Szukam przyjaciółki lub kogoś bliskiego do rozmowy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Szukam przyjaciółki lub kogoś bliskiego do rozmowy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Szukam przyjaciółki lub kogoś bliskiego do rozmowy

Witam wszystkie forumowiczki.

Na wstępie chciałabym krótko się przedstawić - mam 24 lata, 4 - letnią córeczkę oraz męża. Parę miesięcy temu skończyłam studia i zastała mnie stagnacja, brak perspektyw życiowych, lęk oraz samotność. Nie pracuję (mąż również) i prawdopodobnie nie wiem czy kiedykolwiek znajdę jakieś zajęcie, więc ciągła zależność od innych to, jak sądzę, najbliższy kierunek mojej przyszłości. Nie mam nikogo z kim mogłabym tak szczerze o czymkolwiek porozmawiać, nie posiadam żadnych przyjaciół ani znajomych. Tkwię sama w obcym mieście, do którego przeprowadziłam się pięć lat temu. Mąż owszem, jest mi osobą najbliższą i najważniejszą, jednak nie przepada on za rozmawianiem ze mną, gdyż rozmowy takie często potem kończą się kłótnią bądź brakiem porozumienia. Innymi słowy brakuje mi przyjaciółki, znajomej, kogoś do rozmowy, kogoś kto mógłby doradzić, pocieszyć, bardziej trzeźwo spojrzeć na moją kiepską egzystencję. Byłabym wdzięczna za jakikolwiek przejaw zainteresowania, dodam jeszcze, że jestem osobą bardzo nieśmiałą, wstydliwą i skrytą, więc niezwykle trudno nawiązać mi z kimkolwiek bezpośredni kontakt..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Szukam przyjaciółki lub kogoś bliskiego do rozmowy

Hej Anonimka,

Nawet najbardziej kiepskie położenie ma wyjście. Sądzę, że nie boisz się aż tak tych zewnętrznych okoliczności co nie potrafisz wykrzesać siły, motywacji by zmienić oś w swoim życiu. Tak naprawdę każda zmiana na lepsze w naszym życiu to efekt silnej motywacji-uwierz mi, wtedy sama te czynniki zewnętrzne jesteś w stanie zmienić przynajmniej w 70% smile

3

Witaj smile
Pozwoliłam sobie zerknąć na Twój profil, w którym napisałaś, że cenisz "wiarę w siebie" a czy Ty wierzysz w siebie? To, że nie masz pracy wcale nie oznacza, że na pewno jej już nie znajdziesz.. Przede wszystkim musisz uwierzyć w siebie a może to co najlepsze dopiero przed Tobą... Masz męża i pewnie wspaniałą córeczkę, wiec nie jesteś sama, to też jest istotne i trzeba docenić to co się ma. "Marz tak, jakbyś miał żyć wiecznie, żyj tak, jakbyś miał umrzeć dzisiaj, "-Twój cytat... hmm, właśnie trzeba czerpać z życia jak najwięcej i cieszyć się nawet tymi najmniejszymi sprawami... Wiele osób jest samotnych.. Ja np. też nie mam takiej przyjaciółki, natomiast mam rodzine i wiem, że zawsze mogę liczyć na ich wsparcie. Także głowa do góry smile

4

Hej!! Ja także jestem osobą nieśmiałą . Mam męża i dwójkę cudownych dzieciaczków. Z wielką chęcią z tobą popisze.

5

Anonimka1988 ja tu gdzie teraz mieszkam spedzilam 3 lata i nie udalo mi sie poznac jakiejs kolezanki. jest to siedle blokow i nie udalo mi sie za bardzo nikogo poznac. Tez czuje sie to obco po czesci

Anonimka1988 nie mam męża, dzieci ale właśnie skończyłam studia i stanełam w miejscu bo szukam pracy i ciężko ją znaleźć, ale tak naprawde nie wiem co chce robic, a pieniadze sa potrzebne. tez nie mam przyjaciol, znajomych, nie łatwo spotkac odpowiednich ludzi. masz rodzinę a to wielkie szczęście i trzeba umiec cieszyc sie z tego co człowiek posiada.

