Witam, jestem kilka lat po rozwodzie i bardzo podoba mi się siostra mojej byłej żony, zawsze bardzo ją lubiłem ale ostatnio się to zmieniło i ciągle o niej myślę. Co o tym sądzicie, czy to normalne?
Pytanie powinno brzmieć ''czy to moralnie dopuszczalne''.
Na miejscu siostry Twojej ex nigdy bym nie wyraziła zgody na taki układ, głównie ze względu na siostrę.
To jeszcze zależy dlaczego się rozwiedli i w jaki sposób.
To jeszcze zależy dlaczego się rozwiedli i w jaki sposób.
Byłoby to dla mnie bez znaczenia, jeśli byłby ex mężem mojej siostry.
Teo napisał/a:To jeszcze zależy dlaczego się rozwiedli i w jaki sposób.
Byłoby to dla mnie bez znaczenia, jeśli byłby ex mężem mojej siostry.
No niby tak, ale jeśli np Twoja siostra byłaby niestabilna uczuciowo, że tak powiem i zdradzała go na prawo i lewo i rozwód byłby z jej winy, a Ty byś go lubiła to czemu nie? ![]()
a co tu ona ma do tego? przez nią się rozpadło więc ma co chciała. Co innego gdyby tu był dalej związek. Życie płata różne figle i każda mówi ja bym tego nie zrobiła ja bym tak nie mogła a tak się składa że akurat ja się tyle naoglądałem na wyjazdach tych moralnych kobiet że jeszcze nie widziałem jednej atrakcyjnej kobiety, nieważne , mężatki czy nie żeby się nie bzykała ( oczywiście nie mam tu na myśli ich mężów czy chłopaków) jakoś tej moralności nigdy u kobiet nie widziałem
a co tu ona ma do tego? przez nią się rozpadło więc ma co chciała. Co innego gdyby tu był dalej związek. Życie płata różne figle i każda mówi ja bym tego nie zrobiła ja bym tak nie mogła a tak się składa że akurat ja się tyle naoglądałem na wyjazdach tych moralnych kobiet że jeszcze nie widziałem jednej atrakcyjnej kobiety, nie ważne , mężatki czy nie żeby się nie bzykała ( oczywiście nie mam tu na myśli ich mężów czy chłopaków) jakoś tej moralności nigdy u kobiet nie widziałem
No to już Twój problem i Twoje towarzystwo. A "przez nią" to co znaczy?
to znaczy że się bzykała na lewo i prawo. A jeśli chodzi o moje towarzystwo to mam takie jakie i Ty. tzn nie z mojego wyboru jak się jedzie do pracy i z tymi ludźmi się musi pracować , dodam że zmieniam często współpracowników i to są zawsze wyjazdy. Myślę więc że Ty też nie idziesz do pracy dobierając sobie towarzystwo.
No niby tak, ale jeśli np Twoja siostra byłaby niestabilna uczuciowo, że tak powiem i zdradzała go na prawo i lewo i rozwód byłby z jej winy, a Ty byś go lubiła to czemu nie?
No to wygląda mi na normalną wypowiedź
Scarecrow, wyluzuj, ok?
Pisałam ze swojego punktu widzenia, że ja bym się nie zdecydowała.
Kwestia zasad i norm, każdy ma inne.
to znaczy że się bzykała na lewo i prawo. A jeśli chodzi o moje towarzystwo to mam takie jakie i Ty. tzn nie z mojego wyboru jak się jedzie do pracy i z tymi ludźmi się musi pracować , dodam że zmieniam często współpracowników i to są zawsze wyjazdy. Myślę więc że Ty też nie idziesz do pracy dobierając sobie towarzystwo.
Ja mam towarzystwo takie jak sobie wybiorę, otaczam się ludźmi, których lubię ze wzajemnością, a ludzie z pracy czy ze szkoły są tylko moim otoczeniem. Nie tworzę osądów na podstawie tych ludzi, nie wyrabiam sobie opinii o danej płci na podstawie tych, których mam w głębokim poważaniu.
Co do siostry, sądzę, że jedynym słusznym wyjściem z tej sytuacji jest rozmowa z nią co ona na ten temat myśli, jak ona się na to zapatruje i jak ona się z tym czuje.
Ja jestem wyluzowany, to Ty się nie spinaj -:) Może masz i rację ale myślę że mogłabyś się zakochać i Twój punkt widzenia bardzo szybko by się zmienił. Ja też przez wiele lat tak na nią nie patrzyłem a teraz to się zmieniło i sam nie mogę w to uwierzyć.
