Moja zaplanowana randka - proszę o rześką ocenę i sugestie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIERWSZA MIŁOŚĆ I RANDKI » Moja zaplanowana randka - proszę o rześką ocenę i sugestie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Moja zaplanowana randka - proszę o rześką ocenę i sugestie

Witam, zaplanowałem taką randkę dla mojej koleżanki:
Zamierzam najpierw zostawić w jej klatce (mieszka w bloku) przed drzwiami (lub na skrzynce pocztowej) czekoladki Merci z kopertą z wiadomością, w której napiszę jej, aby wyszła przed blok i szła za strzałkami.
Strzałki rozmieszczę tak, by doszła do pewnego kopca (10 min. drogi) na którym rozpalę świeczki (ok. 90 szt.) (wskazujące drogę do mnie), puszczę jakąś muzykę i będę czekał na górze z różą w ręku.
Aby przeczytała wiadomość w kopercie zamierzam wysłać jej smsa z nowego numeru telefonu, by wyszła przed drzwi/sprawdziła skrzynkę pocztową.

To tak w skrócie.

Proszę o rześką ocenę, sugestie itp.

Moja koleżanka ma 16 lat.

Przepraszam za zawiłość mojej wypowiedzi,
Proszę o pomoc,
Ozofed

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moja zaplanowana randka - proszę o rześką ocenę i sugestie

w mojej  ocenie to plan  beznadziejny  zbyt  wiele rzeczy może się nie udać ,, a oprócz tego  potem  bedziesz ciągle musiał wymyślac  coś nowego  w podobnym stylu Po prostu się z nią spotkaj  Taka jest moja opinia

3

Jak ktoś Ci te świeczki zwinie przed przyjściem koleżanki?
To jest wszystko zbyt ryzykowne.

Daj jej na starcie czerwona róże, idźcie gdzieś i się bawcie smile.
Będzie dobrze.

4 Ostatnio edytowany przez paulina20 (2012-12-30 02:42:23)

Jeśli jest między wami miłość, to jak najbardziej, go for it!
Jeśli nie (zresztą, piszesz o niej ''koleżanka''), to ja bym się na jej miejscu przestraszyła.. No i poczuła zirytowana, jeśli w ten sposób ktoś chciałby na mnie ''wymusić'' uczucie, odebrałabym to jako napastowanie. Wydaje mi się, że takie coś jest na miejscu dopiero, kiedy jesteście w związku - lub co najmniej kiedy wiesz, że jej się podobasz.

PS Rześka ocena? Wtf.. To serio jest poprawne użycie? Raczej nie.
Cytat z sjp.pl

? rześki

1. pełen werwy, ochoty do życia i pracy; dziarski, żwawy, wypoczęty, energiczny;
2. będący wyrazem czyjejś ochoty do życia, dobrego samopoczucia, np. rześki wygląd;
3. przenośnie: dający orzeźwienie, ochłodę; orzeźwiający, chłodny, odświeżający, ożywczy

5

Wszystko udało się pod względem technicznym!
Świeczki były genialne, muzyka też, wziąłem też karimatę na której można siedzieć, coś, co chroni od zimna, nawet termos z herbatą i chinskie lampiony udało mi się wziąć!
Nawet różę pomimo problemów udało mi się kupić...

