Laminowanie włosów. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Laminowanie włosów.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Laminowanie włosów.

Dziewczyny, pomocy!
Powiedzcie mi, na czym polega fenomen laminowania włosów? Szukałam różnych "przepisów" na maseczkę, ale nie udało mi się uzyskać takiego efektu, o jakim czytałam na wielu portalach. Może i były nieco milsze w dotyku i odrobinę bardziej lśniące, ale różnica była naprawdę niewielka. Za to było więcej negatywnych skutków - włosy szybciej się przetłuszczały i były przyklapnięte.
Jak Wy to robicie? Może używam nieodpowiedniego olejku do włosów lub odżywki, ale próbowałam już tylu różnych metod....Jakich kosmetyków Wy do tego używacie? Pomóżcie, bo też chcę mieć takie ładne włoski! wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Laminowanie włosów.

Co prawda nigdy nie laminowałam sobie włosów-nie używam produktów pochodzenia zwierzęcego (w tym przypadku żelatyny wieprzowej) a z agarem eksperyment się nie udał. wink Ale dużo czytałam na ten temat. Wniosek jest taki, że nie wszystkie włosy reagują na tę maseczkę, czasami przynosi odwrotny efekt niż sobie życzyłyśmy. Warto też pamiętać, żeby nie powtarzać tego zabiegu zbyt często, mimo że efekt jest nietrwały.

3

Najpierw myje włosy potem mieszam 3 łyżki gorącej wody z czubata łyżką żelatyny. Dodaję łyżkę odżywki do włosów garnier z olejkiem arganowym. Nakładam na włosy tą papkę na to foliówka i ciepły ręcznik i trzymam to na głowie około 40 minut. Potem dokładnie spłukuje i gotowe:)
Próbowałam też skróconej wersji z użyciem suszarki zamiast czekania 40 minut ale na moje włosy to nie podziałało.

4

a można ten zabieg robic na włosach rozjaśnianych?

5

A ja właśnie wczoraj pierwszy raz spróbowalam i efekt jest widoczny gołym okiem na tyle, że koleżanka myślała, że zafarbowałam się. Zrobiłam tak, całą noc ,,olejowałam" włosy oliwą z oliwek, rano umyłam włosy szamponem, nie nakładałam już odżywki, tylko wzielam się za laminowanie mokrych włosów, a zrobiłam to tak:
-2,5 łyżki żelatyny (oczywiście proporcje na krótsze włosy będa mniejsze, ja mmam włosy do pasa),
- takie mniejsze pół szklanki wrzątku, w którym rozpuściłam żelatynę,
- jak żelatyna ostygła na tyle, że moża już było wsadzić do niej rękę, to dodałam płaska łyżeczkę odżywki z joanny miód i cytryna, 4 krople oliwy  z oliwek i 2 krople olejku rycenowego,
-nałozyłam na włosy, na to foliówka, ręcznik i 45 minut czekania
-na koniec spłukałam wszystko letnia woda nie używając szamponu a w ostatniej fazie użyłam zimnej wody do płukania żeby całkiem zamknąc łuski włosa.

Moje włosy choć długie do pasa, to maja skłonnosc do falowania i wywijania się, a po laminowaniu  były proste jakbym je wyprostowała, co mi akurat odpowiadało.

A no i co najważniejsze, kiedys przeczytałam, że jak wypłuka się juz z włosów żelatynę to warto je wysuszyć szuszarka bo żelatyna lubi ciepło, ale ja osobiście tego nie zrobiłam, bo suszarka działa na moje włosy jak zapalniczka na siano.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Laminowanie włosów.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024