marudzenie ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » marudzenie ;)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: marudzenie ;)

?- W sumie ? stwierdził pewnego dnia Wilson ? najlepszym podróżnikiem jest człowiek, który wie, co trzeba zrobić, robi, co należy, i nic nie mówi na ten tamat.  /.../ Nie ma chyba nic bardziej irytującego od człowieka, który wchodzi i oznajmia wszem i wobec, że właśnie naprawił sanie, zbudował wał, napełnił maszynkę do gotowania czy zacerował sobie skarpetki.? Apsley Cherry-Gerrard.

Zgadzacie się z takim spojrzeniem na sprawę (nie koniecznie w czasie podróży, chyba że podróży "przez życie") Macie w swoim bliskim otoczeniu takie marudy, którym nic nie pasuje, a jak już coś zrobią, to jest to takie wydarzenie, że należałoby przyznać order z kartofla big_smile  Jak sobie radzicie z nimi?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: marudzenie ;)

tak! ja big_smile ale powoli sie zmieniam tongue

3

hehe oj są ludzie marudy wink Wysłuchuję Ich, uważam żeby mi się nie udzieliło smile Staram się ograniczyć kontakt z Nimi ogólnie smile

4

Cytat to chyba nieszczególnie trafiony, bo on nie jest o marudach. ;-)

Trochę marudzenia jest ok. Jeden dzien na jakiś czas czy tam trochę w ciągu dnia. Też tak marudzę.

Ale faktycznie są osoby, które ZAWSZE są nieszczęśliwe, co więcej torpedują każdy pomysł jaki dostają na zmianę ich smutnej sytuacji. Każdy jest zły, za trudny, niewykonalny.

Mnie przychodzą dwa wyjaśnienia:
- albo delikwent ma depresję i powinien się leczyć
- albo jest potocznie "wampirem energetycznym" i też powinien się leczyć.
"Wampir energetyczny" w psychologii oznacza osobę, która z dowolnej przyczyny chronicznie łaknie zainteresowania/pocieszenia/wsparcia/silnych pozytywnych emocji i prowokuje sytuacje, żeby to dostawać.

Jakby nie patrzeć takich chronicznych marudów proponuję kierować do najbliższego nfz po diagnozę.

5

Długie lata musiałam znosić takiego "wampira energetycznego" w osobie mojego męża.
Od kiedy znalazłam odpowiedź ( zawsze tę samą ) - mam spokój. Polecam...

- Fascynujące! Mam cię podziwiać, czy współczuć?

6

Jestem marudą, narzekam na wszystko i wszystkich. Mam też dużo znajomych, którzy wiedzą jaka jestem i całe to marudzenie biorą z przymrożeniem oka. Taki już mój sposób na życie. Jak ktoś źle się czuje w moim towarzystwie, to droga wolna. Nikogo do niczego nie zmuszam.

7

A jak serio będziesz miała jakiś problem? Co jeśli wtedy też to potraktują z przymrużeniem oka, bo przecież i tak zawsze narzekasz?

8 Ostatnio edytowany przez kobietasukcesu (2013-02-25 13:10:17)

Ważne, żeby się nie poddawać !!!

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » marudzenie ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024