Witajcie. Od dawna nie byłam na basenie, ale ostatnio nabrałam ochoty by popływać. W związku z tym mam pytanie: czy kostium bikini na basenie jest dziś czymś normalnym? Nie chcę wyglądać dziwacznie, czy zostać wyproszona, dlatego pytam.
Mysle, ze to zalezy co chcesz tam robic. Jezeli chcesz troche popływać czy zrelaksowac sie w jacuzzi itp. to bikini jest w sam raz. Jezeli chcesz zaszalec z pływaniem to tylko jednoczesciowy kostium. Z własnych obserwacji stwierdzam, ze z kostiumów jednoczesciowych zazwyczaj korzystają starsze panie, otyłe osoby płci żenskiej, małe dziewczynki i osoby, które "powaznie" podchodzą do pływania, a tak wiekszosc dziewczyn i kobiet zakłada bikini. Bikini na basenie to nic złego, jeszcze nigdy nikt nie zwrócił mi uwagi.
Jak najbardziej ok i normalna rzecz.
Ja też nieraz widuję dziewczyny w bikini na basenie i nie ma w tym nic dziwnego
Mayka: Ja chodzę w bikini na basen, odkąd pamiętam. Nigdy nie zostałam wyproszona ani nikt na mnie z tego powodu uwagi nie zwracał. Jeszcze 10 lat temu większość pływających dziewcząt miała na sobie strój jednoczęściowy, dzisiaj prawie wszystkie pływają w bikini.
Wygnać - nikt Cię z basenu nie wygoni, ale wygodniejszy do pływania jest kostium jednoczęściowy. Mojej córce zdarzyło się kiedyś, że w czasie pływania rozerwał się biustonosz. Bikini nie służy do pływania, ale do opalania się.
Kuriboh zgadzam się z Toba.. a Mayka na basenie na pewno juz była i nic nie napisała.. w czym była
Kuriboh zgadzam się z Toba.. a Mayka na basenie na pewno juz była i nic nie napisała.. w czym była
Byłam w bikini. Faktycznie, niczyjej uwagi nie zwróciłam, nikt mnie nie wygonił etc. Wszystkie panie, jakie tam ze mną były, miały na sobie dwuczęściowe kostiumy.
Kuriboh: Nie zgodzę się z Tobą. Przecież bikini to KOSTIUM KĄPIELOWY, jak sama nazwa wskazuje.
Wygnać - nikt Cię z basenu nie wygoni, ale wygodniejszy do pływania jest kostium jednoczęściowy. Mojej córce zdarzyło się kiedyś, że w czasie pływania rozerwał się biustonosz. Bikini nie służy do pływania, ale do opalania się.
Zgadzam się z komentarzem wyżej, dla bezpieczeństwa i wygody lepiej wziąć - przynajmniej na basen - strój jedno częściowy.
Słyszałam taki żart: kobieta wchodzi na basen w bikini a ratownik krzyczy:
-Tu obowiązują stroje jednoczęściowe!
-To którą część mam zdjąć?
A tak na poważnie to teraz możesz iść w takim stroju jaki masz i czujesz się w nim dobrze. Ja kiedyś w aquaparku miałam małą wpadkę z górą od bikini. Podczas zjazdu pływania jedna pierś mi się wysunęła, ale nikt mnie za to nie zlinczował.
Pozdrawiam Iza.
Ostatnio kupiłam fajne bikini na clamodi,com/pl/374-bikini. Co do jakiś konkretów to polecam poczytać na blog.clamodi,com (kropka zamiast przecinka)
A dlaczego by nie mial byc normalny. Zarowno stroj jednoczesciowy jak i bikini (dwu czesciowy) sa normalne na basenie.
Jak dla mnie, jednoczęściowy zawsze wygrywa. Może być nawet mocno wycięty, ale nie boję się przyjemniej, że coś się zsunie/przesunie
Jak dla mnie, jednoczęściowy zawsze wygrywa. Może być nawet mocno wycięty, ale nie boję się przyjemniej, że coś się zsunie/przesunie
Ja lubie bikini dwu czesciowy stroj najbardziej.
No jasne, że normalne! A jakie inne. Mozna pomyslec o jednoczesciówce ale jak masz już bikini i chcesz byc mniej rozneglizowana to do wejścia do wody możesz sobie kupić kimono plażowe. W ogóle ja polecam jednoczęściowe stroje kapielowe z lavel. pl bo one świetnie modelują ciałko a wcale nie czuć ucisku. Ale nie przejmuj się kochana czy pasuje tylko bierz co lubisz!!!