smile .....

8

nie rob sobie zartow. To są powazne tematy. To pewnie po prostu duzy kawalek macicy bo z racji tego że prze 4 mies. nie mialam prawie okresu, nic mi sie przynajmniej nie zluszczalo, to teraz byl wiekszy kawalek i tyle. Tylko sie zaniepokoilam troszke bo nigdy takiego czegos nie mialam.

9

No to lekarz Ci powie. My tutaj ani wróżkami, ani lekarzami nie jesteśmy.

10

Moim zdaniem jest to skrzep krwi miałam coś takiego po porodzie wyglądało to u mnie jak watroba nawet z tego jak o opisujesz to to jest moim zdaniem

11

jest to skrzep po zgromadzeniu się całej krwi jak piszesz że nie miałaś tyle czasu miesiączki ja po odstawieniu tabletek takie tez miałam ale pierwsze po porodzie odezwij się jesli cos będzie nie tak

12 Ostatnio edytowany przez girl90 (2013-03-19 14:01:10)

Nie no ginekolog mnie badala 2 tyg. wczesniej i poza zapaleniem niczego nie zauwazyla. Teraz jest juz ok. To byloby tylko jednorazowe, a takto normalne krwawienie. No fakt, miało kształt wątroby

13

Akurat ja mialam regularne miesieczki podczas brania tabletek ale jak mialam okres to wlasnie plamienie, po odstawieniu tabletek okres mam normalny.

14 Ostatnio edytowany przez girl90 (2013-03-22 00:29:45)

ja tabletki biore juz 2 lata i tez na poczatku mialam regularne, nawet bardzo podczas tych paro miesiecznych przerw, a podczas tej 7 dniowej to naturalnie że dalej mam normalnie miesiaczke. Mi sie pokielbasilo tylko przez te stany, przez stres i nerwy jakie tam przeszlam, plus zmiana klimatu i dodatkowo podobno lepiej byloby gdybym skonczyla opakowanie w polsce, a nie tam bo to podobno tez moglo miec wplyw. Ja szczerze nie wiem czy gdybym odstawila tabl na zalozmy rok czy pół to czy przez ten caly czas mialabym regularne bo moja najdluzsza przerwa to wlasnie te 4 miesiace. A i dodam że przed tabl. mialam nieregularny okres. niedlugo ide na badania tarczycy bo wyszlo mi że moge miec nadczynnosc i te miesiaczki wlasnie moga byc przez to takie.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Dziwna miesiączka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024