maski do włosów. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » maski do włosów.

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 91 ]

Temat: maski do włosów.

Co o nich sadzicie? jak one działaja na włosy i czy opłaca sie je kupywac??

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Miłosna_Gra (2013-03-01 00:14:20)

Odp: maski do włosów.

Witaj.
Wg mnie jak najbardziej należy używać masek. Dzięki nim poprawisz wygląd swoich włosów. Używałam naprawdę wielu i moimi faworytami niezmiennie są maski: Stapiz Sleek Line z jedwabiem (używam w duecie z szamponem i balsamem z tej serii)- dostaniesz na allegro 1l maski za około 20zł plus przesyłka, a z takich drogeryjnych to dla mnie najlepszą maską jest Herball Esences nawilżenie po brzegi (niebieska)-200ml za około 14zł.
Polecam trzymać troszkę dłużej na włosach niż zalecają producenci (u mnie wtedy są lepsze efekty). Ja z reguły trzymam od 15 minut do pół godziny.
Pozdrawiam.

3

A jakie one maja zastosowanie?? Jakie wlosy są potem?? Bo uzywalam wszytskiego roznych odzywek jedwabiu i zero polysku wlosy byly nadal wysuszone i sie puszyly oraz nieukladały;(

4

Ja kupiłam w Avonie maskę do włosów ok 10 zł dałam...  jestem bardzo zadowolona, włosy błyszczą i są takie gładkie smile a przedtem były bardzo przesuszone, ta maska mi je idealnie nawilżyła wink

5

Niunia91 napisał/a:

A jakie one maja zastosowanie?? Jakie wlosy są potem?? Bo uzywalam wszytskiego roznych odzywek jedwabiu i zero polysku wlosy byly nadal wysuszone i sie puszyly oraz nieukladały;(

Większych efektów należy spodziewać się po dłuższej pielęgnacji:) Natomiast maski które ja wymieniłam bardzo ładnie wygładzają włosy:) Ta Stapiza ma świetny skład, dużo wyciągów nawilżających włosy:)

6

Czy ktos moze mi cos na farbowane wlosy polecic.Farbowalam w domu  sad  na popielaty blond, a teraz wlosy sa jakies takie zoltawe, nieee chceee takich. Czy jest na to jakas maska ,zeby nie byly takie zolte, bo farbowac juz nie chce.

7

Nie znam się na farbowaniu włosów big_smile bo nigdy tego nie robiłam... i nigdy nie zrobię, chyba że się siwe zrobią...

Ale jak można sobie samemu na blond farbować, a potem wychodzą żółte, albo białe big_smile

A nie miałaś płukanki do włosów? Nie pamiętam jak to sie nazywa, ale takie fioletowe jest wink i włosy sie tym płucze by żółte nie były wink

8 Ostatnio edytowany przez Miłosna_Gra (2013-03-03 18:46:47)

Lilia20 napisał/a:

Nie znam się na farbowaniu włosów big_smile bo nigdy tego nie robiłam... i nigdy nie zrobię, chyba że się siwe zrobią...

Ale jak można sobie samemu na blond farbować, a potem wychodzą żółte, albo białe big_smile

A nie miałaś płukanki do włosów? Nie pamiętam jak to sie nazywa, ale takie fioletowe jest wink i włosy sie tym płucze by żółte nie były wink

Wg mnie wizyta u fryzjera absolutnie nie jest gwarancją, że włosy nie wyjdą żółte, bo po każdej farbie żółkną. Ja chodziłam przez długi czas do różnych salonów, tych renomowanych i tych zwykłych-nigdy nie byłam do końca zadowolona. Czasem fryzjerki potrafiły zrobić masakrę z moich włosów. Od tamtej pory preferuję koloryzację domową.
Polecam szampon Joanna Ultra Color System do włosów blond (tylko używaj go co 2-3 mycie, bo włosy mogą wyjść za bardzo chłodne jesli będziesz stosowała go cały czas). Dostępny w każdym Rossmanie, a także w każdej innej drogerii. Cena 6-7zł/200ml.
Rewelacyjna jest także maska Scandic Stop Yellow Mask (Maska rewitalizująca kolor do włosów blond). Zamawiam na allegro. Koszt około 13-14zł/ 1 litr + przesyłka.

