zazdrość - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: zazdrość

hej kochane:) pisze na forum żebyście pomogły mi ocenić sytuacje.
A mianowicie mój chłopak jest bardzo towarzyski i ma bardzo dużo znajomych. Czasami wychodzi sobie do kolegów, a najbardziej nie mogę znieść jak spotyka się ze swoją koleżanką X. Dodam, że mieszkają obok siebie i tworzyli paczkę od dzieciństwa,razem gdzieś wychodzili często się spotykali. Mój P czasami się z nią spotyka co wzbudza we mnie olbrzymią zazdrość. Dodam, że znam tą dziewczynę i jest dość atrakcyjna, mój P twierdzi, że to chłopczyca no fakt  sposób jej wypowiadania się nie świadczy o niej jako o dziewczynie. Moj P twierdzi, że ona nie jest jak koleżanka tylko jak kolega np mówi że skomentuje jakąś dziewczyne a ona mu odpowie np fakt niezła laska z niej(wyrażenie było bardziej dosadne ale nie będę go używała). Przez to, że zdarzyło mi się zabronić mu się z nią sptk przyłapałam go na kłamstwie mówił ze był w domu a tak naprawdę z nią rozmawiał-mój P powiedział,że nie powiedział mi o spotkaniu by mnie nie denerwować a on się kłócić nie chciał. Wiem,że by chciał się z nią spotykać czasami np. gdy ja jestem w pracy, ale się hamuje ze względu na mnie. Co Wy na to drogie dziewczyny? Wiem,ze on mnie bardzo kocha i jestem dla niego wszystkim zawsze mi to okazuje ale wiem, że nie mogę go zamknąć w klatce przecież:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zazdrość

Powinnaś wyluzować. Nie możesz zabronić chłopakowi utrzymywać kontaktów z przyjaciółką z dzieciństwa. To nie fair. Pomyśl sobie, ze skoro tak długo się znają to jeśli miałoby coś być miedzy nimi to już by było;) a przecież on jest z Tobą a nie z nią. To tez o czymś świadczy

3

Przez to, że zdarzyło mi się zabronić mu się z nią sptk przyłapałam go na kłamstwie mówił ze był w domu a tak naprawdę z nią rozmawiał-mój P powiedział,że nie powiedział mi o spotkaniu by mnie nie denerwować a on się kłócić nie chciał.

I tak będzie coraz częściej jeśli sobie nie odpuścisz.
Ciężko kazać człowiekowi wybierać między przyjaźnią a spokojem w związku.

4

Wiele, wiele lat temu moja obecna żona postawiła mi takie ultimatum -- zerwałem kontakt z koleżanką, którą znałem wiele lat, aby być uczciwie z żoną. Dzisiaj na miejscu twojego chłopaka uciekałbym gdzie pieprz rośnie, bo jesteś zazdrosna tak samo jak moja żona i to wyniszcza związek.

5

Sam mam przyjaciółkę, z którą się znam ponad 10 lat i moje była kobieta nie pałała do niej sympatią. I co? Byłej kobiety nie ma, a ona nadal jest. Jak się z kimś przyjaźni tak długo, to uszanuj to i daj mu się z nią spotykać. Ja nie wyobrażam sobie, by ktoś mi tego zabronił, to stawianie ultimatum, ja albo przyjaciółka, hmm, cóż, przyjaźnie są na całe życie, związki nie zawsze.
Sama piszesz, że Cię bardzo kocha i jesteś dla niego wszystkim. Zatem skoro to właśnie do Ciebie czuje miłość, to daj mu trochę swobody, pokaż, że mu ufasz.
A czy Ty nie masz nikogo ze swojego grona znajomych, z kim lubisz się spotykać?

6

Nie zabraniaj mu. Wyluzuj i może zaproponuj, żebyście częściej spotykali się w większym gronie? On będzie mógł z nią pogadać, Ty będziesz miała wszystko na oku i nie będzie potrzebował tak często spotykać się z nią sam na sam;)

7

Dziękuję Wam kochani za odp:) owszem mam znajomych jak i nawet bardzo dobrego kolegę z którym bardzo lubię się spotykać i pogadać ale zazwyczaj byłam tego zdania że ja mogę bo przecież tylko rozmawiamy i tak naprawdę tylko P się mój liczył nie wzięłam tego pod uwagę, że tak może być w 2 strony.

8

jezeli by rozmawial sporo na jej temat tak jak u mnie to rozumiem wtedy zazdrosc.

9

on w ogóle nie rozmawia ze mną na jej temat, a jak już to ja się o coś odnośnie jej zapytam mu

10

Nie rozmawia z Tobą na jej temat, bo wie, że jesteś zazdrosna i rozsądnie chłopak nie chce wywoływać wilka z lasu. Odpowiada, kiedy pytasz, to znaczy, że nie ma oporów przed tym tematem, można myśleć, że jest szczery.

Poza tym - skoro Ty masz prawo spotykać się ze swoim kolegą, to dlaczego on nie może ze swoją koleżanką? Przecież to jest chore. Nie ufasz mu? Taka ciągła podejrzliwość i brak zaufania zniszczy każdy związek. Ciesz się, że Twój chłopak tyle wytrzymał i zmień swoje nastawienie, bo nie wiadomo jak długo jeszcze tak pociągnie...

11

jesteśmy ze sobą dwa lata i nigdy bym nie chciała, żeby coś się popsuło między nami, bo był okres gdzie non stop się kłóciliśmy bo ja mam b ciężki charakter i wpadam w złość o byle co.Wczoraj weszłam na jeden z portali społecznościowych na jego konto ponieważ ja nie mam swojego i mój luby wie, że czasami korzystam z jego konta. Mianowicie odkryłam jak pisał z kolegą na temat jej koleżanki ze skoły. Mój luby napisał mu, że jest niezła i wgl, bardzo przykro mi się zrobiło i nie wiem o o tym myśleć?bo to nie 1wsza taka sytuacja gdzie pisał w ten sposób..Nie wiem czy tego celowo nie zrobił bo przecież wie, że zaglądam na jego konto i, że mogłabym zobaczyć tę wiadomość, jakby miał coś do ukrycia to by skasował. Nie wiem co myśleć o tym?

12

andzia3393 napisał/a:

(...) bo ja mam b ciężki charakter i wpadam w złość o byle co.

a to bardzo niedobrze, co więcej to żadna wymówka. Charakter ma to do siebie, że można nad nim pracować, a dorośli ludzie powinni potrafić panować nad emocjami.

Nigdy nie zdarzyło Ci się będąc w związku napisać/powiedzieć do koleżanki, że ten czy tamten chłopak to niezłe 'ciasteczko'?

13

no owszem zdarzyło mi się to i to wiele razy, ale wiedząc, że mój chłopak może zobaczyć taką wiadomość nie napisałabym takiego czegos

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024