Problemy z narzeczonym, czy była narzeczona może zrujnować plany - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Problemy z narzeczonym, czy była narzeczona może zrujnować plany

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Problemy z narzeczonym, czy była narzeczona może zrujnować plany

Witam.
Jestem nową osobą i potrzebuję porady.
Od sierpnia 2012 mam narzeczonego. Jesteśmy rezem prawie 3 lata. Wcześniej miał narzeczoną która go zdradzała okłamywała i zaczął przez nią pić. To był jeden z głównych powodów rozstania. Gdy się poznaliśmy był czuły i spokojny. Po rozstaniu z byłą chodził do psychologa i nie mógł się pozbierać. Teraz będąc ze mną też pije i często kłamie. Udało mi się nawiązać kontakt z jego byłą. Ta twierdzi że spotykał się z nią będąc ze mną. Przyjeżdzał do niej i płakał. Powiedział że ze mną wszystko odkręci. Nie wiem czy mam wierzyć.. I mam takie mysli że pije przez to że nie moze z nią być. A może to moja wina. Nie wiem jak mam to odbierać. Przykro mi gdy kłamie. Szukam powodu, może coś we mnie jest nie tak. Powiedziałam mu żeby poszedł na leczenie to robi awantury że nie ma problemu. Gdy wypije jest nnadzwyczaj spokojny i szybko zasypia.
Gdy nie pije jest bardzo nerwowy i robi o wszystko awantury.
Planujemy ślub więc nie wiem co mam zrobić w obecnej sytuacji. Kocham, ale nie chcę cierpieć. Mój ojciec był alkoholikiem i nie chcę żeby moje dzieci przezuywały to co ja..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problemy z narzeczonym, czy była narzeczona może zrujnować plany

Pić zaczął przez siebie, nie przez nią. To on kieruje swoim życiem i on dokonuje wyborów, nikt inny. Nikt nim z zewnątrz nie kieruje. Teraz pije, bo inaczej nie potrafi rozwiązywać problemów, bo się uzależnił. To nie jest twoja wina. Nie możesz obwiniać siebie, no chyba tylko o to, że związałaś się z alkoholikiem. Absolutnie nie wychodź za niego za mąż, sama piszesz że twój ojciec też pił i że nie chcesz, by twoje dzieci przeżywały to co ty. Więc nad czym się jeszcze zastanawiasz? A ty chcesz przeżywać to, co twoja matka? Zakończ to jak najszybciej i może poszukaj sobie kogoś niepijącego, z kim stworzysz prawdziwy, oparty na szczerości i miłości związek.

3

Droga forgotten !
Dla wszystkich będzie lepiej jak zostawisz, zapomnisz i ułożysz sobie życie na nowo. Mówisz że znasz życie, to wiesz jak cierpiała Twoja mama i ty mając mężą i ojca alkoholika, chcesz tego samego dla siebie i swoich dzieci, które prawdopodobnie jeśli z Nim zostaniesz pojawią się? Co z tego że wypije i jest spokojny i idzie spać.. nie ma znaczenia czy się awanturuje i bije czy idzie spać, rożwiązuje problemy za pomocą alkoholu zamiast rozmowy i działania by wszystko sie udało. Jest spokojny jak wypije, ale nadrabia po trzeźwemu.. także nie ma się co zastanawiać i lepiej odejdź póki możesz, póki to nie Twój mąż, ojciec Twoich dzieci.. bo później będzie tylko gorzej i jeszcze do tego wszystkie kłamie... Z tego co piszesz nie ma szans na żadne leczenie bo on u siebie nie widzi problemu, więc nie ma sie co zastanawiać tylko "pakować" swoje rzeczy z jego życia i sie "wyprowadzać". A co do byłej, to w takiej sytuacji jak sie znalazłaś to wogóle się nad tym nie zastanawiaj czy jej wierzyć, czy nie bo to itak nie zmieni tego kim jest i jak się zachowuje. I nie masz co się obwiniać, bo jak sama mówisz pił jeszcze zanim Cię poznał, także problem tkwi w Nim a nie a Tobie. wink Głowa do góry, zaciśnij zęby i napewno dasz radę.

4

On pije dlatego, że chce.
Pije bo się uzależnił.
To niczyja wina poza jego własną.
Alkoholik wypisz wymaluj.

Wyciągnij wnioski.

5

Kochana, on nie pije przez Ciebie, ani przez swoja ex, on pije bo jest ALKOHOLIKIEM.
Wyjścia są dwa - próbujesz go wyciągnąć z nałogu, albo kończysz ta relacje.
Tylko jeżeli zdecydujecie się na walkę o Was, to musicie być oboje świadomi, ze łatwo nie będzie, a konsekwencja będzie wymagana!

Bo wiesz na pewno ze swojego doświadczenia, ze tam, gdzie alkohol jest nadużywany, tam szczęścia nie ma.

6

forgotten napisał/a:

Gdy nie pije jest bardzo nerwowy i robi o wszystko awantury.

On nie radzi sobie ze swoimi emocjami, więc żeby "nie być nerwowy i nie robić awantur" MUSI  się napić. On jest alkoholikiem. Nie wierz w ani jedno jego słowo. Lepiej uwierz jego byłej narzeczonej.
Nie chcesz powtórzyć losu swojej mamy?  Wyciągnij wnioski.

7

Serdecznie Wam wszystkim dziękuję. Pozostało mi nowe życie. Podniosłyście mnie na duchu.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Problemy z narzeczonym, czy była narzeczona może zrujnować plany

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024