9

Miłosna_Gra napisał/a:

Polecam szampon Joanna Ultra Color System do włosów blond (tylko używaj go co 2-3 mycie, bo włosy mogą wyjść za bardzo chłodne jesli będziesz stosowała go cały czas). Dostępny w każdym Rossmanie, a także w każdej innej drogerii. Cena 6-7zł/200ml.
Rewelacyjna jest także maska Scandic Stop Yellow Mask (Maska rewitalizująca kolor do włosów blond). Zamawiam na allegro. Koszt około 13-14zł/ 1 litr + przesyłka.

Kochane smile dzieki Milosna-Gra, jutro lece do Rossmana !

10

To z jakiej firmy najlepiej kupuc tą maske??z rossmana cos polecacie??

11 Ostatnio edytowany przez Miłosna_Gra (2013-03-03 23:32:22)

Niunia91 napisał/a:

To z jakiej firmy najlepiej kupuc tą maske??z rossmana cos polecacie??

Te które wymieniłam wcześniej mi pasują najbardziej spośród tych które używałam. Natomiast jeśli chcesz jakieś dostępne w Rossmanie to możesz spróbować "Dove, Intense Repair, Ekspresowa Maseczka Regenerująca, 180 ml" bądź "Dove, Silk and Sleek, Ekspresowa Maseczka Regenerująca, 180 ml" - obecnie są w promocji za 13.99zł (natomiast efekt po tych maseczkach będzie bardziej wizualny. Nie uzdrowią włosów, ale sprawią, że będą dobrze wyglądać po użyciu). Ewentualnie któraś z mask Loreala (L'Oreal Paris, Elseve, Maska Total Repair, 300ml; L'Oreal Paris, Elseve, Maska Cement Ceramid, 300ml bądź L'Oreal Paris, Elseve, Maska Color Vive, 300 ml)- po 15.89zł w promocji.
Podtrzymuję nadal, że Stapiz jest bezkonkurencyjny smile Zamów sobie litrową banię i wyjdzie Ci dużo taniej (patrząc na pojemność masek drogeryjnych) a i efekty są świetne! Lepsze od masek rossmannowskich smile W duecie z szamponem działa jeszcze lepiej smile

12

Nie znam się na maskach z Rosmana ale mam bzika na punkcie moich włosów, które są wiecznie przesłuszone. Stosowałam setki masek, nawet bardzo drogich ale fakt jest, że drogie maski były fajne tyle, że za drogie a mnie wiecznie się śpieszyło ;( Brak odpowiedniej pielęgnacji z mojej strony nie dał odpowiedniego efektu. Byc może to kwestia zbyt częstego farbowania i zbyt dużej zmiany w strukturze włosa sad
Obecnie stosuję maski firmy Wella, bo odżywki ( zwykłe lub profesjonalne) nie dają rady, nie są najtańsze bo aż 60 zł ale są wydajne. Niestety dla fajnego efektu trzeba przestrzegać kilku zasad by włosy wrócił do formy, nie wystarczy wydać kasy ale trzeba poświęcić na to czas. Odkąd dbam o regularną pielęgnację, to włosy są mięciutkie w dotyku jak nigdy dotąd. Niestety przy próbach z prostowalnicą od razu się przesuszają i robią się sztywne.

Jeśli ktoś zna naturalne sposoby na nawilżanie włosów to będę wdzięczna.
Pozdrawiam,
Ania

13

wszystko na pewno zależy od zniszczenia twoich włosów
Po zimie zainwestowałam w maskę z Dove nourishing oil care. Jestem bardzo zadowolona. Włosy pełne blasku i zregenerowane po niszczących efektach zimnego powietrza.

14

Polecam maske do wlosow joanny smile naprawde super!

15

Moje Drogie Panie,
proszę mi tu zaraz dać złotą poradę, co polecacie do włosów farbowanych-rozjaśnianych + żeby się nie puszyły ?
Kupiłam sobie ostatnio takie coś: http://www.majka.shop.pl/userdata/gfx/b9474bd9cc4324b0fba3ad0f44a910de.jpg  i muszę przyznać że juz po 1 użyciu są małe efekty.

czy macie coś sprawdzonego?

16

Cat dobre maski ma Sleek Line. Polecam też Callos Late (ta niebieska), BingoSpa, Scandic, Wax.

17

Ja też polecam Sleek Line. Kupiłam ostatnio w hebe maskę do włosów farbowanych i włoski po niej są super - nawilżone, gładkie i miękkie. Wielki litrowy kubeł kosztował niecałe 25 zł.