Niestety... coś innego poszło zupełnie nie tak...
Ze względu na rozmach całej operacji (jadąc na miejsce miałem ze sobą bardzo napchany plecak i dużą reklamówkę) dotarłem tam trochę później niż planowałem, choć godzina 18 wydawała mi się i tak dobrym czasem.
Rozstawienie wszystkiego też mi zajęło więcej czasu niż zakładałem, że zajmie - aż 2 godziny.
Tak, więc ok. godziny 20 wysłałem jej planowego smsa, by sprawdziła skrzynkę pocztową. Odczekałem kilka minut, ale odpowiedzi nie otrzymałem, więc postanowiłem zadzwonić.
Odebrała i po sprawdzeniu skrzynki pocztowej zadawała mnóstwo pytań, m.in. "co to jest"? "po co to merci"? "o co w tym chodzi"? itp.
Wytrwale odpowiadałem na wszystkie pytania jak najlepiej potrafię. Nie wyrażała chęci uczestnictwa w tej "grze", ale po wielu namowach zgodziła się wyjść.
Jak się później okazało, wyszła przed blok, zauważyła, że mnie nie ma (czekałem na kopcu, problemy ze zrozumieniem?), poczekała chwilę i wróciła do domu.
Stamtąd do mnie zadzwoniła i powiedziała, że nie przyjdzie, ma mnie za wariata, nie życzy sobie podrzucania jej takich wiadomości itp.
Zrozumiałem, że nic z tego dzisiaj nie wypali i po pracochłonnym sprzątaniu wszystkiego, postanowiła mnie jeszcze dobić wiadomością, bym omijał ją szerokim łukiem itp. (to była bardzo niemiła wiadomość).

No i tak właśnie skończyłem sad
Miało być miło, a wyszło bardzo gorzej niż było.

paulina20 napisał/a:

PS Rześka ocena? Wtf.. To serio jest poprawne użycie? Raczej nie.
Cytat z sjp.pl

? rześki

1. pełen werwy, ochoty do życia i pracy; dziarski, żwawy, wypoczęty, energiczny;
2. będący wyrazem czyjejś ochoty do życia, dobrego samopoczucia, np. rześki wygląd;
3. przenośnie: dający orzeźwienie, ochłodę; orzeźwiający, chłodny, odświeżający, ożywczy

Faktycznie, nie jest to najlepsze słowo w tej kwestii, pisałem tego posta późno i chodziło mi o spojrzenie na problem kogoś, kto się dopiero obudził i ma rześki (jest wypoczęty) pogląd na świat.

Pozdrawiam,
Ozofed

6 Ostatnio edytowany przez paulina20 (2013-01-02 19:57:57)

No i to było do przewidzenia. Przeczytaj sobie mojego posta. Ja bym się zirytowała/przestraszyła i ona miała tak samo.
Już zwykła róża to czasem sporo, a takie coś to ja bym rezerwowała na znaaaacznie dalszy etap znajomości.
Nie dziwię się jej.

Nie wiem, co chciałeś dokładnie tym osiągnąć? Zrobić na niej wrażenie, żeby potem chciała z tobą być?
Co według twojego planu miało być na tym kopcu potem? tongue

Jakie są w ogóle wasze relacje? Takie pytania warto byłoby sobie zadać.

Teraz rzeczywiście omijaj ją szerokim łukiem, przynajmniej przez jakiś czas wink A, i jeszcze najlepiej obróć to wszystko w żart, o ile się da. Według mnie, żeby zdobyć dziewczynę, trzeba z nią zartować, flirtować i trzymać na dystans - żeby sama miała czas poczuć, że czegoś chce.

Mam doświadczenia z nachalnymi osobami (obu płci) i jeśli nawet wcześniej je lubilam, to po akcjach typu:
-wyznanie miłości po półgodzinnej rozmowie
-kilkanaście telefonów w ciągu jednego dnia
- przychodzenie do mnie codziennie przez pół roku

Szybko przestaje sie je lubić i ma się ich serdecznie dość.

7

Takie "cudowanie", to bardziej na zareczyny pasuje;) Bylo do przewidzenia, ze kolezanka nie bedzie sie w takie zabawy wciagac.
Tym bardziej na poczatku, gdy nic was jeszcze nie laczy.
Nie kombinuj chlopaku, "co za duzo to niezdrowo" wink

8

że tak brzydko powiem, głupia panna.. chociaż mogła docenić ..

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIERWSZA MIŁOŚĆ I RANDKI » Moja zaplanowana randka - proszę o rześką ocenę i sugestie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024