Jak poradzić sobie z brakiem miłości i w końcu zacząć życie seksualne? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Jak poradzić sobie z brakiem miłości i w końcu zacząć życie seksualne?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Jak poradzić sobie z brakiem miłości i w końcu zacząć życie seksualne?

Czemu się nie zakochuję - nie wiem. Nie szukam ideału, nie mam wielkich wymagań. Nigdy tego nie poczułam. W ten też sposób w wieku 24 lat wciąż jestem dziewicą i jestem z tego faktu bardzo niezadowolona bo mam swoje potrzeby a ciężko mi znaleźć osobę, która pomogłaby mi je zaspokoić. wink I tu pojawia się problem - nie chcę wiązać się z kimś wiedząc, że nie ma między nami głębszych uczuć. Zaszaleć z kimś też nie mogę bo jak tu tak - moje dziewictwo by mnie kompletnie zawstydziło. wink Nie mam wielu znajomych płci przeciwnej bym mogła szukać osoby zaufanej do tak zwanego "miłego spędzania czasu". Bardzo chętnie podjęłabym się takiego związku, a raczej układu, gdzie sama miłość nie odgrywałaby żadnej roli. Wiecie, obie strony zadowolone ze wspólnie spędzonego czasu. Ale cóż, na to najwyraźniej jestem zbyt nieśmiała no i przyznanie się do dziewictwa też byłoby trudne. wink

I co ja mam ze sobą zrobić, Drodzy Forumowicze, może Wy znajdziecie mi jakąś drogę do czułości lub rozwiązania problemu z brakiem tego najważniejszego uczucia?

[ Czuję się zażenowana po przeczytaniu swojego wątku, brzmi bardziej jak anons niż opis problemu. Ale mam nadzieję, że nie zrazicie się taką formą (jest już prawie 2 w nocy, nie przetwarzam najlepiej) i wiecie co chciałam przekazać. ]

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak poradzić sobie z brakiem miłości i w końcu zacząć życie seksualne?

Autorko, ja bylam dziewica do 23 roku zycia, nie widzialam jednak w tym dramatu wink Pewnie, ze kazdy chce miec kogos u boku. Jednak nie sadze, ze "uklady" to najlepszy sposob wink O tym, ze jestes dziewica nie musisz powiadamiac na pierwszym spotkaniu big_smile Raczej pretensji o to zaden facet miec nie powinien ... wink

3

No tak zaraz dramatu może i nie czuję ale podejrzewam, że normalne związki nie są mi pisane. ^^

4 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2013-01-21 03:18:55)

Kotynienku...kazdy (wiekszosc) tak kiedys myslal.. wink
Ja cale zycie bylam "w cieniu" kolezanek. To na nie faceci zwracali uwage, ze mna sie chetnie..."kumplowali" tongue
Bylo to irytujace...zwlaszcza gdy byli to faceci, ktorzy mi sie bardzo podobali. wink

5

A ja napiszę tak:
Trudno w obecnych czasach znalezc kogos z kim można stworzyc zdrowy związek....ludzie nie chcą się wiązac...
Ja wychodzę z takiego założenia, że jeżeli dwoje ludzi spotyka się ze sobą tylko w celu zaspokojenia fizycznego i im to odpowiada, obie strony są zadowolone, czemu nie?
Gdyby jednak nie fakt, że jesteś dziewicą..... Wiesz...ja dziewictwo straciłam po roku związku z chłopakiem, z którym później byłam jeszcze cztery lata...i bardzo się z tego cieszę ...
Od czasu rozstania miałam kilku partnerów ( raczej właśnie z potrzeby zaspokojenia fizycznego oraz trudności w znalezieniu tego właściwego) i powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie aby mój pierwszy raz przeżyc właśnie z kimś takim...
Sama więź emocjonalna moim zdaniem wpływa bardzo tutaj na komfort w sytuacji...

Abstrahując jednak od powyższego, mogę przyznac, że ciężko jest mi się postawic w Twojej sytuacji... Musisz odpowiedziec sobie na pytanie, czy uważasz, że jesteś na tyle silna psychicznie, żeby uwikłac się w taką znajomośc

6

A ja radzę bernadecie aby zaczęła z kimś, kto się jej podoba, uprawiać seks. Niekoniecznie musi to być ten jedyny, pierwszy i do końca życia.