18

Ja używam. Mój fryzjer zalecił raz na jakiś czas zregenerować w ten sposób włosy, oby nie za często bo można obciążyć włosy.

19

A z jaką częstotliwością używacie tych masek? ja mam co prawda odżywkę pt. "14 dniowa terapia". Nakłada się na włosy co 2-3 dni.

20

Chciałam też zaznaczyć, że absolutnie nie można oszczędzać na produktach do włosów! Będąc niedawno u koleżanki fryzjerki czytałam bardzo dobry artykuł w prasie "fachowej", że Polki bardzo rzadko dbają o swoje włosy (źle dobrany szampon, odżywka, nadmierne suszenie, prostowanie...), a bardzo wiele od nich wymagają i często się skarżą, że ich włosy wyglądają niezdrowo, są puszące itd. Jak się nad tym zastanowić - prawda ( bo ile pieniędzy wydajemy na kremy do twarzy, maseczki oczyszczające, nawilżające, odżywki do paznokci...).
Swego czasu chciałam pójść na łatwiznę i kupiłam maskę do włosów z firmy Ziaja - bardzo mi pasują ich żele pod prysznic i całe gamy kosmetyków z linii Ziaja Pro, i to był błąd... Maska z serii masła kakaowego (?), która niby miała odbudować do tego bardzo ładnie pachniała (mmm... uwielbiam krem do rąk z tej samej serii) i miała niską cenę bo coś ok 8 zł. Fakt - pieniądze nie duże ale przy połączeniu z szamponem i odżywką na którą też się skusiłam, suma rosła - efekt nijaki... włosy pozostały takie, jakie były a nawet gorsze bo szampon bardzo mocno mi wysuszył końcówki jak i skórę głowy... Naprawdę nie polecam hmm
Teraz stosuję maskę do włosów z Artego "Easy Care, Dream Repair Mask" (Maska odbudowująca włosy) i jestem meeega zadowolona - pięknie pachnie (takim profesjonalnym salonem fryzjerskim - ostatnio choruję na ten zapach big_smile ), wspaniale nawilża, włosy są po niej błyszczące, gładkie i mięciutkie smile Kakt - może do najtańszych nie należy, ale przekonałam się, że w wielu przypadkach jeśłi chodzi o kosmetyki do włosów, cena jest zazwyczaj adekwatna do jakości smile

Mogę jeszcze polecić zabiegi nawilżające dla włosów - nie pamiętam ich profesjonalnej nazwy, ale robi się to specjalną maszyną z której wylatuje para wodna, później zimne powietrze, a my siedzimy pod takim...berecikiem ? wink W małych salonach fryzjerskich na uboczu są naprawdę lepsze ceny niż w centrum miast (u mnie w centrum jednorazowy zabieg to koszt ok 60zł, osobiście płacę 40 za 4 sesje - każda w sobotę, oczywiście w małym saloniku) . Efekt jest powalający - już po pierwszym zabiegu czuć, że włos się regeneruje.

Zapewniam, że po takiej uwadze nasze włosy są bardzo wdzięczne  smile)

21

Catwoman napisał/a:

A z jaką częstotliwością używacie tych masek? ja mam co prawda odżywkę pt. "14 dniowa terapia". Nakłada się na włosy co 2-3 dni.

Róże, raz w tygodniu czasem dwa razy. Zależy czy mi sie chce czekać z maską, a potem spłukiwać  smile

22

moja fryz. powiedziała mi już daawno temu gdy żadnych odzywek, maseczek itd. nie chciało mi się stosować, że najlepsze kosmetyki do włosów tego typu (odżywki, maski) to te ZE spłukiwaniem.

23

Mi aleś się opisała...Masakra. Uwielbiam takie posty, jak ktoś ma kasę, kupuje to, co mu poleci fryzjer, suoer, extra 'tanie' specyfiki, i jeszcze mu wierzy.

To coś, 'berecik'  to nic innego jak nawilżacz. Nic skomplikowanego. Nakładasz maskę, na to foliowy czepek i siedzisz w zaparowanej  łazience, w wannie. Ewent. możesz użyc suszarki lub posiedziec na słońcu. Efekt ten sam. ZA DARMO!!!!!
Chodzi o to, aby łuski się otworzyły i sub, odżywcze dotarły głębiej.

