jestem fatalna i zakompleksiona - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » jestem fatalna i zakompleksiona

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: jestem fatalna i zakompleksiona

witam. Nie wiem w jaki sposób mam zmienić nastawienie do siebie. Uważam, że jestem nie atrakcjyjna... Mam 22 lat a wyglądam na...14!!! Nie jestem kobietą, jestem nadal dzieckiem:(. wszyscy sie smieją ze mnie że we wrzesniu mam praktyki w szkole a sama wyglądam jak uczeń! Ludzie!!! pomocy! mam chłopaka i mu się podobam, ale zwraca uwage na bardziej "dojrzałe" dziewczyny. nie stac mnie na modne ciuchy, kosmetyki i wogole do bani takie zycie. a te nastki , które wyglądaja na 20 lat to juz wogóle mnie dobija!!!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jestem fatalna i zakompleksiona

Mariola  nie wolno tak Ci mysleć ..jestes na pewno  wspaniała i wartosciowa kobieta ..usmiechaj sie do ludzi ....to pomaga ..ja jestem puszysta i nie przejmuje się .....a też bym chciała byc niezła laska  ;)ale nie bede ...to wiem na pewno ..pokochaj sie taka jaka jestes  i bedzie łatwiej ..ja tak zrobiłam

3

hmm... przede wszystkim musisz zaczac sie "lubic" i akceptowac:) nie patrzec na te "wyrobione" dziewuchy wink
To ze młodo wyglądasz to twój atut:D .. a żeby wyglądaćpoważniej.. hmm.. może jakis makijaż delikatny, nowa moda fryzurka? Kilka eleganckich ciuszków?
To wiele nie kosztuje,nikt nie mów o drogaśnych fryzjerach, ale o jakis małych gabinetach fryzjerskich smile
Przede wszystkim musisz sie poczuc na te 20 lat big_smile

4

Mariola,
przecież to zaleta wyglądać na młodszą niż jest się w rzeczywistości. Ja mam prawie 24 lata i wyglądam na 16 tongue Kiedy wybieram się do klubu/pubu to muszę za każdym razem pokazywać dowód, bo mi nie wierzą, że jestem pełnoletnia big_smile Podobnie bywało w sklepie - kiedyś chciałam kupić szampana na jakaś okazję. I co ? I też musiałam pokazać dowód smile To kwestia przyzwyczajenia - ja już przestałam na to zwracać uwagę. Wyszłam z prostego założenia, że mając 50 lat będę wyglądała jak 40 a nie jak 60tka smile
Twoje koleżanki będą wyglądały na dużo więcej niż mają a Ty będziesz wciąż wyglądać dużo młodziej smile

Jeśli chcesz się ubrać jakoś inaczej i nie drogo to przecież nie trzeba chodzić do sklepów, w których cena np. bluzki nie schodzi poniżej 120 zł. Nawet nie wiesz jak ładnie można się ubrać w sklepach z tanią odzieżą smile Mnóstwo ludzi kupuje w tego typu sklepach i nie ma się czego wstydzić smile

Możesz sobie zawsze zrobić jakiś inny makijaż, inaczej włosy uczesać, założyć buty na obcasie itp. smile
Można zrobić wiele rzeczy ale przede wszystkim się nie załamuj smile i nie mów, że jesteś fatalna smile

5

Oczywiście macie racje:) Ja miewam takie stany depresyjne:P (może to przez tabletki anty.?). 3 lata temu nie zwracałam na to uwagi, podobałam się sobie i wszystkim innym dookoła. A teraz nie wiem co się dzieję;/ boże kobiety sa naprawde skomplikowane:P. Musze koniecznie zmienic nastawienie do siebie i do świata. Ale to jest strasznie trudne.dzieki!

