Praca zootechnika - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Praca zootechnika

Witam Wszystkich:)
nie bardzo wiem od czego zacząć, więc może napiszę od początku:) Jestem po studiach zootechnicznych. Odbywam obecnie staż, jednak już niedługo mi się kończy. W miejscu, w którym go mam, wiem że nie zostanę zatrudniona. Niestety brak etatu. Pojawiła się jednak na horyzoncie nowa możliwość podjęcia pracy, jednak cały czas się waham. Nie mam kompletnie z kim na ten temat porozmawiać, poradzić się kogoś co sądzi na ten temat. Jest to praca na wielkiej fermie bydła mlecznego. Pracuje tam już mój znajomy, w sumie to z jego polecenia mogłabym i ja podjąć tam pracę. Zmierzając do sedna, sprawa dotyczy warunków pracy. Trzy dni się tam pracuje, dzień jest wolny. Wszyscy pracownicy mają umowę o pracę, jednak wiem że pracodawca nie daję pracownikom żadnych urlopów. Jest ta sprawa "obchodzona". Urlopy są wpisywane że były a tak naprawdę nie było. Pracę rozpoczyna się o 4 rano. Pracodawca zapewnia mieszkanie służbowe, gdzie warunki również są przeciętne. W zimie trzeba palić samemu, zakupić opał itp. Na rękę zarabia się 1500pln. Od mojej miejscowości zamieszkania jest to ok. 200km. W domu nie przelewa się finansowo, wystarcza jednak od przysłowiowego pierwszego do pierwszego. Ja jestem sama, nie mam męża, dzieci i teoretycznie żadnych zobowiązań. Więc te 1500pln pewnie by mi wystarczyło żeby się utrzymać. Jednak nie ukrywam, że warunki mnie lekko przerażają, bo nawet znajomy mówił że jest ciężko. Jednak w obecnej sytuacji na rynku pracy myślę, że nie jest to najgorsza możliwość, zwłaszcza że póki co mimo masy wysyłanych CV nic lepszego się nie szykuję. Dopóki nie podejmę tej pracy mogę się jeszcze zastanowić. Proszę napiszcie cokolwiek na ten temat, co sądzicie o takiej pracy. Czy może to ja zrażam się niepotrzebnie i wszystko wyolbrzymiam?? pozdrawiam serdecznie i liczę, że ktoś podzieli się ze mną opinią na taki temat.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Praca zootechnika

Ja takze jestem po zootechnice.Pracuje w lecznicy dla zwierzat i bardzo lubię tą pracę.Nigdy nie pracowalam w takiej firmie ani w takim gospodarstwie.Uwazam,zeZawsze mozesz sprobowac aby zdobyc doswiadczenie.Kto Ci mowi,ze od razu pojdziesz na urlop.Na pewno dlugo minie zanim go dostaniesz a jak nie dostaniesz i wiesz,ze tam tak jest,to szukaj innej a pracuj tam.Powodzenia!

3

Nola na ten moment i tak nie masz nic do stracenia a zawsze możesz zdobyć doświadczenie. Myślę, że podstawą powinien być sam charakter pracy - czy to będzie zajęcie zgodne z Twoim wykształceniem i celem? Jeśli nie to możesz jeszcze poszukać czegoś innego? Jeśli zaś masz szansę dzięki temu zdobyć jakieś cenne dla siebie doświadczenie to spróbuj. Zawsze przecież możesz zrezygnować jeśli okaże się, że taka praca nie jest dla Ciebie.

4

Ja skończyłam studia w 2012 r i do tej pory nie mogę znaleźć pracy a nawet stażu, więc ciesz się , że masz taką możliwość i nie zastanawiaj sie tylko bierz prace. Ja poszukuje pracy w woj. zachodniopomorskim i okolice

5

w jakiej okolicy mieszkacie? jakie woj?

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024