wychowanie dziecka a szkoła - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » wychowanie dziecka a szkoła

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: wychowanie dziecka a szkoła

Wiem, ze jest coraz więcej matek w wieku 16-18 i problem iść do szkoły czy zostać z dzieckiem się nasila.
Czy jako matka w wieku szkolnym pozwalalabys sobie na to aby zostać z dzieckiem w domu jeśli ma zagwarantowana opiekę i jest zdrowe.

??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: wychowanie dziecka a szkoła

Ja gdybym zaszła w ciążę i urodziła maleństwo chodząc jeszcze do szkoły, ale mając możliwość "zostawienia" dzidziusia pod dobrą opieką, sprawdzoną np. swojej mamy i nie było by żadnych przeciwskazań to nie przerwałabym nauki i dalej chodziła do szkoły. Dlaczego? Z reguły jest tak że lepiej nie odkładać nic na potem.. wolałabym skończyć szkołę by móc podjąć pracę i móc zarabiać na siebie i maleństwo (wszystko jedno czy byłabym samtoną matką czy nie - poprostu lepiej być nie zależnym od nikogo,a tymbardziej w kwestiach finansowych). Wiem że gdybym przerwała naukę to pewnie już nie chciało by mi się wracać do szkoły, lub później już nie miałabym możliwości dokończyć jej, różnie w życiu bywa.. dlatego uważam że lepiej jednak pomęczyć się i skończyć szkołe niż potem "kombinować" jak to zrobić wink. Wiadomo zostawiać takie maleństwo, nie jest łatwo, ale potem będzie tylko  lepiej wink. No ale nie każdy tak uważa, i to rozumiem i szanuje. Każdy ma prawo wyboru i decydowania o sobie i swoim życiu wink.

3

Jak bym była w takiej sytuacji to też bym wolała skończyć szkołę, ale czasem tak jest, że się nie da bo maleństwo nie zawsze chce zostawać z kimś innym, moje nie chciało smile z mężem tak, ale z kim innym juz nie. Na taką decyzję składają się zawsze różne czynniki.

4

ja juz nie radze sobie z 16latkiem,mowi,ze rzuca szkole,meszkamy w stanach i taka mozliwosc istnieje,nawet jesli ja sie4 niezgadzam,niewiem co robic,zadne argumenty do nie dochadza,chodze z nim do terapeuty i psychologa,bierze tez zolof,bo moze miec depresje,a ja widze,ze on kladzie (ze tak powiem)laske na wszystko,mam jeszcze 4latka,wychodze z sebie,ratunku!!!!!!!

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » wychowanie dziecka a szkoła

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024