alkoholizm męża i mój romans ze starszym facetem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » alkoholizm męża i mój romans ze starszym facetem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

1

Temat: alkoholizm męża i mój romans ze starszym facetem

co mam zrobić mam 38 lat od 13 lat jestem mężatką mąż ma 40 lat od 5 lat nadużywa alkoholu  od pół roku mam już dość życia w jego cieniu do tej pory żyłam z nadzieją że zrozumie iż jego nałóg jest chorobą i zacznie się leczyć ale nic z tego jest jeszcze gorzej ale dwa miesiące temu poznałam faceta o 18 lat starszego i  stało się zakochaliśmy się w sobie spotykamy się jak tylko możemy jest problem naszych rodzin bo on jest żonaty i dzieciaty a ja jestem mężatką i  też mam doje dzieci  problwm polega na tym iż nie wiemy co mamy zrobić żeby nikogo nie zranić chodz wiem że to nie możliwe ale my naprawdę chcemy być razem czy ktoś ma złoty środek i może nam doradzić jak żyć dalej?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: alkoholizm męża i mój romans ze starszym facetem
mama75 napisał/a:

co mam zrobić mam 38 lat od 13 lat jestem mężatką mąż ma 40 lat od 5 lat nadużywa alkoholu  od pół roku mam już dość życia w jego cieniu do tej pory żyłam z nadzieją że zrozumie iż jego nałóg jest chorobą i zacznie się leczyć ale nic z tego jest jeszcze gorzej ale dwa miesiące temu poznałam faceta o 18 lat starszego i  stało się zakochaliśmy się w sobie spotykamy się jak tylko możemy jest problem naszych rodzin bo on jest żonaty i dzieciaty a ja jestem mężatką i  też mam doje dzieci  problwm polega na tym iż nie wiemy co mamy zrobić żeby nikogo nie zranić chodz wiem że to nie możliwe ale my naprawdę chcemy być razem czy ktoś ma złoty środek i może nam doradzić jak żyć dalej?

Nom, jest jeden. Rozwieźć się i żyć razem. Proste i logiczne.

3

tak wiem i mamy to w planie ale czy dobrze robimy i wiem że będą same trudności tylko jak to zrobić i mam wątpliwości czy dobrze robimy

4

Przecież nigdy nie będziesz pewna, takie decyzje weryfikuje czas. Kto ma lepiej wiedzieć od ciebie czy twoje decyzje są słuszne i zgodne z twoimi wartościami?  Jeśli kierujesz się emocjami i zauroczeniem to nie jest dobry czas na podejmowanie decyzji, ponieważ jak się domyślam jesteś rozgoryczona. Poukładaj najpierw obecne życie, po to aby to nowe miało większą wartość.
Życzę ci samych słusznych decyzji.

5

zeby nikogo nie skrzywdzic to musielibyscie sie przestac spotykac a tego napewno niechcesz??

a powiedz mi, mowisz ze masz dosc meza, picia itd.. a czy odeszlabyc od meza gdyby nie kochanek?
jesli tak to nic nie tracisz, zrob to dla siebie, rozwiedz sie a czy bedziesz z tym facetem to czas pokaze

6 Ostatnio edytowany przez mama75 (2013-01-13 23:04:45)

tak rozwiodłabym się ale boję się że dzieci mnie znienawidzą a czy dam sobie rady sama bo w grę wchodzą dzieci co dla nich jest dobre nie chodzi już o mnie tylko o dzieci czy one nie będą mnie oceniać zle że jak tatuś alkoholik to mama rzuca się w ramiona innego co robić która droga lepsza ja chce dla nich jak najlepiej wiem że ten facet będzie dla nich dobry ale czy one go zaakceptują  tego się naprawdę boję moje dzieci mają 13 i 11 lat wiec są w trudnym wieku pomimo tego że mój mąż pije to one go na swój sposób kochają chodz czasem też mają go dość nie ma dnia żeby nie był pijany po pracy kupuje 8-10 piw i zasiada do ucztowania one nie zapraszają rówieśników do siebie bo się wstydzą ale czasem z nimi rozmawiam o tej sytuacji w domu to one odpowiadają że to ich ojciec i jak odejdziemy to się zapije na śmierć a on nie chce się leczyć co robić co wybrać jak przekonać dzieci że będzie nam lepiej