Ja mam towarzystwo takie jak sobie wybiorę, otaczam się ludźmi, których lubię ze wzajemnością, a ludzie z pracy czy ze szkoły są tylko moim otoczeniem. Nie tworzę osądów na podstawie tych ludzi, nie wyrabiam sobie opinii o danej płci na podstawie tych, których mam w głębokim poważaniu.
no chyba Cię uraziłem moją opinią o waszej płci. Nie denerwuj się, faceci to też ku...y ale z tego co widziałem to przynajmniej w mniejszym procencie. A i myślę że im bardziej inteligentna dziewczyna i atrakcyjna z wyglądu to tym bardziej pewne że na takich integracjach, czy kontraktach zagranicznych nie obejdzie się bez sexu, nawet jeśli w domu mąż czeka. Zaprzeczysz?
Ja jestem wyluzowany, to Ty się nie spinaj -:) Może masz i rację ale myślę że mogłabyś się zakochać i Twój punkt widzenia bardzo szybko by się zmienił. Ja też przez wiele lat tak na nią nie patrzyłem a teraz to się zmieniło i sam nie mogę w to uwierzyć.
Ja się nie spinam - odpowiedziałam tylko na Twój post. Bo chyba o zdanie innych ludzi Ci chodziło?
Nie potępiam Cię przecież!
Zakochanie nie wchodzi tu dla mnie w grę, bo na zawsze zostałbyś dla mnie mężem mojej siostry.
Jednak jeśli Ty chcesz i ona również, to bądźcie szczęśliwi, proste.
Co jest z tymi forami że zawsze wypowie się 2 osoby i tyle. Więcej opinii nie ma możliwości usłyszeć. A co sądzicie o niej, jak ona może do tego podchodzić , wiem powiecie sam ją zapytaj ale ona sama daje wymijające odpowiedzi i chyba ją to bawi, tzn chyba podoba jej się to bo nie ma zamiaru urwac tego co jest w tej chwili w kontaktach między nami
Cynicznahipo , czy Ty nie jesteś przypadkiem nastolatką? :-) albo niewiele ponad 20?
Co jest z tymi forami że zawsze wypowie się 2 osoby i tyle. Więcej opinii nie ma możliwości usłyszeć. A co sądzicie o niej, jak ona może do tego podchodzić , wiem powiecie sam ją zapytaj ale ona sama daje wymijające odpowiedzi i chyba ją to bawi, tzn chyba podoba jej się to bo nie ma zamiaru urwac tego co jest w tej chwili w kontaktach między nami
Może być wystraszona, jeśli Cię kocha.
W końcu sypiałeś kiedyś z jej siostrą.
Trudna sprawa.
hah:D no dziwna historia... jeśli jest kobietą w Twoim typie, to nie widzę w tym nic nienormalnego, ale raczej nie rób sobie nadziei że z tego coś będzie... Pewnie teściowie już Cię wyklęli, a ów kobieta, wie zapewne że byłeś z jej siostrą... raczej nie będzie chciała się z tobą spotykać
nic podobnego z tego co tu napisałaś :-) nadal mam bardzo dobre kontakty
Trudna sprawa.
Możesz mieć rację. A tu nie można zapytać nic na priv? tylko mail?
Trudna sprawa.Możesz mieć rację. A tu nie można zapytać nic na priv? tylko mail?
Tylko mail
.
no chyba Cię uraziłem moją opinią o waszej płci. Nie denerwuj się, faceci to też ku...y ale z tego co widziałem to przynajmniej w mniejszym procencie. A i myślę że im bardziej inteligentna dziewczyna i atrakcyjna z wyglądu to tym bardziej pewne że na takich integracjach, czy kontraktach zagranicznych nie obejdzie się bez sexu, nawet jeśli w domu mąż czeka. Zaprzeczysz?
Oczywiście, że zaprzeczę, ponieważ im bardziej inteligentna kobieta tym mniejsze prawdopodobieństwo na wyskok, ponieważ taka osoba się ceni i WIE kogo ma w domu i co potrafi. Przez łóżko na wyjazdach integracyjnych zwykle załatwiają wszystko lale, któe nie mają nic innego do zaoferowania niż własny tyłek, albo takie, którym się wydaje, że są nie wiadomo jakie bóstwa. Wszystkie przykłady, które opisałeś nie mają nic wspólnego z inteligencją kobiety, a wręcz przeciwnie.
Cynicznahipo no to może odpiszesz na tego maila? tylko nie po Francusku :-)
Oczywiście, że zaprzeczę, ponieważ im bardziej inteligentna kobieta tym mniejsze prawdopodobieństwo na wyskok, ponieważ taka osoba się ceni i WIE kogo ma w domu i co potrafi. Przez łóżko na wyjazdach integracyjnych zwykle załatwiają wszystko lale, któe nie mają nic innego do zaoferowania niż własny tyłek, albo takie, którym się wydaje, że są nie wiadomo jakie bóstwa. Wszystkie przykłady, które opisałeś nie mają nic wspólnego z inteligencją kobiety, a wręcz przeciwnie.
