Tabletki YAZ porada - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez Lady szandy (2013-01-28 20:38:02)

Temat: Tabletki YAZ porada

Witam was smile. Mam do was takie pytanie,od paru dni boli mnie brzuch,a dokładnie tydzień przed okresem czy to jest normalne?. Dzisiaj miałam dostać okres (Poniedziałek)ale nie dostałam a brzuch mnie dalej boli, nie wiem co jest grane. Tabletki YAZ biorę od miesiąca,to są moje pierwsze tabletki.Zażywam je regularnie tak jak jest wskazane bez żadnych przerw. Z chłopakiem współżyjemy bez gumek ale bez orgazmu w moja pochwę,więc się trochę obawiam że jestem w ciąży,bo ostatnio nie aż tak ostatnio tydzień dwa temu  chłopak troszku popuścił do mojej pochwy prawdopodobnie ale to znikome ilości. Więc bardzo was proszę o pomoc czy jestem w ciąży czy nie bo trochę się obawiam ;/. Może któraś miała taki problem z tymi tabletkami?.

Omało bym zapomniała jeszcze jednej rzeczy czy tabletki działają odrazu po zażyciu czy trzeba  poczekać z tydzień czy 2 żeby się organizm przyzwyczaił do nich?,Inaczej żeby się przyjęły?

Proszę o poradę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Tabletki YAZ porada

A ulotkę od tabletek czytała?
Podejrzewam, że odpowiedzi na Twoje pytania znajdzie sz właśnie tam.
Ja osobiście uważam, że biorąc tabletki i chłopak niekończący w Tobie, to ciąża jest tak pewna ja 6 w totolotku.

3 Ostatnio edytowany przez kreska89 (2013-01-30 17:55:08)

Brałam te tabletki przez 2 lata. Po miesiącu już działają na pewno, więc na 99% nie jesteś w ciąży. Nie stresuj się smile

4

Dzięki wam smile.

5

Na pewno  w ciazy nie jestes. Tabletki sa skuteczne, juz po 5 dniu, od rozpoczecie stosowania, zalezy tez w ktorej fazie cyklu zaczelas je brac. W ulotce na pewno jest napisane czy bole brzucha sa naturalne czy tez spowodowane przez tabletki, wiec przeczytaj, zeby sie upewnic.

6

Brałam te tabletki jednak nie czułam się po nich zbyt dobrze i po 4 miesiącach zmieniłam na naraya

7

Pytanko. Biorę tabletki Yaz od roku. W niedzielę (1 dzień) zaczęłam nowe opakowanie tabletek. We wtorek (3 dzień) kochałam się z chłopakiem, w środę (4 dzień) zapomniałam o tabletce. Wzięłam ją 15 h za późno. Później grałam je normalnie. Czy możliwe jest żebym zaszła w ciążę?

8

Brałam kiedyś te tabletki.

Jeśli zażywasz je od roku to nawet jednodniowa przerwa nie spowoduje zajścia w ciążę, ponieważ hormony uwalniają się stopniowo. Bez obaw!

Na początku stosowania mogą występować różne uboczne objawy - ja na przykład miałam plamienie już po kilku dniach stosowania, ale to minie... Jeśli nie, do lekarza!

Poza tym, przestałam je zażywać, bo strasznie pogorszyły mi się wyniki badań... wszystko poszło na moją wątrobę. Dlatego wykonujcie badania krwi przynajmniej raz na pół roku.

9

Dziękuję Ci, nawet sobie nie wyobrażasz jak Mnie uspokoiłaś. Wybieram się w tym roku na studia i jestem kompletnie nieprzygotowana na coś takiego jak ciąża. A jeszcze dodatkowo bardzo źle redaguję na stres i mam problemy z kręgosłupem. Dziękuję bardzo

10

Witam,
właśnie zaczęłam brać tabletki Yaz (już 6 tabletka) po dwumiesięcznej przerwie (wcześniej brałam Cilest ok 1.5 roku). Oczywiście zaczęłam od pierwszego dnia okresu, który spóźnił mi się 2 tygodnie, ponieważ mam zespół PCOS, (czyli zespół policystycznych jajników). Okres zaczął mi się 12 lutego 2013r. (wzięłam pierwszą tabletkę Yaz), a 14 lutego miałam ostatnie obfite krwawienie, od 15 lutego do dzisiaj (18 luty) mam tzw. brudzenia, jednego dnia więcej, drugiego mniej. Czy to normalne?
Zwykle jak brałam Cilest mój okres trwał do 5 dni i brudzenia nie występowały.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024