7

mama75 napisał/a:

tak rozwiodłabym się ale boję się że dzieci mnie znienawidzą a czy dam sobie rady sama bo w grę wchodzą dzieci

Równie dobrze dzieci mogą Cię znienawidzić, że trzymałaś tyle lat w domu ojca alkoholika, który każdego dnia niszczył im życie i zabierał chęć życia.
Rozmawiaj z nimi. Niech wiedzą, że się o nie troszczysz i Twoje zdanie się dla Ciebie liczy. Tylko zastanów się.. czy Twoje dzieci teraz są szczęśliwe? Czy mają wzorce, które pozwolą im w przyszłości stworzyć dobry dom?
Mężowi będziesz mogła pomagać zawsze, nawet jeśli byłabyś z nim po rozwodzie. Pytanie czy on tą pomoc kiedyś zechce przyjąć.
Przejdź się do księgarni i kup ksiązkę na temat współuzależnienia. Powinna Ci wiele spraw rozjaśnić

8

uwazam ze jesli nie kochasz tego faceta, jesli nie chcesz z nim zyc to najlepiej bedzie jak spakujesz sie i wyprowadzisz, wynajmiesz mieszkanie i  zaczniesz samodzielne zycie.
opanujesz nowa zeczywistosc, wejdz w nowa sytulacje, uspokoj dziec, mysle ze to zajeloby pare miesiecy, pozniej rozowd i za jakis rok pokazesz tego faceta.
wtedy bedziesz pewniejsza zwiazku, dzieci nie uznaja tego faceta za rozpad twego malznestwa a dzieci zrozumieja ze bez alkoholika jest lepiej.
tylko czy to nie jest tak ze ty chcesz teraz juz wszytsko?

tak nawiasem mowiac, uwazam ze jakbys byla zdecydowana to byc juz odeszla.
a gdyby byla taka sytulacja ze odeszlas od meza, rozwiodla sie i okazalo sie ze tamten afcet nie odejdzie od zony, lub nie okazal by sie taki super, nie wyszlo by wam razem to czy bys nie zalowala ze odeszlas od meza?????????

9

Zrobisz jak zechcesz,co do faceta.... Tu bym sie zastanowil. Dla 56 latka jestes, ze tak powiem (nie obraz sie) mlodsza dupcia do figli i taki romans go kreci. Ma rodzine a tobie oczy mydli ,ze sie rozwiedzie i bedziecie razem. Pracuje w pewnej instytucji i takie sprawy mam na codzien. Na 100 przypadkow moze ze 2 koncza sie dobrze, reszta to sciema by pobzykac. Z czasem ,albo sie znudzi, albo zona go nakryje i potem powie sory ale mam rodzine i jej nie zostawie.

10

ja znam też wiele przypadków związków ze starszym mężczyzną i nie zawsze się to dobrze kończyło .ja osobiście żyję z alkoholikiem już 10 przeszło lat i też przechodziłam piekło lecz powiem szczerze że nigdy nie przyszło mi do głowy żadne zdrady żadni mężczyżni nigdy nigdy i wiem że różnie się potoczy  moje życie może i w przyszłości nie będę z moim mężem ale nigdy nie zwiążę się z nikim ponieważ wystarczająco w życiu ucierpiałam i użyłam w tym małżeństwie zawsze na początku jest miło dobrze a potem się zmienia wszystko nie chcę nigdy już przechodzić tego samego nie chcę by jakiś facet był nie daj boże zły dla dzieci bił je  i co wtedy powiedziałam sobie że wolę zjeść suchy kawałek chleba i być sama z dziećmi niż przechodzić  to samo ale to jest tylko moje zdanie a ty oczywiście zrobisz jak uważasz .życzę powodzenia

11

Zgadzam się z tym co napisała syla135 ale decyzja należy do Ciebie trzymam kciuki.