Cat absolutnie nie czytaj podobnych wypocin na necie. Są maski lepsze i gorsze, i to wcale nie zalezy od ceny. Te, które Ci podałam, to ogólno dostępne w drogerii np. Hebe lub hurtowni fryzjerskiej. Ceny 15-25 zł. Efekt? Jeśli chcesz, to mogę Ci przesłąc foto moich włosów.

Co do częstotliwosci, tak co 2,3, dni. Ale ja mam włosy długie i gęste, które trudno obciążyc.

24

A czy któraś z Was stosowała kiedyś domowa odzywkę do włosów? Taką z żółtka jajka?

25

Stosowałam, ale lepiej sprawdza się Goodbye Damage z Garniera. Znacznie szybciej widzisz efekty.

26

też ją mam, całkiem spoko jest, bosko pachnie, nie obciąża włosów, łatwo się spłukuje, włosy się po niej dobrze rozczesują

27

Iceni napisał/a:

A czy któraś z Was stosowała kiedyś domowa odzywkę do włosów? Taką z żółtka jajka?

Tak. I NIGDY WIĘCEJ smile

Rebel sorry, że dopiero teraz reaguję; od jakiegoś czasu dostaję subskrybcję bardzo wybiórczo. Masz pewnie ciemnego koloru włosy? Ja mam rozjaśniane, dlatego postawiłam na odżywki, które regenerują włosy.

28

Ja też nigdy więcej big_smile Za to chętnie kurację ekspresową z tej samej linii co odżywka, którą polecałam Wam wcześniej. Jestem nią oczarowana.

29

korzystałam z maseczki regenrująco nawilżającej z joanny, takie okrągłe pudełko białe, podajrze z apteczki babuni, niedroga - chyba 6 czy 7 zł, bardzo wydajna i efekt super smile polecam

30

Catwoman napisał/a:
Iceni napisał/a:

Tak. I NIGDY WIĘCEJ smile

Rebel sorry, że dopiero teraz reaguję; od jakiegoś czasu dostaję subskrybcję bardzo wybiórczo. Masz pewnie ciemnego koloru włosy? Ja mam rozjaśniane, dlatego postawiłam na odżywki, które regenerują włosy.

Chyba nic bardziej nie regeneruje włosów niż olejowanie i nakładanie masek.;)

31

Zdecydowanie warto stosować je zamiast odżywki (ja często zostawiam odżywkę na dłużej i w ten sposób spelnia ona rolę maski). Ostatnio używam odżywki z Loreal Professional zamówioną w sieci... nie lubię odżywek z drogerii, przez lata je stosowałam i moje włosy wyglądały koszmarnie, odkąd robię sobie maseczki z jajek, oliwy moje włosy są w dobrym stanie, do tego zawsze odżywka po myciu włosow...

32

Wczoraj w sumie pierwszy raz w mym życiu zastosowałam maskę haha big_smile Jakoś wcześniej nie myślałam o tym. A teraz widziałam, że sporo włosów mam porozdwojonych, ale nie tylko tak na końcach, ale np w połowie tak się np rozdwaja i lekko zakręca i odstaje, teraz mam trochę takich włosów, co wygląda jak taka szopa, czasem odstaje na górze głowy taki rozdwajający włos.. tak też było na zdjęciu do dyplomu i pani w takim programie mi to usunęła, by nie było widocznego kukuryku big_smile No po prostu takie sianko trochę, nie wiem jak inaczej to określić, takie niektóre włosy bez życia, na pewno ludzie widzą to. Zastosowałam maskę l'biotica biowax i włosy nawet fajne po niej, choć wiadomo, po jednym użyciu nie ma cudów. Co jeszcze polecacie na takie włosy? Ogólnie mam chyba nie takie złe włosy, grube, ale teraz tak nieładnie poniszczone, więc wiem, że przydałaby się jakaś silna, konkretna kuracja. Włosy mam krótkie, przed ramiona. Jakieś rady?

33

a mnie na końcówki by się coś mądrego przydało.
A, bardzo dobry do włosów jest jedwab w płynie - naprawdę rewelka smile Stosuje się już na wysuszone włosy. http://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/068000/67814.jpg . Ten oryginalny kosztuje coś 40 zł, ale jest bardzo wydajny. Stosuje się tylko 1  większą kroplę na całe włosy.

