Nie chce tak dalej żyć - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie chce tak dalej żyć

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez Delicious (2009-05-15 21:26:05)

Temat: Nie chce tak dalej żyć

Zawsze starałem się pomagać innym.Pisałem w wielu forach internetowych. A teraz przyszedł chyba czas że sam potrzebuje pomocy i porady. Mam 49 lat. Od 26 lat jestem w nie formalnym związku. Spotykam się moją partnerką raz w tygodniu w niedziele. Nasze spotkania polegają głównie na tym że idziemy do łóżka i uprawiamy seks i popołudniu rozstajemy się. Wiele ludzi mówi mi po co ci to ułóż sobie wreszcie życie. A ja tkwie w tym związku bo boję się samotności. Bo jestem inwalidą 2 grupy. jestem przeciętnej urody i i jestem bardzo nieśmiały. Proszę o wsparcie i radę jak wyjść z tego błędnego koła. I na nowo zacząć chłonąć życie pełną piersią

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie chce tak dalej żyć

Nie do końca rozumiem. Czy Wy oboje nie chcecie wspólnego życia. Rozumiem, że łączy Was seks. To już dużo. A tzw. miłość przez wielkie M? Nie robicie wspólnych planów na przyszłość? Czy może boisz się proponować?

3

To bardzo długo już tak żyjecie. Według mnie to nie jest na dłuższą metę. Powinieneś przełamać samego siebie i zacząć inaczej żyć. Seks jest tylko zbliżeniem a taki bez polotu i finezji jest niczego nie wart. Spójrz na to z innej strony. Dobrze, że tak myślisz, że już nie możesz tak dalej  żyć... I tak podziwiam Cię, że aż tyle wytrzymałeś

4 Ostatnio edytowany przez Delicious (2009-05-15 21:28:59)

To nie jest tak do końca że my nie chcemy razem być. ale moja partnerka była w dziecinstwie wykorzystywana seksualnie a poza tym przeszła polio i to spowodowało że psychicznie zatrzymała się na etapie 12 latki. nie mamy wspólnych tematów do rozmów a poza tym chodzi jej tylko o seks. A ja wreszcie zacząć normalne życie.

5

mi się wydaje że powinienes zastanowić się nad tym kim jesteś, co jest dla Ciebie ważne i jak chcesz dalej zyć. czy seks jest wartością niezmiennie najwyższą? czy nie potrzebujesz czasem szczerej, oddanej i ufnej miłości? co czujesz do kobiety z którą "jesteś"? czy oczekujesz od niej czegoś więcej niz tylko bliskości w łóżku? a może chciałbyś poznać kogoś nowego? nie tylko uroda świadczy o człowieku-wierz mi, ważne to kim jesteś i jak Cię czujesz-tak będą postrzegać Cię ludzie. więc zastanów się co tak naprawdę do tej pory dało Ci życie, czego w nim brak i czego byś od niego oczekiwał, a wtedy odpowiedź przyjdzie sama.

6

Ona oczekuje tylko tego ale pora żebyś sobie wreszcie życie ułożył....Powiedz jej wprost że pora to zakończyć nic was nie łączy oprócz seksu to nie jest żaden związek ani partnerstwo...

7

dokładnie, zacznij żyć prawdziwym zyciem, wszystko jeszcze przed Tobą, musisz się tylko odważyć wyjśc na świat..

8

Wiesz przedewszystkim powinienes sam uwierzyc w siebie.to ze masz klopoty zdrowotne wcale nie znaczy ze jestes kims gorszym.tak sobie mysle,ze byc moze spotykacie sie ze wzgledu na przyzwyczajenie i ten sex.ok sex sexem ale gdzie uczucie?bo przeciez kazdy go pragnie a czasami male gesty potrafia sprawic b.duzo radosci..z nich tworzy sie zycie..musisz otworzyc sie na ludzi,malymi kroczkami..a potem bedzie juz lepiej.powodzenia

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie chce tak dalej żyć

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024