praca trzy zmianowa a ja musze tyrac na popołudnie czy to legalne? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » praca trzy zmianowa a ja musze tyrac na popołudnie czy to legalne?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: praca trzy zmianowa a ja musze tyrac na popołudnie czy to legalne?

Pracuję w firmie gdzie praca jest w trybie 3 zmianowym. wszystko było ok. nadeszła chwila podpisanie umowy o prace na stale. podpisałam, po podpisaniu szef oznajmia ze od teraz pracuje tylko na popołudnie... dowiedziałam się od innych pracowników ze to taki wymysł szefa. każdy pracuje normalnie na trzy zmiany a ja... życia prywatnego prawie niema;(. tu nasuwa się pytanie czy to jest legalne,ze wszyscy pracują normalnie a ja muszę tyrać na popołudnie bo szef ma taki kaprys???

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: praca trzy zmianowa a ja musze tyrac na popołudnie czy to legalne?

nie ma przeciwwskazań, abyś pracowała na 2gą zmianę. Byle byś miała 1 neidzielę w miesiącu wolną oraz 5 dniowy tydzień pracy.

3

Chyba powinien cie poinformowac o tym przed podpisaniem umowy, warunki musza byc jasne i ustalone. Skantaktuj sie z inspekcją pracy

4

Jeżeli praca jest w trybie 3 zmianowym to o ile się nie mylę dotyczy to wszystkich pracowników, chyba że ktoś na własne życzenie będzie chciał pracować na jakąś konkretną zmianę, a i to za zgodą pracodawcy jest taka możliwość.
Najlepiej idź do PIPu i się dowiedz lub wyślij e-mail z takowym pytaniem.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » praca trzy zmianowa a ja musze tyrac na popołudnie czy to legalne?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024