12 Ostatnio edytowany przez mama75 (2015-06-22 00:09:35)

powracam po parunastu miesiącach na to forum moje życie dalej tkwi w martwym punkcie dalej żyję z alkoholikiem bo nie potrafię od niego odejść ciągle mnie owinia że pije a ja już nie mam siły wcześniej mnie winił bo były dzieci małe potem miałam wypadek operacja kręgosłupa i choroba która ciągnie się do dzisiaj zaczeło brakować pieniędzy bo coraz więcej pije więc znalazłam pracę raz w miesiącu wyjeżdzam na dwa tygodnie do pracy sprzątającej bo muszę dorabiać i jest żle bo dzieci zostawiam teściowej a jemu nie ma kto usługiwać i znów problem owszem dalej jestem z moim facetem dzieci go znają i są zachwycone nim wynaja nam mieszkanie i czeka na nas kiedy się zdecyduję odejść od męża dzieci dały mi warunek że jak go nie zostawię to one przenoszą się do mojej siostry bo nie mogą wytrzymać tych awantur i poniżania mnie co mam robić jak od niego odejść jak ciągle mam wyżuty sumienia które on we mnie wmawia i szantażuje że sobie coś zrobi.Pomóżcie dobrą radą błagam może ktoś był w takiej sytuacji jak jak i wie jak to zrobić

13

Po pierwsze idź do psychologa, pomoże Ci zrozumieć że nie Ty jesteś winna i nie ma nic złego w tym że szukasz szczęścia, jak widzisz dzieci mają dość, zrobisz więc coś dobrego dla nich i dla siebie, nad czym się zastanawiasz? Nie ma nad czym, nie jesteś winna, nie musisz z nim być, on się nie zmieni, a Ty masz szansę na normalne życie.

14

Małpa69 napisał/a:

Po pierwsze idź do psychologa, pomoże Ci zrozumieć że nie Ty jesteś winna i nie ma nic złego w tym że szukasz szczęścia, jak widzisz dzieci mają dość, zrobisz więc coś dobrego dla nich i dla siebie, nad czym się zastanawiasz? Nie ma nad czym, nie jesteś winna, nie musisz z nim być, on się nie zmieni, a Ty masz szansę na normalne życie.

Witaj,

Zgadzam się, idź na spotkanie z terapeutą, to przede wszystkim. Najprawdopodobniej jesteś współuzależniona, dlatego tak trudno odejść z takiego związku. Wiem, bo przerabiałam.

Kiedy sobie uporządkujesz swój świat wewnątrz będziesz mogła podjąć dobrą decyzję.

Przede wszystkim ważna jesteś Ty.

15

wiem ale boję się że sobie nie poradzę wżyciu że znów poniosę klęskę a przecież są dzieci wiem że mają już dosyć takiego życia ichcą lepszego awiem napewno żeten człowiek im nie zrobi krzywdy a jak mój mąż zrobi sobie krzywdęi będę go miała na sumieniu co mam robić jak z tego wybrnąć

16

mama75 napisał/a:

wiem ale boję się że sobie nie poradzę wżyciu że znów poniosę klęskę a przecież są dzieci wiem że mają już dosyć takiego życia ichcą lepszego awiem napewno żeten człowiek im nie zrobi krzywdy a jak mój mąż zrobi sobie krzywdęi będę go miała na sumieniu co mam robić jak z tego wybrnąć

Nie myśl o tym w ten sposób. Nie szukaj wymówki. Strach jest naturalny a tym bardziej w twojej sytuacji. Wszystko może wydawać się przerażające. Nie skupiaj się na tym.

Twoje zadanie na dziś to umówić się z terapeutą. Poszukaj Punktu Interwencji Kryzysowej, PCPRu, nie będziesz musiała płacić za wizyty. O reszcie na razie nie myśl, krok pierwszy to terapeuta.
Daj znać czy się umówiłaś.

