cześć mam problem ponieważ mam chłopaka Pawła juz 2 lata.. układało nam sie super a nawet byłam pewna ze to jest włąsnie to.. do czasu jak on cały czas zaczynał nalegać na uprawianie sexu a ja sie ie godziłam .. i w tedy wszystko zaczęło sie psuć a jak sie go pytałam czemu jest taki dziwny to za każdym razem słyszałam tylko ze ,, jak mam sie cieszysz jak wcześniej mi dawałaś a teraz juz nie dajesz ,, to było przykre bardzo i każdego dnia oddalałam sie od niego z dnia na dzien co raz bardziej mówiłam mu to ale nic z tego sobie nie robił do czasu az poznałam Tomka który stara sie o mnie jak nikt nigdy wcześniej zrobił by dla mnie wszystko bym tylko z nim była.. pojawił sie w moim życiu w najmniej oczekiwanej chwili.. i tak na mieszał ze nie wiem co teraz mam robic.. tym bardziej ze spotykam sie z nim byłam u niego w domu juz raz.. i dogaduje sie z jego rodzina naprawdę dobrze co z Pawła rodzina nie mogę do gadać sie do dzisiaj a mało tego wcześniej jego rodzina wyzywała mnie od najgorszych.. Pawłowi powiedziałam o Tomku bo nie chce mieć tajemnic przed nim.. porozmawiał z nim ale Tomek powiedział mu ze mnie kocha i bd sie starał tyle ile trzeba bym była z nim a moj Paweł co na to ?? hmm łzy w oczach i głowa na dół tym bardziej ze Paweł to typ chłopaka pedancika i ze tak powiem <cipy> prędzej uciekł by niz miał by sie z kimś bic czy stanąć w mojej obronie.. nie raz mam wrażenie ze Kocham Pawła a nie raz mysle ze Kocham Tomka.. z Pawłem nawet sie nie przytulam nie całuje po prostu nie chce a do Tomka ciągnie mnie jak diabli... co mam zrobić w tej sytuacji ??sad sad sad
A można wiedzieć po ile macie lat?
ja mam 19 Paweł 24 a Tomek 21
przeciez ty juz wybralas, prawda?
tylko sie nie sparz!
jeżeli do Pawła już nic Cie nie ciągnie, to tak naprawdę już wybrałaś, tego z którym chcesz być... Tylko teraz sie zastanów, czy nie będziesz tego załować, jak wybierzesz Tomka... Jak było na początku między Tobą a Pawłem? Piszesz, że zaczeło się psuć od tego jak Paweł nalegał na seks, chciał po prostu "to" robić,, czy tak bardzo pragnął Ciebie bo Cię naprawdę kocha, i chciał zaspokoić też twoje pragnienia czy tylko swoje?
Och te kobiety.
Same tworzą sobie problemy.
Daj niedźwiedziowi miód, a na pewno będzie go chciał mieć. Tak jest z Pawłem. Trochę się dziwię, że nie rozumiesz go. Dlaczego kobiety przed pójściem na całość nie liczą się z konsekwencjami?
Czy jego zachowanie jest jego winą?
Od zawsze faceci zdobywali kobiety i tak jest do dziś. A kobiety godziły się na zdobycie przed ślubem lub po ślubie.
Nie mając tajemnic przed Pawłem, powiedziałaś mu o Tomku. Czyli do Pawła wysłałaś jasny sygnał, "do miodu" dopuściłam jeszcze jednego. On na pewno traktuje Tomka jak konkurencję i czuje się zrezygnowany i pewnie stara się walczyć o Ciebie na swój sposób. Nie każdy facet idzie i daje drugiemu w gębę.
Nie wiem, jak oddasz się Tomkowi i on też będzie później chciał seksu i nie będzie cię zdobywał (starał się o Ciebie) to co zamienisz go na trzeciego, który akurat będzie się o Ciebie starał? Nawet jeśli będziesz z Tomkiem, czy nie będzie mu przeszkadzało, ze oddałaś się Pawłowi. Za rok lub dwa będziesz pisała na forum, ze facet nie może zaakceptować twojej przeszłości, bo jest chory.
Kobiety lubią być "zdobywane" i to jest najprzyjemniejszy moment w ich życiu. Myślę, ze tak jest z Tomkiem. W myśl zasady "Jak sięga to przysięga, jak dostaje to przestaje"
Dzisiejszy świat schodzi na psy. Dziś oddawanie się młodych dziewczyn stało się normą, która według mnie prowadzi do kłopotów. Kobiety same tworzą je, na zawołanie. Wystarczyłoby trochę wstrzemięźliwości.
Według mnie musisz odpowiedzieć sobie na pytanie, czy oprócz seksu z Pawłem nie łączy Cię nic więcej? Jeśli nic do niego nie czujesz i nic was nie łączy szukaj szczęścia dalej. Może Ci się uda.
7 2013-02-14 23:52:27 Ostatnio edytowany przez Andy1234 (2013-02-15 00:12:12)
psrawdz czy seks z Tomkiem jest lepszy niż z Pawłem, potem powiedz Pawłowi jak wyszedl w porównaniu.
Z Tomkiem oczywiście też to omów.
Jeżeli zarówno z Pawlem jak i z Tomkiem będzie Ci źle, to poszukaj Zenka.
Oczywiście jestem cyniczny.
Tak naprawdę, to daj sobie spokój z chłopakami na jakiś czas.
Zajmij się SOBĄ.
Swoją edukację, rozwojem zainteresowań.
Zainwestuj w SIEBIE, dopiero potem z mając poczucie własnej wartości i perspektywę zdecyduj czy i z kim chcesz być.
Teraz... jest to niepoważne podejście do poważnych spraw - uczuć innych ludzi do Ciebie i Twoich do nich.
na początku z Pawłem też było Ci cudownie, pewnie uczucie zakochania minęło, przerodziło się w miłość, a teraz Tomek powoduje że masz motyle w brzuchu... Co będzie gdy te motyle się skończą... Zostawisz też Tomka?