34

Catwoman napisał/a:

A, bardzo dobry do włosów jest jedwab w płynie - naprawdę rewelka smile Stosuje się już na wysuszone włosy. http://static.promoceny.pl/foto/vyrobky … /67814.jpg . Ten oryginalny kosztuje coś 40 zł, ale jest bardzo wydajny. Stosuje się tylko 1  większą kroplę na całe włosy.

Ok spróbuję smile Ja widziałam jego próbkę, więc może najpierw tak, bo taniej. Widziałam też firmy właśnie l'biotica biowax że jest jedwab nawet niezły, poszukam, może mi też pomoże smile

35

Dziewczyny, jedwab z Chi za 5 zł jest genialny! Nie warto przepłacac.

36

rebel napisał/a:

Dziewczyny, jedwab z Chi za 5 zł jest genialny! Nie warto przepłacac.

Ooo, fajnie, a gdzie jest dostępny?

37

ja sobie zamówiłam niedawno przez internet w wapteka.pl maseczkę do włosów suchych i zniszczonych z biovaxu i muszę Wam powiedzieć, że jest rewelacyjna. Już po pierwszym użyciu miałam zupełnie inne włosy niż zwykle. Jedyny minus, że trzeba ją trzymać tak ok 20-30 minut pod ręcznikiem, ale myślę, że dla takich efektów jestem w stanie to przeboleć tongue

38

Truskawko w praktycznie każdej hurtowni fryzjerskiej, a ostatnio była chyba w biedronce.

39

A ja się zaopatrzyłam w maskę do włosów Glisskur - złoty. Na razie użyłam ją raz, ale efekt spoko.

40

Też godna polecenia, tak samo jak mgiełki z tej firmy.:)

41

Ja od dłuższego czasu stosuję maski Biovax (aktualnie tą z naturalnymi olejkami) oraz jedwab na końcówki lecz nie Biosilk bo ma w składzie alkohol i wysusza. Aby zobaczyć działanie masek trzeba być systematycznym.

42

Kochane, a slyszłałyście coś o masce drożdżowej z (o ile dobrze pamiętam) Apteczki Babuni? Dobra jest? Kilka moich koleżanek tak ją zachwala, a ja tam nie wiem... ;/ Drożdże na włosy... jakos odpycha

43

rebel pisałaś wcześniej o jedwabiu Chi. Gdzie go można dostać? Wybacz....lenistwo.

44

Dziewczyny, jedwab nie jest dobrym kosmetykiem do włosów... Daje tylko pozorny efekt regeneracji - preparat ma domieszkę silikonu, która "oblepia" włos, przez co te bardziej kruche czy zniszczone mogą się zwyczajnie złamać. Do wygładzania lepiej stosować olejki, najlepszy jest arganowy - trochę droższy niż preparaty z jedwabiem, ale również meeega wydajny.
Informacje z pierwszej ręki od mojej fryzjerki, sprawdzone na mnie osobiście smile

45

zainteresuję się tym smile

46

A jak z tymi drożdżami, ktoras z was coś wie???

47

Drożdże są świetnym źródłem witamin z grupy B. Stosuje się je żeby poprawić wygląd włosów, skóry, paznokci. Jak ze wszystkim co działa "od środka" trochę to trwa zanim się zobaczy efekty, ale wg mnie warto.
Jeszcze w czasach licealnych stosowałam je tak - grudkę mniej więcej wielkości łyżeczki zalewałam wieczorem wrzątkiem (ważne - musi być wrzątek, żeby drożdże zabić wink ), a rano wystarczy zamieszać i wypić. Można też kupić w aptece tabletki z suszonymi drożdżami - jest dużo rodzajów, ja osobiście polecam brać najtańsze, bo bierze się tego dużo (3-5 tabletek 3x dziennie, w zależności od preparatu oczywiście). Przedawkować raczej nie można - a przynajmniej trzeba się mocno postarać wink
Generalnie w stosowaniu drożdży chodzi o zwykłą suplementację witaminową - organizm po pierwsze używa witamin do podstawowych przemian niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania, a dopiero "nadwyżka" idzie na dobry wygląd. Dlatego takie kuracje są zwłaszcza dobre dla osób, które (jak np ja big_smile) są na bakier z jedzeniem warzyw, owoców, etc. Aha, i w jakimś innym wątku znalazłam informację, że "drożdże usuwają toksyny z organizmu" - polecam od razu włożyć między bajki smile

48

Ja lubię maski firmy Kallos. Są tanie, megawydajne i rzeczywiście działają. Nie wszystkie kobiety je sobie chwalą, ale ja tak smile

49

Catwoman napisał/a:

A, bardzo dobry do włosów jest jedwab w płynie - naprawdę rewelka smile Stosuje się już na wysuszone włosy. http://static.promoceny.pl/foto/vyrobky … /67814.jpg . Ten oryginalny kosztuje coś 40 zł, ale jest bardzo wydajny. Stosuje się tylko 1  większą kroplę na całe włosy.