6

Mariolu.masz chlopaka,kocha cie..to jest wazne.Wiesz faceci sa wzrokowcami,wiec jak Twoj chlopak popatrzy na inne,to nie zlosc sie na niego.no gdyby nonstop patrzyl na inne a ciebie ignorowal to bylby wtedy problem.a ci co sie nabijaja ,nie sa madrzy wiec nie przejmuj sie nimi.wiecej wiary w siebie

7

Dziewczyny mają rację. Delikatny makijaż, elegancki ciuszek, uśmiech i wyprostowana sylwetka powinny wystarczyć do tego, zebyś poważniej wyglądała. Najważniejsze jest polubić siebie i zaakceptować swoje wady i zalety. Uszy do góry moja droga smile

8

Zawsze nam się coś nie podoba w wyglądzie ale akceptacja siebie jest najważniejsza, kobietki mają rację, więc głowa do góry i na przód. Powodzenia życzę.

9

Mariolu, może tak być, że przez tabletki anty masz stany depresyjne i czujesz się mniej atrakcyjna.  Niestety zaburzają one naturalną produkcję hormonów, a one mają przecież ogromny wpływ na nasze samopoczucie. Ja przy braniu tabletek anty czułam się bardzo źle, stany depresyjne, obniżone libido, spadek energii życiowej to wszystko wpływało na to,że też  czułam się nie atrakcyjna.
Tak naprawdę są po to żeby można było cieszyć się seksem, a czasem wywołują efekt odwrotny, czyli brak chęci do współżycia i gorsze samopoczucie.
Może powinnaś je na jakiś czas odstawić i zobaczyć jak będzie? Może są źle dobrane?
Pozdrawiam:)

10

co do tabletek to sie zgodzę z Irgą tez tak miałam:)
Ale wracając do tematu:

po pierwsze zacznij lubić siebie, świetnym powiedzeniem jest to"że jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma" ja się nim kieruje i się sobie podobam.Oczywiście kiedys też tak miałam jak ty że sie sobie nie podobałam ale jakoś mi to przeszło:) Grunt to żebyś ty się sobie podobała. Co do innych jeśli im się nie podobasz to jak ktoś będzie uszczypliwy to mu powiedz "jak ci się nie podobam to się nie patrz ja ci nie każe" i olej go to zawsze działa, wypróbowane hehehe
Po drugie jeśli chcesz wyglądać dojrzalej no to tak zmień fryzurę np strzel sobie jakiś kolor albo balejarz to jest koszt zaledwie 30-100w zależności od tego co robisz i na jakich włosach, dodatkowo jakieś szpilki czy coś takiego dobrze wyglądają jeśli nie masz zainwestuj bop to zostaje ci na długo a naprawde można kupić fajne buty tanio na dzień dzisiejszy. Np na targu widziałam ładne fajne buciki za 25-30zł co prawda nie będa slużyły lata ale na jakiś czas wystarczą, jakieś inne ciuszki wystrzałowe jak to nazwałaś tez nie muszą być drogie, ja np kupuje w hurtowni odzieżowej(sprzedaja też detalicznie) i ostatnio bluzeczke taka super fajną kupiłam za 25zł podobne w markowych sklepach kosztują po 80zł.Co do makijażu to nie polecam bo sama robie sobie tylko naturalny:)
No i po trzecie nie przejmuj się tym że wyglądasz na młodszą niż jesteś. Ja  np miałam kiedyś taką historie w sklepie: kupiłam piwo a ekspedientka chyba nawet młodsza ode mnie poprosiła mnie o dowód z uśmiechem na ustach jej dałam a jej zaskoczona mina była jeszcze większym powodem do śmiechu. Podobnie kiedyś potraktowała mnie pani w barze. I wiesz co nie uważam tego za nic złego. Śmiej się z tego hhehehe.

11

Mariola nie daj się pożreć tabletkom wiem ile złego potrafią zrobić jaki się czuje człowiek po nic strasznie!! Jeśli masz takie stany depresyjne radziłabym Ci je odłożyć lub wymienić na inne -może będą lepsze.
A co do Twojej dojrzałości może jednak we wnętrzu czujesz się jeszcze dzieckiem- w końcu z jakiegoś powodu ubierasz się bardziej jak 14latka niż jak kobieta 22letnia. Pomyśl nad tym- mam to samo.