7

ban napisał/a:

A ja radzę bernadecie aby zaczęła z kimś, kto się jej podoba, uprawiać seks. Niekoniecznie musi to być ten jedyny, pierwszy i do końca życia.

Męski punkt widzenia. sad
Dobra rada nic nie kosztuje i czasami to widać.
Kobiety podchodzą do tego inaczej.

8

Ja się w 100% zgadzam z banem.
Nie chodzi o to, żebyś poszła do łóżka z pierwszym lepszym... twierdzisz, że nie są Ci pisane związki? Po czym to wnioskujesz w zasadzie?
Poznawaj facetów (są na to różne sposoby), zacznij się z kimś umawiać, jeśli znajdziesz kogoś z kim miło spędzisz czas i będzie chemia, to nie widzę przeszkód żeby spróbować. Wbrew pozorom po paru randkach to jeszcze nie tak łatwo o 'miłość', a jeśli się zdarzy to chyba też nic złego się nie stanie.

A że jesteś dziewicą... nie spotkałam faceta, który by powiedział, że nie chce dziewicy wink. Podobnie jak Maroglinka proponuję rozpoczynanie normlanych zdrowych relacji, nawet jeśli to nie będą rokujące na przyszłość związki, a nie szukanie 'układów' do zaspokojenia potrzeb.

Też byłam dziewicą prawie do 24 urodzin, to naprawdę nic krępującego.

9

bea_1516 napisał/a:
ban napisał/a:

nieprawda - generalizujesz, to o czym piszesz to stereotypy, obecnie mnóstwo kobiet podchodzi do kwestii seksualności jak stereotypowy mężczyzna i z drugiej strony jest wielu mężczyzn, którzy chcą czekać z seksem

10

bernadetta, wszystko zależy od Ciebie tak naprawdę. Jeśli nie przywiązujesz zbyt wielkiej wagi to tego pierwszego razu, to nie wahaj się i zrób to z kimś, kto po prostu będzie Ci do tego pasował. Oczywiście szukanie fuck-frienda wśród dotychczasowych znajomych nie jest dobrym pomysłem. Jakaś chemia musi być, chociażby czysto fizyczna. A może poszukaj w sieci? Nie wszyscy są zwyrolami i gwałcicielami- tylko nie szukaj na czatach ;p Założę się, że bez problemu znalazłabyś sporo chętnych, z którymi mogłabyś rozwijać znajomość w swoim tempie i dopiero po wybraniu odpowiedniego umówiłabyś się na spotkanie. Sporo chłopaków też boryka się z takim samym problemem. Gdybyś zdecydowała się na prawiczka mogłabyś znaleźć jeszcze szybciej wink Pewnie nawet tutaj- na forum znalazłoby się paru chłopaków, którzy chętnie nawiązaliby z Tobą znajomość wink

11

bernadetta Zawsze radzę w takich sytuacjach podobnie: jedź na wakacje na południe Europy wink Twoje wszystkie kompleksy znikną w ciągu chwili, a z odpowiednim facetem na pierwszy raz też nie będzie najmniejszego problemu smile

Masz wewnętrzną blokadę na siebie, czy jak? Odblokuj się, polub siebie, stań przed lustrem i powiedz sobie "Lubię siebie i jestem w stanie być z kimś".
A to, że jesteś dziewicą, dla wielu facetów może zostać odebrane pozytywnie. W istocie mężczyźni poszukują kobiety "czystej", którą oni mogą czegoś nauczyć, wprowadzić w pewien świat. Popatrz pozytywnie na to, a na pewno będziesz szczęśliwa.

13

bea_1516 napisał/a:
ban napisał/a:

No cóż kobieto -- czasy się zmieniły. Jak idzie kobieta do łóżka to nie jako uwiedziona, biedna, która uległa, której opory moralne zostały przez samca złamane. Oj nie.. tak już nie ma. Teraz jak dwoje idzie do łóżka, to oboje tego chcą, oboje podjęli takie niezależne decyzje, oboje zaznają przyjemoności bycia blisko siebie. Nawet jeśli są sobie obcy, nawet jesli następnego dnia pójdą każdy w swoją stronę. Tutaj nie ma wykorzystania kogoś przez kogoś (chociaż niektórzy wciąż tak na seks patrzą)...

