Czy pasuje (a jeśli tak to jaki) welon do takiej sukni?? 
1 2013-02-13 21:40:17 Ostatnio edytowany przez mirella (2013-02-13 21:41:01)
Z uwagi na ozdoby na sukni najlepiej pasowałaby tiara, która jednak nie jest w stanie konkurować z welonem ![]()
Moim zdaniem najlepszy będzie welon do łokcia - to pewniak, bo pasuje do każdej sukni.
Na pewno nie koronkowy, bo materiał nie pasuje do wybranej ślubnej kreacji.
Reszta, to kwestia gustu. Niektóre kobiety wybierają tzw. welony katedralne, bo lubią jak się coś za nimi ciągnie
a inne krótkie i powiewne rozwiązania.
Jest kilka zasad dot. wyboru:
- welon nie powinien przyćmiewać suknie ślubnej,
- długi dobierany jest zazwyczaj do sukni o wąskim kroju lub bardzo eleganckich
- suknie księżniczki, dobrze wyglądają z welonami krótkimi
- im sukienka krótsza, tym krótszy powinien być welon
Najlepiej jest móc przymierzyć suknię razem z welonem, bo najłatwiej wtedy dokonać wyboru.
Moim zdaniem najlepszy będzie welon do łokcia - to pewniak, bo pasuje do każdej sukni.
Jest kilka zasad dot. wyboru:
- welon nie powinien przyćmiewać suknie ślubnej,
- długi dobierany jest zazwyczaj do sukni o wąskim kroju lub bardzo eleganckich
- suknie księżniczki, dobrze wyglądają z welonami krótkimi
- im sukienka krótsza, tym krótszy powinien być welonNajlepiej jest móc przymierzyć suknię razem z welonem, bo najłatwiej wtedy dokonać wyboru.
Dziękuję za radę
Osobiście nie podobają mi się welony i nawet nie wiem czy do tej sukni takowy pasuje. Zamiast niego chcę mieć we włosy wpiętą ozdobę, ale nie wiem czy nie będzie "za łyso".
4 2013-02-13 22:50:59 Ostatnio edytowany przez starshaped (2013-02-13 22:53:11)
Widzi mi się welon nie dłuższy niż do pasa, gładki bądź obszyty delikatnym haftem bądź mereżką. Widzę, że suknia jest z muślinu (bądź równie lejącego materiału), więc i welon musi być zwiewny i nieprzesadzony.
Jeżeli nie gustujesz w welonach, nie zmuszaj się. Woalka czy ozdoba też będą w sam raz.
Widzę, że suknia jest z muślinu
Dokładnie tak.
Jeżeli nie gustujesz w welonach, nie zmuszaj się. Woalka czy ozdoba też będą w sam raz.
Nie gustuję bo nigdy go na głowie jeszcze nie miałam
ale może zmienę zdanie. Chciałabym go zalożyć chociaż do kościoła żeby nie mieć za bardzo gołych pleców ale do tego typu sukni nawet w salonie Panie ciężko miały co doradzić.
Więc koniecznie poprzymierzaj
Też kiedyś byłam sceptycznie nastawiona i zmieniłam zdanie. Zawsze możesz postawić na klasykę, czyli welon gładki, który pasuje do każdej właściwie sukni.
śliczna ta suknia...ja bym welonu nie założyła. Bałabym się, że popsuję efekt. A jakaś delikatna wpinka we włosach świetnie by do niej pasowała. Koleżanka miała suknię całkowicie bez ramion, a więc i plecy było widać i nie miała welonu tylko takiego kwiatuszka w upieciu. ślicznie to wyglądało. Ale oczywiście wybór należy do Ciebie, nic nie zaszkodzi przymierzyć i sprawdzić jak się będziesz w nim czuła.
Bałabym się, że popsuję efekt.
Też się właśnie tego boję. Ale przymierzę i zobaczę czy mi pasuje. Jeśli zdecyduję się na lekko puszczone włosy to welon odpada. A co proponujecie jako wpinkę do włosów? Żywy kwiat czy coś z pokroju ozdób sukni?
Moja suknia miała ramiączka w postaci szalu i powiem tak. Gdy ten szal ściągałam i miałam odkryte ramiona to welon wyglądał ładnie, ale jak szal zakładałam to już tak dobrze się nie prezentował. Dlatego wybrałam kwiat z woalką, która pięknie wyglądała we włosach (i nie dawałam sobie woalki na czoło tylko kazałam z tyłu poupinać)
Twoja suknia również nie ma odkrytych w pełni ramion, więc ozdoba we włosach może się lepiej prezentować. Jednak najlepiej bedzie jak przymierzysz jedno i drugie.
A co proponujecie jako wpinkę do włosów? Żywy kwiat czy coś z pokroju ozdób sukni?
Na pewno będziesz miała biżuterię (kolczyki, bransoletkę, czy wisiorek) i to one powinny nawiązywać i współgrać z ozdobami sukni.
We włosy upięłabym na Twoim miejscu delikatną ozdobę kwiatową. Do kościoła przykryłabym ją welonem, a potem podczas wesela zdjęła welon.
Ja także się zastanawiam jakie dodatki,welon itp.będą pasowały do tej sukni.
Właśnie dziś ją otrzymałam:)
Do tego typu sukni dla mnie welon to podstawa. Oprócz tego na pewno coś na szyję co współgra z ozdobą sukni. Dopasowywałaś już coś do niej?