Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
Dziewczyny mam do was pytanie a zarazem proszę o pomoc... od paru dni biorę tabletki anty YASMINELLE, pierwsza tabletkę wzięłam pierwszego dnia okresu, niestety na drugi dzień tego okresu już nie miałam. CZY TO NORMALNE? dodam też że towarzyszą mi zawroty głowy i odruchy wymiotne po zjedzeniu czegokolwiek... Wiem że tabletki anty mogą mieć takie skutki ale martwi mnie trochę to zatrzymanie okresu....Czy powinnam się martwić? Czy któraś z was tak miała?
masz zle dobrane tabletki. pojdz do lekarza i poinformuj go.. da Co inne ![]()
nie wiem... brałam już wcześniej 3 opakowania i wszystko było ok
to coś jest nie w porządku, ponieważ skutki uboczne (jeśli tabletki są źle dobrane) pojawiają się w pierwszym miesiącu, czyli już po pierwszym opakowaniu. lepiej idź do lekarza powiedz co i jak i na pewno znajdzie jakieś rozwiązanie :-)
Ostatnio edytowany przez olkkaa (2008-08-06 22:45:33)
Ale skoro to jest twoje, kolejne opakowanie, to przecież tabletkę bierzesz nie w pierwszy dzień okresu ale po 7dniowej przerwie. Chyba, że coś źle zrozumiałam..
Albo zrób najpierw test ciążowy bo masz takie objawy, ja zaszłam w ciąże zarzywając tabletki więc lepiej sprawdz.
ja chyba też coś źle zrozumiałam i zgadzam się z tobą Dadzik555 7 dni przerwy i następne opakowanie
Ja tez gdy tylko wezme w tabletke, po 7 dniach przerwy okres ustaje. Ale martwi mnie to że nie miałam okresu a tabletki już odstawiałam.
Ej czegos tu nie rozumiem...przeciez przy tabsach okres sie ma z odstawienia, to jak ty kasiu bralas tabletki pierwszego dnia okresu?
Strony: 1