Pozdrawiam ciepło,

17

boję się strasznie dzieci chcą jak najszybciej żebym się zdecydowała boję sie że ich stacę nie mam już siły walczyć sama ze sobą mam mieszane uczucia bo wkońcu byłam z nim 16lat nie wiem co robić wiem że powinnam chronićdzieci ale boję się że tym zrobię imkrzywdę że nie poradzę sobie że wszyscy mnie owinią że to ja jestem winna bo uciekłam od niego bo rodzina nie chcą widzieć co on robi tylko patrzą jakie ja kroki robię kiedy mu zabrali prawo jazdy to była moja wina bo powinnam go powstrzymać żeby nie pił ale nie widzą że jak ja ciągle go proszę to są awantury i bicie jestem już rozbita na częsci nie wiem co robić co jest dobre co złe pogubiłam się już w tym wszystkim kocham tamtego faceta a myślę ze od tego pijaka jestem uzależniona co robć co wybrać jak dalej żyć chętnie to bym chciała się więcej nie obudzić zycie jest wstrętne

18

Myslisz,ze dzieci beda Ci wdzieczne za takie dziecinstwo?Z wlasnego doswiadczenia wiem,ze gdy moja mama zadecydowala o odejsciu bylam przerazona ale i tak do teraz nie potrafie jej wybaczyc,ze musialam na te wszystkie kłotnie,patrzec.Przemoc i policja w naszym domu to bylo wrecz normalne.
Nie rozumiem Twoich obaw.Moze byc jeszcze gorzej?Pomysl...sprobuj poukladac sobie wszystko w glowie...jest strach przed nieznanym to oczywiste ale nigdy nie przekonasz sie jak nie zaryzykujesz.Nie zaslaniaj sie tez ciagle dziecmi...

19

mama75 napisał/a:

boję się strasznie dzieci chcą jak najszybciej żebym się zdecydowała boję sie że ich stacę nie mam już siły walczyć sama ze sobą mam mieszane uczucia bo wkońcu byłam z nim 16lat nie wiem co robić wiem że powinnam chronićdzieci ale boję się że tym zrobię imkrzywdę że nie poradzę sobie że wszyscy mnie owinią że to ja jestem winna bo uciekłam od niego bo rodzina nie chcą widzieć co on robi tylko patrzą jakie ja kroki robię kiedy mu zabrali prawo jazdy to była moja wina bo powinnam go powstrzymać żeby nie pił ale nie widzą że jak ja ciągle go proszę to są awantury i bicie jestem już rozbita na częsci nie wiem co robić co jest dobre co złe pogubiłam się już w tym wszystkim kocham tamtego faceta a myślę ze od tego pijaka jestem uzależniona co robć co wybrać jak dalej żyć chętnie to bym chciała się więcej nie obudzić zycie jest wstrętne

Znajdz grupe al-anon lub poradnię leczenia uzależnień. I jak najszybciej szukaj pomocy psychologa.
Jesli tego nie zrobisz lęk wpędzi cie w depresję. Wtedy naprawdę zaniedbasz dzieci.
Byłam z hazardzista i alkoholikiem 20 lat. Odeszłam i żałuję że nie zrobiłam tego wcześniej. Dzieci utrzymują z nim kontakt i wszystko zaczyna wreszcie wyglądac normalnie.
Wpadanie w romanse nie rozwiązuje problemów raczej je pogłębia.
Tez myslałam że sobie nie poradzę a radzę sobie lepiej niż bedąc w zwiazku z nałogowcem. nawret stać mnie na piękny wyjazd na wakacje smile Wiem że żyję.

20

Qrsywa napisał/a:
mama75 napisał/a:

Znajdz grupe al-anon lub poradnię leczenia uzależnień. I jak najszybciej szukaj pomocy psychologa.
Jesli tego nie zrobisz lęk wpędzi cie w depresję. Wtedy naprawdę zaniedbasz dzieci.
Byłam z hazardzista i alkoholikiem 20 lat. Odeszłam i żałuję że nie zrobiłam tego wcześniej. Dzieci utrzymują z nim kontakt i wszystko zaczyna wreszcie wyglądac normalnie.
Wpadanie w romanse nie rozwiązuje problemów raczej je pogłębia.
Tez myslałam że sobie nie poradzę a radzę sobie lepiej niż bedąc w zwiazku z nałogowcem. nawret stać mnie na piękny wyjazd na wakacje smile Wiem że żyję.

Zgadzam się,

Odeszłam po 15 latach z 3 dzieci, wiem co czujesz. Dasz radę.
Poszukaj psychologa.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » alkoholizm męża i mój romans ze starszym facetem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024