Witam Forumowiczki:)
Poszukuję książki dość starej, wydanej w 1987r., tytuł "Świat Jerzego Połomskiego", autor Róża Pomorska. Mojej mamie bardzo zależy na zakupie tej książki. Poszukiwałyśmy już długo na allegro i w internecie, niestety bez rezultatów. Gdyby ktoś miał te książkę i mógł ją odsprzedać z możliwością wysyłki(koszty oczywiście wszystkie pokryję), to byłabym bardzo wdzięczna. Podaję swoje dane do kontaktu: czarnaines@autograf.pl lub kom. 515 491 299- prosiłabym o sms do godz. 16, gdyż w tym czasie jestem w pracy i nie mogę odebrać. Później mozna dzwonić. Pozdrawiam serdecznie
))
Niestety ja nie słyszałam o takiej książce.A przy okazji porządków w swoim domu znalazłam książke kucharską która ma 102 lata!!! I nie wiem co z tym zrobić:)
Niestety ja nie słyszałam o takiej książce.A przy okazji porządków w swoim domu znalazłam książke kucharską która ma 102 lata!!! I nie wiem co z tym zrobić:)
Może chcesz ją sprzedać ?
Ta książka którą znalazłam nosi tytuł:"Kucharz Wielkopolski" autorka Marya Śleżańska, są to praktyczne przepisy gotowania smacznych a tanich potraw: smażenia konfitur,pieczenia ciast,przyrządzania lodów,kremów,galaret,deserów,konserwów i wędlin oraz różne sekreta domowe. Poznań 1911 rok
dorota8483 , jestem zainteresowana kupnem tej książki , jeżeli byś chciała ją sprzedać to daj znać.
Z czystej ciekawości czy taka książka ma jakąś wartość? Czy ktoś się na tym zna? Czy tu bardziej chodzi o wartość tzw.sentymentalną?
Z czystej ciekawości czy taka książka ma jakąś wartość? Czy ktoś się na tym zna? Czy tu bardziej chodzi o wartość tzw.sentymentalną?
Mój mąż znalazł na allegro książki kucharskie z podobnego okresu , i ich ceny wahały się w zależności od ''stanu zużycia'' , czyli od 50- 200 zł.
A ja mam bardzo stara ksiazke z 1928r ZLOTA KSIEGA KOBIECA PT "KOBIETA LEKARKA DOMOWA " ciekawi mnie ile moze byc warta(jest w twardej oprawie i ma kolorowe ryciny)ma wszystkie kartki,ale ma troche podniszczina oprawe(zrobilam z niej kiedys kwietnik
)
A ja mam bardzo stara ksiazke z 1928r ZLOTA KSIEGA KOBIECA PT "KOBIETA LEKARKA DOMOWA " ciekawi mnie ile moze byc warta(jest w twardej oprawie i ma kolorowe ryciny)ma wszystkie kartki,ale ma troche podniszczina oprawe(zrobilam z niej kiedys kwietnik
)
Nie wiem , czy o tą samą książkę chodzi , ale znalazłam na allegro pod tym samym tytułem , i z tego samego roku : cena "kup teraz" - 449 , 00 PLN.
Kryst54 napisał/a:A ja mam bardzo stara ksiazke z 1928r ZLOTA KSIEGA KOBIECA PT "KOBIETA LEKARKA DOMOWA " ciekawi mnie ile moze byc warta(jest w twardej oprawie i ma kolorowe ryciny)ma wszystkie kartki,ale ma troche podniszczina oprawe(zrobilam z niej kiedys kwietnik
)
Nie wiem , czy o tą samą książkę chodzi , ale znalazłam na allegro pod tym samym tytułem , i z tego samego roku : cena "kup teraz" - 449 , 00 PLN.
Dzikuje Ci kochamkonie , to jest ta sama ksiazka!Teraz wiem troche o jej wartosci
!Pozdrawiam i dziekuje!Kryst
Czy ktoś może sprawdzić mi wartość tej książki kucharskiej o której wcześniej pisałam? Z góry dzięki:)
Witam Forumowiczki:)
Poszukuję książki dość starej, wydanej w 1987r., tytuł "Świat Jerzego Połomskiego", autor Róża Pomorska. Mojej mamie bardzo zależy na zakupie tej książki. Poszukiwałyśmy już długo na allegro i w internecie, niestety bez rezultatów. Gdyby ktoś miał te książkę i mógł ją odsprzedać z możliwością wysyłki(koszty oczywiście wszystkie pokryję), to byłabym bardzo wdzięczna. Podaję swoje dane do kontaktu: czarnaines@autograf.pl lub kom. 515 491 299- prosiłabym o sms do godz. 16, gdyż w tym czasie jestem w pracy i nie mogę odebrać. Później mozna dzwonić. Pozdrawiam serdecznie))
Książka "Świat Jerzego Połomskiego" jest dostępna na Amazon.com
Ponawiam moje pytanie:czy ktoś zna wartość tej książki kucharskiej.Byłabym skłonna ją sprzedać,jest mi raczej niepotrzebna.Czekam na wasze opinie i odpowiedzi.
Myślę,że ta książka kucharska na nic mi się nie przyda.Jeśli ktoś byłby chętny to mogę ją sprzedać:)