Zadatek na suknie dany- a chce inną :( pomocy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Zadatek na suknie dany- a chce inną :( pomocy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Zadatek na suknie dany- a chce inną :( pomocy

Witam moje drogie Panie. Mam problem, za 6 miesięcy jest mój ślub, suknie wybrałam w jeden dzień w listopadzie, lecz jak oglądam zdjęcia to nie podobam się w niej. Suknie zamówiłam w sklepie, dałam 500 zł zaliczki żadnej przymiarki nie było... pluje sobie w brodę, że dokonałam tak szybkiego wyboru sad. Jak myślicie da rade wymienić suknie w tym samym sklepie, bez utraty zadatku?? proszę o odpowiedź. Chce się wybrać do tego salonu i porozmawiać z właścicielką. Boje się, że w ten dzień nie będę aż tak szczęśliwa jak powinnam być sad. Zawsze wychodziłam z założenia że pierwszy wybór jest najlepszy lecz teraz to już nie mam żadnego motta- tylko smutną mine jak pomyśle jaka jestem głupia i że tak wyszło sad.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2013-01-21 13:39:58)

Odp: Zadatek na suknie dany- a chce inną :( pomocy

Milenko, nikt nie odpowie Ci na Twoje pytanie. Każdy salon z sukniami jest inny i zasady maja swoje. Najprościej będzie nie czekać, tylko jechać i porozmawiać z właścicielką. Chyba nic więcej my tu na forum Ci nie poradzimy, a już na pewno nie pomożemy wymienić Ci sukni.
Przekonywać Cie do pierwszego wyboru tez nikt nie będzie pewnie...bo to Twój ślub, Twoja suknia i Tobie ma się podobać...

Aaaaa... i jeszcze jedno... im mniej będziesz czekać i prędzej tam pojedziesz...tym lepiej... więc nie trać czasu na pisanie o tym, tylko szybko się zbieraj i zasuwaj do sklepu ...

3 Ostatnio edytowany przez milenka3684 (2013-01-21 13:43:22)

Tak rozumiem ale może ktoś zna lub sam miał taką lub podobną sytuację sad mam nadzieję że z właścicielką sie będzie szło dogadać , jest bardzo miła tylko nie chce żeby zaliczka przepadła. ale zobacze co powie właścicielka, na dniach się wybiorę do niej .

Niestety grypy do końca jeszcze nie wyleczsyłam najprędzej dobiero w środę się wybiorę.

4 Ostatnio edytowany przez Joga (2013-01-21 14:40:22)

milenka3684 napisał/a:

Tak rozumiem ale może ktoś zna lub sam miał taką lub podobną sytuację sad mam nadzieję że z właścicielką sie będzie szło dogadać , jest bardzo miła tylko nie chce żeby zaliczka przepadła. ale zobacze co powie właścicielka, na dniach się wybiorę do niej .

Niestety grypy do końca jeszcze nie wyleczsyłam najprędzej dobiero w środę się wybiorę.

Ja miałam bardzo podobnie, tylko że ja zapłaciłam całość i ........rozmyśliłam się, suknia czekała w salonie. Poszłam, porozmawiałam z właścicielką, spodobała mi się inna nieznacznie droższa i nie było najmniejszego problemu z zamianą. Trochę oczywiście marudzenia z jej strony ale ja byłam miła, uśmiechnięta i baaaaaaardzo stanowcza smile Uszy do góry będzie dobrze, 3mam kciuki smile

Ps. jeśli dałaś zaliczkę to sprzedawca ma obowiązek ją zwrócić o ile się dobrze orientuję, zadatek może zachować.

5

W moim salonie można zmienić decyzję, jeżeli zrobi się to odpowiednio wcześnie (w sensie nie zaczęli jeszcze szyć sukienki). Więc jak już ktoś radził, wybierz się tam czym prędzej.

6

Dzięki za rady. Właścicielka salonu jest b. uprzejma- tak jak prawie każdy w swoim salonie. W każdym bądź razie mam wielką nadzieje, że uda sie zmienić suknie smile .

7

Witam. Byłam dopiero dzisiaj w salonie w którym mam zamówioną suknie ślubną, niestety właścicielki nie było aczkolwiek wstępnie dogadałam się z pracownicą/krawcową.( Musze zadzwonić w poniedziałek i porozmawiać z właścicielką- między innymi o terminie spotkania do zmiany sukni.) Jestem zadowolona, ponieważ pracownica powiedziała że  zaliczka automatycznie przejdzie na inną suknie, bez problemu- raczej  smile-  będzie można przymierzyć inne suknie bądź nawet uszyć w proporcjonalnej cenie co uzgodniłyśmy za tą suknie na którą pisana była umowa smile.

Dziewczyny, jestem bardzo szczęśliwa- to będzie mój najpiękniejszy dzień w życiu.

Pozdrawiam was serdecznie smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Zadatek na suknie dany- a chce inną :( pomocy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024