7

Bardzo dziękuję za wszystkie życzliwe odpowiedzi i za zainteresowanie.
tekla1989 - Bardzo się cieszę, że chcesz ze mną popisać. Pracujesz gdzieś, co porabiasz na codzień? Czy twoja sytuacja jest podobna do mojej? Jeśli chcesz, możesz odpowiedzieć na mojego posta mejlowo.
Iw25 - ja mieszkam za granicą, ale do Polski mam około 25 minut piechotą, także przeprowadziłam się tu 5 lat temu i do dnia dzisiejszego nie znam nikogo i nie mam nikogo oprócz najbliższej rodziny. Także wiem co to znaczy czuć się obco, kontakt z rodzicami mam utrudniony, bo widuję ich mniej więcej 2 razy na rok. Mąż jest zajęty swoimi sprawami, córka chodzi do przedszkola, a ja praktycznie całymi dniami siedzę sama w domu, na znalezienie pracy nie mam co liczyć, bo nie znam dobrze tutejszego języka, poza tym okoliczne miejscowości są bardzo małe. Najbliższe miasto w Polsce, w którym mogłabym znaleźć w miarę ciekawe oferty pracy jest oddalone o 30 km, jednak nie posiadam prawa jazdy ani samochodu. Pozostaje alternatywa dojazdu autobusem - dojście do dworca zajmuje piechotą ok. 30 minut, jazda do miasta łącznie z przystankami około godziny, potem jeszcze trzeba byłoby doliczyć ewentualny kolejny dojazd do miejsca pracy komunikacją miejską... Wybaczcie, że się tak rozpisałam, ale po prostu nie widzę dla siebie przyszłości, a raczej nie chciałabym być gospodynią domową..Z drugiej strony jestem bardzo nieśmiała i lękliwa, myśl o podjęciu jakiejś pracy budzi we mnie silny strach i nie wiem czy dałabym sobie z tym radę.
Samotna w tłumie - ja także nie wiem co chcę robić i nie mam nawet żadnego konkretnego pomysłu, kierunek studiów, który ukończyłam raczej nie daje przebicia na rynku pracy, a poza tym nie chciałabym pracować w swoim wyuczonym zawodzie..

8

Anonimka1988 napisałam Ci na e-mail

9

Anonimka1988 napisalam Ci meila smile

Pozdrawiam cieplo wszystkie kobietki!

10

Jestem w bardzo podobnej sytuacji. Studiuje psychologie biznesu, mieszkam w Warszawie, mam synka i narzeczonego z ktorym planujemy w sierpniu slub. Chcialabym znalezc bratnia dusze z ktora moglabym dzielic swoje smutki i szczescie.Mam kolezanki ze studiow ale one maja troszke inne zycie, priotytety.  Z narzeczonym mam bardzo dobry kontakt ale brakuje mi takiej osoby, przyjaciolki , ktora poprostu w pelni mnie zrozumie i bedzie mogla doradzic lub najzwyczajniej pogadac na 'babskie tematy' smile

Jesli jest jakas kobietka ktora chcialaby nawiazac ze mna kontakt to bedzie mi bardzo milo.

sciskam cieplo

Szukam przyjaciół . Doświadczonej przyjaciółki z którą bd mogła porozmawiać o wszystkim mam 18 lat .

12

Black angel jak masz ochote pogadac to napisz meila smile

13

Witam smile a dziewczyny z jakich okolic polski jesteście???? smile Ja z Śląska Myszków.

14

Anonimka1988, jeśli chciała byś pogadać, to pisz śmiało jeżeli masz gg. Mój numer to 1313383. Można pogadać ze mną na każdy temat szczerze ale tez i normalnie. Lubię pomagać, powiedzieć co myślę w danym temacie czy coś doradzić jeśli potrafię. Mówią mi, że jestem inteligentny wiec możesz liczyć na różną tematykę wink

Dodam, że jestem niewiele starszy od Ciebie. Mam 26 lat i chętnie poznam kogoś do wspólnych rozmów smile

15

Hej;) Chciałabym Cie poznac jesli Twoje ogłoszenie aktualne to napisz jak widzisz początek znajomosci? Podaj jakies namiary do siebie. Monika

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Szukam przyjaciółki lub kogoś bliskiego do rozmowy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024