No inteligencję można wykorzystać na różne sposoby i do złych celów. Np. Raz się żyje.. Może on mnie też zdradza.. co ja będę gorsza i jak się nie dowie to nie ma problemu. Wiele osób tak myśli , zarówno kobiet jak i mężczyzn
25 2013-01-26 17:44:32 Ostatnio edytowany przez Teo (2013-01-26 17:45:33)
No inteligencję można wykorzystać na różne sposoby i do złych celów. Np. Raz się żyje.. Może on mnie też zdradza.. co ja będę gorsza i jak się nie dowie to nie ma problemu. Wiele osób tak myśli , zarówno kobiet jak i mężczyzn
Takie zachowanie i takie myślenie nie ma nic wspólnego z inteligencją i pewnością siebie, a wręcz przeciwnie - z głupotą, frustracją, brakiem zaufania i niskim poczuciu własnej wartości.
Coś masz na bakier z definicją inteligencji, widzę.
No, ale tak, zgadza się, inteligencję można wykorzystać do złych celów. Ale inteligentna kobieta, która ma ochotę na romans zrobi to tak, że nikt się nie dowie, a na pewno nie pół firmy na wyjeździe integracyjnym.
Cynicznahipo no to może odpiszesz na tego maila? tylko nie po Francusku :-)
Nie dostałam żadnego maila
.
Cynicznahipo to ja nie wiem, nie chce mi się pisać drugi raz
no chyba nie bo ktoś może być niemoralny, może mieć niskie poczucie własnej wartości itp. ale to wcale nie znaczy że nie jest inteligentny. To jest zupełnie co innego. Jak ktoś jest chamski to nie znaczy od razu że jest mało inteligentny
Na naszym forum dbamy o kulturę wypowiedzi i odpowiedni poziom merytoryczny:
1. nie używamy obraźliwych uogólnień
2. nie piszemy posta pod postem (jest opcja "edytuj" jesli chcesz coś dodać do swojej wypowiedzi)
3. staramy się pisać rzeczowe, sensowne posty - to nie jest pogawędka na gg
4. fragmenty wypowiedzi, do których chcemy się odnieść cytujemy poprzez odnośnik "cytuj post" - zdecydowanie łatwiej się to potem czyta
Być może gdybyś dostosował się do powyższych 4 punktów - więcej użytkowniczek zechciałoby Ci służyć radą.
30 2013-01-26 22:26:17 Ostatnio edytowany przez Scarecrow (2013-01-26 22:36:48)
Jeszcze mandat dostanę. Jakoś nie przypominam sobie bym kogoś obraził.
A co do tego cytuj post albo edytuj to ja jestem tu pierwszy dzien zatem uważam to za niezbyt miłe, określiłbym to jako brak wyrozumiałości.
Obraźliwe.
Nie denerwuj się, faceci to też ku...y ale z tego co widziałem to przynajmniej w mniejszym procencie
Obraźliwe.
O tonie Twoich wypowiedzi już wspomniałam wcześniej
.
32 2013-01-26 22:40:26 Ostatnio edytowany przez Scarecrow (2013-01-26 23:12:23)
Scarecrow napisał/a:Coś masz na bakier z definicją inteligencji, widzę.
Obraźliwe.
Scarecrow napisał/a:Nie denerwuj się, faceci to też ku...y ale z tego co widziałem to przynajmniej w mniejszym procencie
Obraźliwe.
.
To nie jest obraźliwe , nazywam rzeczy po imieniu, a z racji tej że pisałem na forum napisałem kropki. Chyba że miałem napisać prostytutki ale to nie to samo więc jak inaczej miałbym to nazwać? a to : Coś masz na bakier z definicją inteligencji, widzę. to nie moje, ja to tylko skopiowałem, więc kto tu jest niemiły. I pytanko jak mogę usunąć wszystkie posty???? nie potrzebuję więcej opinii i nie chcę żeby moje posty tu zostały
Cynicznahipo napisał/a:Scarecrow napisał/a:Coś masz na bakier z definicją inteligencji, widzę.
Obraźliwe.
Scarecrow napisał/a:Nie denerwuj się, faceci to też ku...y ale z tego co widziałem to przynajmniej w mniejszym procencie
Obraźliwe.
.
To nie jest obraźliwe , nazywam rzeczy po imieniu, a z racji tej że pisałem na forum napisałem kropki. Chyba że miałem napisać prostytutki ale to nie to samo więc jak inaczej miałbym to nazwać? a to : Coś masz na bakier z definicją inteligencji, widzę. to nie moje, ja to tylko skopiowałem, więc kto tu jest niemiły. I pytanko jak mogę usunąć wszystkie posty???? nie potrzebuję więcej opinii i nie chcę żeby moje posty tu zostały