Tabletka anty a biegunka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Tabletka anty a biegunka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Tabletka anty a biegunka

Cześć, bardzo proszę o pomoc.
Przyjęłam tabletkę wczoraj o 21:30. Dzisiaj ok. 17:00 kochałam się z moim chłopakiem (nie skończył we mnie, ale z tego co mówi, wydzieliło się trochę preejakulatu - na tyle dużo, że sam to poczuł). Później, jakąś godzinę po stosunku, dostałam ostrej biegunki. Czy mam się o co martwić? Zadzwoniłabym do lekarza, ale sobota wieczór to niesprzyjająca pora, nie zastanę mojej pani doktor.
(Jeśli to ważne, to była 19-ta tabletka z blistra, jeszcze dwie do 7-dniowej przerwy)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Tabletka anty a biegunka

Nie masz się o co martwić, przez tyle czasu, tabletka już zdążyła się wchłonąć, także spokojnie.
Poza tym zostały Ci tylko dwie tabletki, więc jesteś już po tym najbardziej istotnym okresie.

3

Dzięki, tak też mi się wydawało, ale mam jeszcze pytanie co do kolejnych tabletek - dzisiaj i jutro przyjąć normalnie, zrobić przerwę i kolejne opakowanie, prawda? Wydaje mi się, że moje sensacje żołądkowe już minęły, to było jednorazowe acz bardzo ostre zdarzenie...

4

Jeżeli nic się więcej nie zadziało, to spokojnie bierz je normalnie. I jak pisałam- to jest już końcówka tabletek z hormonem i jesteś już po tym najistotniejszym momencie, co jest jak najbardziej uspokajające.

Także bez nerwów :-)

5 Ostatnio edytowany przez maya08 (2013-03-10 00:45:07)

Słuchajcie, dzisiaj powtórzyła się dokładnie sytuacja z pierwszego postu. sad I trochę mnie to niepokoi - nie ze względu na antykoncepcję, tym razem, bo po pierwsze Nati mnie przekonała, po drugie zastosowaliśmy dodatkowo co innego, ale ze względu na to, że to chyba nie jest objaw zdrowia...? Że po seksie pojawia się u mnie biegunka?
To nie jest tak, jak w czasie grypy żołądkowej, nie mam żadnych dodatkowych objawów - nie boli mnie żołądek ani brzuch, jest to jednorazowe, a nie wielokrotne... czy to możliwe, że to wynik uderzeń członka wewnątrz?

Doradźcie, proszę...

(Dodam, że jesteśmy z chłopakiem dopiero na początku naszego życia seksualnego, jeśli to ma jakieś znaczenie).

6

tabletki anty mogą wywoływać same w sobie biegunki, co możesz przeczytać na ulotce. powinnaś zgłosić się do lekarza i powiedzieć o tej dolegliwości.

7

Wiem, ale nie wydaje mi się, żeby to był ten przypadek. Po pierwsze, tabletki biorę cały czas, od kilku miesięcy, a to jest drugi taki przypadek. Po drugie, tak jak mówię - to nie biegunka od żołądka, która trwa dzień, czy kilka dni, przy której boli brzuch, nie chce się jeść... tylko jednorazowy epizod.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Tabletka anty a biegunka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024