dziecko, ślub, kłopoty...rozpad? ;/ - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » dziecko, ślub, kłopoty...rozpad? ;/

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: dziecko, ślub, kłopoty...rozpad? ;/

Witam wszystkie Panie...chciałbym, aby ktoś poradził coś osobie tak mało ugruntowionej i małomyślącej, czyli mi... 23-letniemu facetowi, który jest 3lata z kobietą, którą kocha...

Nie będe bardzo sie rozpisywal. Napisze jedynie, że jestem ze swoją dziewczyną już 3 lata i jak to bywa w życiu raz wzloty raz upadki...problem albo sytuacja jest taka, że jakiś miesiąc temu dowiedziałem się że bede tatą, ogólnie jestem człowiekiem słabo przewidującym kobiety i nie ciężko mi coś z tym zaradzić, ale nie o tym chce pisać.
Od jakiegoś czasu rozmawialiśmy z dziewczyną o ślubie, o wyjeździe bo mieliśmy razem przenieśc sie do innego miasta, no ale dzidzi bedzie takze troche zmiana planów... i tutaj zaczyna się najgorsze... bo nie było mi dane oświadczyć się mojej ukochanej..ja tłumacze sobie to brakiem pieniędzy, ona troche inaczej na to patrzy.
Wracając do kwestii ślubu byliśmy u księdza i wstepnie wszystko ustalilismy... ale moja kobieta jest bardziej wymagająca i dziś podczas rozmowy, pokłóciliśmy się dość mocno o to że ja mało sie angażuje i do tego wszystkie jej koleżanki są zarenczone...a my bedziemy sie żenić bo jest dziecko....musze do jutra coś wymyślić...nie wiem sam czy proszę o pomoc czy poprostu musiałem gdzies to wyrzucić...

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez karina85 (2009-05-11 20:30:05)

Odp: dziecko, ślub, kłopoty...rozpad? ;/

Polecam zrobic romantyczna kolacje, i podarowac pierscionek. Przeciez nie  musisz kupowac takiego za 700 zl, tylko tanszy. Wytlumacz jej ze przy najblizszym wplywie wiekszej gotowki jej to wynagrodzisz, a jezeli nie bd wiekszej gotowki to lepiej nie obiecuj.  Zareczyny jakbynie bylo to WAZNA rzecz dla nas kobiet. Nie dziwie sie jej troche..
Angazujsie troche w to wszystko,  pytaj co jej sie podoba, jak chce zeby bylo.  itp

3

rozumiem twoją kobietę bo też bym nie chciała aby mój facet dopiero myślał o ślubie ze mną bo jestem w ciąży. proponuję oświadczyć się jej na kolanku (w jakiej scenerii to zostawiam twojej inwencji) i powiedz jasno że to nie przez dziecko chcesz być z nią na całe życie że zalezy ci na niej na was i byście mieli normalną rodzinę.
bądź romantyczny i szalone kobiety to kochają smile

4 Ostatnio edytowany przez niestwierdzony~ (2009-05-11 21:14:34)

no jest mały problem bo na dniach pierścionka nie wyczaruje...:/ wiem, że inaczej sie nie da...jutro sprobuje z bukietem na przetrzymanie i na przełamanie lodów...ale dzieki za porady:)

5

Zaręczyny to zaraz po ślubie, najpiękniejszy dzień w życiu kobiety.. dlaczego już wcześniej o tym nie pomyślałeś, a dopiero teraz, gdy niedługo będzie dziecko? Rozumiem twoja kobietę, i nie chciałabym takiej sytuacji.. zaangażuj się troszkę, pożycz najwyżej od kogoś trochę pieniędzy i daj jej to , na co zasługuje , na piękny pierścionek, na wyznanie, że ja kochasz i jest całym twoim światem.. i nie zwlekaj dłużej, bo jak tak dalej będziesz podążał, kobieta będzie opowiadała swojemu dziecku, ze nie nigdy nie była zaręczona. Najwyższy czas wsiąść sprawy w swoje ręce! Znajdź tez jakieś romantyczne miejsce, np nad jeziorem, przy wodospadzie, przy pełni księżyca, aby twoja ukochana miała co wspominać.

no wlasnie jak narazie obdzwoniłem wszystkich od kogo mógłbym pożyczyć...czekam na odpowiedź...bo sytuacja sie pogarsza z dnia na dzień.. i wcale sie nie dziwie... gdybym jeszcze gdzies pracował to byłoby inaczej a takto same wydatki a dochodów brak;/

7

Skrec pierscionek z drutu tylko tak by sie nie pokaleczyla;)
Daj go jej, przepros,ze tylko taki ale powiedz ze najwazniejsze co jej mozesz dac to Twoje serducho i Siebie:)
Ja dostalam zwykly srebrny pierscionek i bylo ok:)
Albo porozmawiaj z rodzicami z rodzenstwem moze ktos Ci pozyczy pieniadze.
Pozdrawiam:)

8

fakt..zareczyny wazna uroczystosc..ale tu jak jest dziecko w drodze to myslcie przedewszystkim o nim..a najwyzej pierwsza rocznice slubu zrobicie sobie super..teraz trudno skromny pierscionek musi starczyc,.no i musisz isc do pracy..byscie dali sobie jakos rade

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » dziecko, ślub, kłopoty...rozpad? ;/

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024