Forma silikonowa do ciast - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Forma silikonowa do ciast

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Forma silikonowa do ciast

Witajcie!
Kupiłam dzisiaj w Lidlu formę silikonową w kształcie serca. Chciałam w zrobić biszkopt z owocami i galaretką. Jak myślicie, czy mogę w niej ubiec ten biszkopt, a jak ciasto przestygnie, bez wyjmowania go z formy zalać je galaretką? I wyjąć jak się stęgnie? Nigdy nie używałam form silikonowych i nie wiem, czy ciasto zalane galaretką wyjdzie z formy... Z góry dziękuję za odpowiedź. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Forma silikonowa do ciast

Powinno wyjść bez problemu, ale jeśli po upieczeniu nasmarujesz formę masłem w miejscu gdzie będziesz lać galaretkę  będziesz miała 100 % pewności

3

Wyjdzie, spokojnie. Mam taką formę i robiłam z truskawkami i galaretką chociażby i bez problemu wyjmowałam.
http://www.stylowazastawa.pl/products/big/Forma_do_ciasta_serce_czerwona_CUORE_Pavoni-10404-1308247783.jpg

4

A jak myślicie, jak powinnam to wyjąć, żeby nie połamać ciasta? Jeśli w formie na spodzie będzie ciasto, a na wierzchu galaretka, to po wyjęciu z tej formy galaretka będzie na spodzie. Nie wiem na co wyjąć to ciasto i jak je obrócić, żeby galaretka była na wierzchu. Może i mam niezbyt mądre rozterki, ale pierwszy raz tak eksperymentuję. smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Forma silikonowa do ciast

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024