To na ile starcza i jest dostępny w UK, orientujesz się?

50

Nie wiem, czy jest dostępny w UK ale ja mam go już 3 lata big_smile

51

Rudzik22 napisał/a:

Dziewczyny, jedwab nie jest dobrym kosmetykiem do włosów... Daje tylko pozorny efekt regeneracji - preparat ma domieszkę silikonu, która "oblepia" włos, przez co te bardziej kruche czy zniszczone mogą się zwyczajnie złamać. Do wygładzania lepiej stosować olejki, najlepszy jest arganowy - trochę droższy niż preparaty z jedwabiem, ale również meeega wydajny.
Informacje z pierwszej ręki od mojej fryzjerki, sprawdzone na mnie osobiście smile

I tak i nie.
Jedwab jest na końcówki (jakby ktoś nie wiedział). Ma za zadanie właśnie jest oblepic włos, ochronic przed
rozdwajaniem. Jedwab nie służy do regeneracji - nie wiem, kto Ci to powiedział.
Olejkami natomiast też można zabezpieczac końcówki. I nie tylko arganowym.

52

"Powiedział" mi producent - sprawdź co jest napisane na opakowaniu: że regeneruje, ze stosuje się na całe włosy (nie ma ani słowa o tym, ze służy tylko ochronie końcówek), że zapewnia miękkość i odbudowuje.
Jeżeli komuś służy to ok, natomiast są osoby z bardzo trudnymi włosami, u których po krótkotrwałej poprawie efekt jest wręcz odwrotny.
Nie musisz się aż tak z tego powodu unosić...

53

Nie chciałam, aby to zabrzmiało jako 'unoszenie' się.
Producent może napisac wszystko. A ja w to nie wierzę.
Skład więcej Ci powie.

54

Rudzik22 napisał/a:

Dziewczyny, jedwab nie jest dobrym kosmetykiem do włosów... Daje tylko pozorny efekt regeneracji - preparat ma domieszkę silikonu, która "oblepia" włos, przez co te bardziej kruche czy zniszczone mogą się zwyczajnie złamać.

Doczytaj o silikonach bo wprowadzasz w błąd. Włosy pod wpływem silikonów są bardziej wytrzymałe i elastyczne przez co trudniej je złamać. Silikon "zabezpiecza" włosy przed uszkodzeniami i m.in. dlatego jest stosowany w szamponach, maskach, jedwabiach itd.

55

Rudzik22 napisał/a:

Drożdże są świetnym źródłem witamin z grupy B. Stosuje się je żeby poprawić wygląd włosów, skóry, paznokci. Jak ze wszystkim co działa "od środka" trochę to trwa zanim się zobaczy efekty, ale wg mnie warto.
Jeszcze w czasach licealnych stosowałam je tak - grudkę mniej więcej wielkości łyżeczki zalewałam wieczorem wrzątkiem (ważne - musi być wrzątek, żeby drożdże zabić wink ), a rano wystarczy zamieszać i wypić. Można też kupić w aptece tabletki z suszonymi drożdżami - jest dużo rodzajów, ja osobiście polecam brać najtańsze, bo bierze się tego dużo (3-5 tabletek 3x dziennie, w zależności od preparatu oczywiście). Przedawkować raczej nie można - a przynajmniej trzeba się mocno postarać wink
Generalnie w stosowaniu drożdży chodzi o zwykłą suplementację witaminową - organizm po pierwsze używa witamin do podstawowych przemian niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania, a dopiero "nadwyżka" idzie na dobry wygląd. Dlatego takie kuracje są zwłaszcza dobre dla osób, które (jak np ja big_smile) są na bakier z jedzeniem warzyw, owoców, etc. Aha, i w jakimś innym wątku znalazłam informację, że "drożdże usuwają toksyny z organizmu" - polecam od razu włożyć między bajki smile

Wypić??? No nie wiem czy się na tak drastyczne (wg mnie) posunięcie zdecyduję sad

56

Mirabelka25 napisał/a:
Rudzik22 napisał/a:

Dziewczyny, jedwab nie jest dobrym kosmetykiem do włosów... Daje tylko pozorny efekt regeneracji - preparat ma domieszkę silikonu, która "oblepia" włos, przez co te bardziej kruche czy zniszczone mogą się zwyczajnie złamać.

