Hej.
Wybaczcie że być może nie ten dział na takie pytania ale nie znalazłem odpowiedniego, a ten jakoś najbardziej mi pasował do tematu.
Do rzeczy. Niedługo będę obchodził swoje pierwsze walentynki i pierwszą rocznicę, problem w tym że obie daty prawie się pokrywają, tj. rocznicę mamy 12.02 a 2 dni później wiadomo walentynki.
Problem jest tego typu że nie chciałbym się powtarzać bo na rocznicę chcę dziewczynę zabrać do knajpy i dać bukiet róż, natomiast takie same plany miałem na walentynki ale będzie to dziwnie wyglądało, jak zrobię to samo co w rocznicę.
Czy macie więc jakieś pomysły aby te dwa dni nie wyglądały tak samo ?
A może POMOSTOWE święto np. 13 lutego? ![]()
3 2013-02-04 11:38:30 Ostatnio edytowany przez yoghurt007 (2013-02-04 11:38:56)
To może zrób coś innego? Rocznica jako bardziej wasze intymne święto - tylko we dwójkę. Bukiet róż i kolacja przyrządzona przez ciebie w domu? A walentynki jedna różyczka i wypad na miasto?
-edit- cat też miała dobry pomysł ![]()
Tylko mam 1 techniczną uwagę: Nie wiem w jakim mieście mieszkasz, ale w Walentynki zazwyczaj wszystkie puby, kawiarnie są pełniutkie i rezerwowane dużo, dużo wcześniej. Jeśli naprawdę chcesz zabrać dziewczynę na miasto, warto zawczasu się postarać o miejscówkę, zamiast błądzić w zimnie po mieście szukając stolika gdziekolwiek.
Ja bym się nie rozdrabniała i połączyła dwa święta w jedno - obojętnie czy obchodzone 12.02, 14.02 czy - jak proponuje Catwoman - 13.02. Z tym, że Cat zdecydowanie ma rację pisząc, że w Walentynki trudno będzie o niezatłoczone miejsce. Ewentualnie, jeśli nie jesteś z tych co przypalają wodę na herbatę, możesz przygotować kolację samodzielnie w domu ![]()
Weź pod uwagę, że Walentynki w tym roku wypadają w czwartek, ja bym wolała poświętować sobie nie martwią się tym, że na drugi dzień muszę iść do pracy czy na uczelnie, czyli piątek.
Po prostu ustalcie w jaki dzień świętujecie i tyle. Bo to faktycznie trochę bez sensu żeby coś robić w jeden dzień..a za dwa znowu kolejne święto i powtórka z rozrywki - nawet jak wymyślisz coś innego
Faktycznie zabierz ją może do knajpki daj kwiaty z okazji rocznicy i możesz dodać że np masz dla niej jakiś prezent również okazji walentynek. Nie wiem ile chce kasy przeznaczyć na to wszystko, ale może np coś takiego jej się spodoba skoro to pierwsze takie Wasze świętowanie http://www.crystalcity.pl/produkt/roza_3d_kwiat_milosci_swiecznik_dobry_pomysl_na_prezent
Lubi świeczki i takie klimaty?
Po prostu ustalcie w jaki dzień świętujecie i tyle. Bo to faktycznie trochę bez sensu żeby coś robić w jeden dzień..a za dwa znowu kolejne święto i powtórka z rozrywki - nawet jak wymyślisz coś innego
Faktycznie zabierz ją może do knajpki daj kwiaty z okazji rocznicy i możesz dodać że np masz dla niej jakiś prezent również okazji walentynek. Nie wiem ile chce kasy przeznaczyć na to wszystko, ale może np coś takiego jej się spodoba skoro to pierwsze takie Wasze świętowanie http://www.crystalcity.pl/produkt/roza_3d_kwiat_milosci_swiecznik_dobry_pomysl_na_prezent
Lubi świeczki i takie klimaty?
ooo, ja tam lubię, więc mi by się mega podobało.
Ja i mój mąż mamy rocznice nieco po walentynkach, i zdecydowaliśmy obchodzić w walentynki, bo żadne nie pamięta dokładnie daty.
Moim zdaniem to dobry pomysł zrobić to w jeden dzień.