"ANIOŁY i DEMONY"-hit - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » "ANIOŁY i DEMONY"-hit

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: "ANIOŁY i DEMONY"-hit

No właśnie dzis byłam na tym w kinie. I co mogę wam powiedzieć. Film naprawe godny obejrzenia. O ile po pierwszych 2 minutach myślałam że to kolejny przereklamowany produkt o tyle później był super. A zakończenie to juz wogóle bombowe i zaskakujące. Warto przyglądac się dobrze wszytskim faktom.
Świetne efekty dźwiękowe.
Kreacja aktorska wg mnie bardzo dobra. Chociaż ogólnie nie lubie Toma Hanksa jednak uważam że filmy z nim są świetne i ten to kolejny który to potwierdza.
Ogólnie wątek filmu dość ciekawy a akcja wciągająca. Nie chce się w to zagłębiać żeby nie popsuć wam oglądania. Pogadamy o tym głębiej jak juz zobaczycie.

Serdecznie wszystkim polecam i życzę miłego oglądania.
Jestem  ciekawa waszych opinii.

2

Odp: "ANIOŁY i DEMONY"-hit

ja też jestem pod wrażeniem tego filmu. nie jestem nim zachwycona ale film godny zauważenia. powiem szczerze, ze lepiej mi sie go oglądało niz czytało książkę- niestety czytadła do końca nie przeczytałam.
Tom Hanks ma swoje wzloty i upadki filmowe- ten film ( i wczesniejszy) jest zdecydowanie wzlotem!

ale pomimo tego i tak uważam że jest zbyt przereklamowany....

3

Film dobry dla osób, które nie miały do czynienia z książką. Ja byłam wręcz zła, kiedy siedziałam w fotelu w kinie i oglądałam kolejne, "wzięte z kosmosu" , wątki !!! Nie rozumiem jak można tak zmienić historię, nie zaakcentować ! najważniejszych ! momentów , pominąć tyle ciekawych i naprawdę cennych szczegółów ?! Jedna wielka szmira jak dla mnie, pójście na łatwiznę w iście amerykańskim stylu.. A oto przykłady:
- w książce papieżem zostaje przewodniczący konklawe, bo 4 kardynałowie zostają zamordowani.. W filmie papieżem zostaje czwarty kardynał, który o dziwo przeżywa!!
- początek w książce jest zupełnie inny, to Vittoria jedzie z Robertem do Watykanu (po jego wizycie w CERNie), a nie "Watykan przyjeżdża do Roberta"
- Współpracownik Vittorii, z którym wynalazła antymaterię był jej ojcem !! A nie obcą osobą ! I zginął podczas jej nieobecności w CERNie a nie podczas jakiś badań..
- kamerling był synem papieża, którego zabił, o czym chyba zapomniano wspomnieć!
- piąty symbol to diament- symbol illuminatów, a nie skrzyżowane klucze pochodzące nie wiadomo skąd
- pominięto zupełnie postać Max'a Kohler'a i reporterów, którzy odkryli całą historię
- zabójca kardynałów miał być potomkiem arabów- brzydkim, obleśnym potworem (ginie z rąk Roberta poprzez wyrzucenie go przez balkon), a nie przystojniakiem, który ginie w wybuchu samochodu <oczywiście nie zrozumiała jest dla mnie kwestia pieniędzy, które dostawał za zabójstwa.. W książce był to człowiek, który pragnął dołączyć do bractwa- i to był jego cel>
-Vittoria i Robert na koniec książki zostają parą, co także pominięto..
... itd.. itd... Wiele można by było jeszcze wymieniać...
Jednym słowem liczyłam na hit, który zaakcentuje to, co naprawdę powinno być ukazane, że skupi się na szczegółach, w których tkwiły rozwiązania.. Same sceny bez rewelacji, opisy choćby zabicia pierwszego kardynała w książce były o wiele ciekawsze niż pokazane w filmie..Pokuszę się nawet o stwierdzenie, że zapierały dech w piersiach.. Wszystko po najmniejszej linii oporu, zero uniesień... Słabo, słaba i jeszcze raz słabo.. Ja rozumiem, że scenariusz jest zupełnie inny, że muszą być zmiany, bo film byłby dużo dłuższy, poza tym Watykan ostro się sprzeciwiał ekranizacji książki.. Ale skoro wprowadzono tyle zmian, to mogli dać filmowi inny tytuł, bo ja tak naprawdę, to nie wiem co oglądałam..
Jedyny plus to scena z wybuchu antymaterii- bardzo dobre efekty specjalne.

Polecam książkę, do której film nie ma startu !!
Po raz kolejny ekranizacja okazała się dużo gorsza od książki.

4

Przeeważnie jest tak że książka jest lepsza od filmu. A to dlatego że pobudza naszą wyobraźnie, sami piszemy sobie w głowie jak to ma wyglądać i zawierra więcej wątków które nie sposób jest zamieścić w filmie ze względu na czas.
Dla mnie jako dla ospoby która książki nie czytała był fajnie, bardzo mi się spodobał ów film.

5

kasiulka- jeżeli będziesz miała możliwość, to przeczytaj książkę, naprawdę jest dużo lepsza i to nie jest tylko moje zdanie smile Jak dla mnie film jest zbyt uogólniony, aż człowieka żal ściskał, że nie mógł zobaczyć tego, co sobie wyobrażał.. Oczami wyobraźni budowałam sobie właśnie poszczególne sceny i chciałam zobaczyć jak np wygląda laboratorium CERNu, bo w opisie to było coś niesamowitego. W filmie wielkie uproszczenie, mało zaakcentowane, wręcz pominięte.. Ale cóż, nie można mieć wszystkiego. smile

6

Hmmm...no cóż, bez fajerwerków...
może zbyt wiele oczekiwałam od tego filmu, ale jakoś nie zrobił na mnie dużego wrażenia...jedynie koniec zaskakuje, reszta akcji jakby spowolniona...czegoś mi brakowało i to bardzo...
Zbyt wiele świetnych filmów widziałam, żeby się zachwycać tym...

7

Ansja napisał/a:

- kamerling był synem papieża, którego zabił, o czym chyba zapomniano wspomnieć!

Akurat to było:)
Poza tym nie jestem zwolenniczką wiernego odtwarzania książki. Film rządzi się swoimi prawami.
"Anioły i demony" - do obejrzenia, chociaż Tom Hanks momentami bawi się w Jamesa Bonda:D. Jak dla mnie bez rewelacji, chociaż muzyka bardzo mi się podobała. Książka zdecydowanie jest lepsza.

8

Mi równiez film baardzo się podobał, zdecydowanie lepszy od kodu da vinci, wiadomo też był reklamowany 100lat przed premierą,ale trzeba przyznać że naprawde warto obejrzeć,nie okazał się przereklamowany .... fabuła mega ciekawa, nieprzewidywalne zakończenie, dobra gra aktorska

film oceniam 8/10 .

Jeśli chodzi o powiązanie z książką to nie wiem, nie czytałam ...ale chyba nigdy nie udało się przedstawić filmu idealnie z książką...zawsze książka będzie górą...choć ja zdecydowanie wolę obejrzeć film ...tak więc ode mnie duży pozytyw:)

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » "ANIOŁY i DEMONY"-hit

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024