Doczytaj o silikonach bo wprowadzasz w błąd. Włosy pod wpływem silikonów są bardziej wytrzymałe i elastyczne przez co trudniej je złamać. Silikon "zabezpiecza" włosy przed uszkodzeniami i m.in. dlatego jest stosowany w szamponach, maskach, jedwabiach itd.

Po pierwsze a propos moich uwag do jedwabiu - jak sama nazwa wskazuje, miało to być hydrolizowane białko z jedwabiu właśnie. Śmiem twierdzić, ze silikon jest sporo tańszy. I że skutecznie blokuje działanie tej śladowej ilości tegoż białka.
Po drugie, nie warto być bezkrytycznym - silikony oprócz plusów, które wymieniłaś, mają też swoją "ciemną stronę". Oprócz tego co napisałam wyżej warto też dodać, że jeżeli nie są prawidłowo usuwane z włosów, to skutecznie zablokują działanie składników aktywnych odżywki czy maski.
Myślę, że Twoje stwierdzenie, ze wprowadzam w błąd jest dużo za daleko posunięte smile

57

martycha1 napisał/a:
Rudzik22 napisał/a:

Wypić??? No nie wiem czy się na tak drastyczne (wg mnie) posunięcie zdecyduję sad

Taki napar jest praktycznie bez smaku smile Ale jak wydaje Ci się to obrzydliwe to po prostu kup tabletki smile

58

''jeżeli nie są prawidłowo usuwane z włosów, to skutecznie zablokują działanie składników aktywnych odżywki czy maski.''
Rudzik włosy się myje.;)
Jak umyjesz włosy najtańszym szamponem z SLS, to bez problemu usuniesz silikony.
Wiadomo, że 'oblepiają' włos, chroniąc go jednocześnie. Mają i plusy i minusy.
Jak wiadomo, we wszystkim trzeba zachowac równowagę. Nie można całkowicie zrezygnowac z silikonów, ale też przesada jest niewskazana.

59

rebel napisał/a:

Rudzik włosy się myje.;)

big_smile:D:D wiedziałam, ze coś mi umknęło wink

60

Rudzik22 napisał/a:
rebel napisał/a:

Rudzik włosy się myje.;)

big_smile:D:D wiedziałam, ze coś mi umknęło wink

Wybacz, nie mogłam się powstrzymac.;)

61

ostatnio wpadła mi w łapki maska do włosów phenome, przypadkiem, bo trafiłam na promocję, grzechem było nie trafić wink No i co się okazuje po kilku użyciach? Że bez silikonów moje włosów też mogą być gładkie wink Chyba przy niej pozostane, bo po co obciążać włosy smile

62

Wiesz, za cenę 100 zł też bym oczekiwała, że moje włosy będą gładkie big_smile

63

Ja z kolei przerzuciłam się na produkty Davinesa - poleciła mi je fryzjerka (sama ich używa w salonie) i faktycznie widać poprawę kondycji włosów. Kupuje je w internecie i faktycznie są nienajtańsze, ale różnica między nimi a jakimkolwiek drogeryjnym produktem jest dramatyczna... smile

64

Niunia91 napisał/a:

Po maskach włosy są bardziej gładkie, bajecznie dobrze się rozczesują, a maski zakwaszające są rewelacyjne w przypadku włosów farbowanych albo po trwałej. Poza tym dobra maska sprawia, że włosy lśnią jak na reklamie wink

65

Catwoman napisał/a:

Wiesz, za cenę 100 zł też bym oczekiwała, że moje włosy będą gładkie big_smile

Hmm... pomijając gładkość to ja bym oczekiwała przede wszystkim dobrego, naturalnego składu, witalności, blasku i najwyższej jakości.

Jak to z tym jest yacha? Maski akurat nie próbowałam. Powiesz co ma w składzie i po jakim czasie i jaką widziałaś różnicę? Chętnie poznam opinię z pierwszej ręki. smile

Posty [ 1 do 65 z 91 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » maski do włosów.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024