14

Nie mam blokady, to kwestia braku odpowiedniego uczucia. Ciężko związać się z kimś jeśli po kilku dniach znajomości widzę bardzo dobrze, że to osoba, z którą chętnie się zaprzyjaźnię ale nic poza tym. Ostatnio widywałam się z pewnym chłopakiem, który początkowo wydawał mi się "trafiony" wink chociażby przez fakt jak mieliśmy wiele wspólnego, niestety po kilku spotkaniach okazało się, że niczego w tym nie ma. Przynajmniej z mojej strony... I tak jest za każdym razem. Wcześniej myślałam, że jest to spowodowane za szybkim tempem ze strony mężczyzn, którzy po chwili poznania już chcą wiedzieć na czym stoją - ale jednak to też nie to. Czas mi nie pomógł. tongue

A jeśli chodzi o dziewictwo... Przyznaję, że pierwszy raz wolałabym z kimś bliższym sercu, z drugiej strony od dłuższego czasu nie czuję tej potrzeby już tak bardzo. Stąd też myśl, żeby przestać tak polegać na tej miłości (która mi gdzieś ucieka galopem:P) i nawiązać z kimś podobnym sympatyczną znajomość. Jesteśmy piękni i młodzi więc o co chodzi! lol Yhm, no w każdym razie nie miałabym z tym większych problemów.

red napisał/a:

A może poszukaj w sieci? Nie wszyscy są zwyrolami i gwałcicielami- tylko nie szukaj na czatach ;p Założę się, że bez problemu znalazłabyś sporo chętnych, z którymi mogłabyś rozwijać znajomość w swoim tempie i dopiero po wybraniu odpowiedniego umówiłabyś się na spotkanie. Sporo chłopaków też boryka się z takim samym problemem. Gdybyś zdecydowała się na prawiczka mogłabyś znaleźć jeszcze szybciej wink

Trochę już zaczęłam szukać i badać strony. Jeśli wiecie gdzie warto zajrzeć to ładnie proszę o poinformowanie mnie. tongue

15

bernadetta napisał/a:

Ciężko związać się z kimś jeśli po kilku dniach znajomości widzę bardzo dobrze, że to osoba, z którą chętnie się zaprzyjaźnię ale nic poza tym. Ostatnio widywałam się z pewnym chłopakiem, który początkowo wydawał mi się "trafiony" wink chociażby przez fakt jak mieliśmy wiele wspólnego, niestety po kilku spotkaniach okazało się, że niczego w tym nie ma. Przynajmniej z mojej strony... I tak jest za każdym razem.

Nie licz na miłość od pierwszego wejrzenia -- to trafia się rzadko. Przyjaźnie są bardzo cenne -- powinnaś je kontynuować nawet z seksem. Jak ludzie mają dobrze w głowach poukładane, to seks niczemu nie przeszkadza. Może być tak, że bedziesz miała przyjaciela, będziecie razem spędzać czas, a pewnego dnia on będzie musiał wyjechać -- dopiero wtedy w sercu poczujesz taki zryw, że będziesz wiedziała, że to miłość. Nie kasuj tych relacji zanim się rozwiną.

16

Ja jakiś czas temu byłam w podobnej sytuacji. Miałam 24 lata, byłam dziewicą i dość długo sama. Chyba z 4 lata. Czekałam na miłość:P Jakoś nie mogłam spotkać odpowiedniego faceta. Znajomości szybko się kończyły, gdy facet liczył wyłącznie na seks.. a wielu takich było:P Więc odpuszczałam, bo nie chciałam wyłącznie seksu..Aż w końcu pojawił się On, zaprzyjaźniliśmy się, zaczęliśmy spędzać ze sobą co raz więcej czasu i w końcu był i seks. No i spotykamy się dalej, a minęło już kilka miesięcy.. Miałam to zakończyć nie raz,ale postanowiliśmy dać naszej znajomości szansę. Także nawet z początkowej przyjaźni może z czasem pojawić się coś głębszego.

Pozdrawiam i życzę mądrych decyzji smile

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Jak poradzić sobie z brakiem miłości i w końcu zacząć życie seksualne?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024