12

no raczej nie czuje się duchowo jak 14stka...przeciwnie jak stara baba!nie chce mi się wychodzić ze znajomymi, zero zycia we mnie! jak miałam 14 lat to szalałam, że ho ho:D. I prawde mówiąc chciałabym, żeby tak teraz było. znajomi mówią mi , że bardzo spowazniałam ( chodzi o sfere wewnetrzną) Jestem pewna ze moje nastawienie to wina tabletek bo kiedys tak nie mialam:/ chyba musze je zmienić, o odstawieniu nie ma mowy ,bo bo stres przed wpadka mnie zabije:P

13

hehehehe znam ten stres ale odstawienie czasami jest konieczne...
A wiesz może to wina wieku 22lat bo takie mam wteraz wrażenie jak tak napisałaś o sobie ten ostatni post to zastanowiłam się czy nie piszesz o mnie. Ja w sumie też tak mam że w wieku 14-16lat szalałam a teraz najchętniej siedze w domku

14

no i kasiulka robisz cos z tym?:P kurde młodość nam ucieka!!!!!! ja juz sama nie wiem czego chce:/ nie poznaje siebie!!!!! z mojego tematu wynika, że jestem zakompleksiona dziewczyna itd. a zawsze słyszałam tylko komplementy na swój temat! zawsze miałam powodzenie itd.  od 3 lat jestem w związku i może poprostu nie chce mi się dbać o siebie? no nie wiem. nudna jak cholera się zrobiłam. Najgorse jest to, że przejmuje sie opinia innch:/ wiem, ze nie powinnam mieć kompleksu, ze młodo wygladam..jasne za 20 lat będe sie z tego cieszyć, no a teraz? jak żarty są na mój temat to się czuje jak niedorozwój:P.moim wiecznym problemem jest to , ze WYOLBRZYMIAM wszystko:P. wiecie co? w d... będę mieć wszystko!jestem zajebista:D i postanawiam sobie, ze mój vigor sprzed 7 lat wróci:D. ps. tabl bede brac bo juz miałam tyle ciąż urojonych, że przedszkole bym mogła otworzyć:D

15

mariola napisał/a:

. ps. tabl bede brac bo juz miałam tyle ciąż urojonych, że przedszkole bym mogła otworzyć:D

heheheehe ale się usmiałam... no kurde tak jakbym słyszała opowieśc o sobie:) tez miałabym już przedszkole hehehehe....

A czy ja cos ze sobą robie wiesz co nie chce mi się bo w sumie tak po głebszym zastanowieniu to jest tak większośc z moich znajomych z którymi szalałam jest już w związkach małżeńskich. Nie mam zabardzo z kim szaleć:( Wiesz jak byłam kiedyś na dyskotece to mnie przeraziły te laski z"tylkami na wierzchy". Ehh chyba się starzeje hehehehe

16

Mariolu wewnetrznie spowaznialas to dobrze.ale powazne podejscie do zycia nie kluci sie z byciem wesolym ,wyjsciem ze znajomymi.w zyciu sztuka jest wywazyc kiedy byc calkiem powaznym,kiedy mozna sobie pozwolic na luz.polub siebie..szkoda zycia na to zeby zamartwiac sie ze inni widza to czy tamto.ci co cie znaja,cenia takimi glupstwami glowy nie beda sobie zaprzatac

17

Ja myślę, że powinnaś się wziąć w garść. Idź do kosmetyczki, do fryzjera. Żeby inaczej wyglądać nie musisz zaraz zmieniać całej szafy, wystarczy trochę dodatków dokupić, kolczyki, apaszki, okulary, bransoletki.. głowa do góry!

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » jestem fatalna i zakompleksiona

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024