Jesteś nieśmiały, szukam dziewczyny...jak się zmienić.... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jesteś nieśmiały, szukam dziewczyny...jak się zmienić....

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

1

Temat: Jesteś nieśmiały, szukam dziewczyny...jak się zmienić....

Hej. Mam problem z zagadaniem do dziewczyny, nie wiem o czym rozmawiać, przede wszystkim jak zacząć.... mam jak by taką blokadę przed rozmową z dziewczyną, która mi się podoba. Nie chodzę na imprezy, większość weekendów przesiaduję w domu. Mam kilku przyjaciół, czasami wychodzę do nich obejrzeć film, napić się pogadać.W szkole normalnie rozmawiam z kumplami, ale z dziewczynami się blokuję, czuję to i bardzo się z tego powodu stresuję. Jak mój przyjaciel przedstawia mnie swoim koleżankom to normalnie sie przywitam, ale dalej poprowadzić rozmowę już nie za bardzo potrafię. Mam 18 lat, nigdy nie miałem dziewczyny. Od dziewczyny nie oczekuję seksu!( jest on wiązadłem, ale nieodpowiednio użyty niszczy) chcę móc z nią pogadać na każdy temat, pośmiać się z nią, pomagać jej, po prostu być szczęśliwym, nie odczuwać tej pustki.... trudno mi to wszystko opisać . Nie uważam się za osobę atrakcyjną, lecz zwykłego chłopaka, przeciętnego....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jesteś nieśmiały, szukam dziewczyny...jak się zmienić....

Gadaj z nimi o tym samym co z kolegami smile Jeżeli nie znasz dziewczyny to na początek zapytaj do jakiego liceum chodzi/co studiuje. Co lubi robić w wolnym czasie, jakiej muzyki słycha, jakie filmy lubi smile Potem sama rozmowa poleci smile

3 Ostatnio edytowany przez Solid (2012-12-26 01:39:14)

łatwo powiedzieć, trudno wykonać.... ;/ . Jak zacząć? czuję że mam wiele wad, że nie będę umiał jej zainteresować sobą, rozmową.... Wiem , człowiek powinien się przełamać,ale.... ;/ do tego dochodzą problemy z samooceną,uważam się za osobę otyłą, problem stanowi również to u dołu...( zdrowy jestem , ale.... to dla mnie problem....) . Kontakty wirtualne z dziewczynami nie sprawiają mi problemów. Poznałem ponad rok temu dziewczynę na czaterii, od rozmowy do rozmowy na skype, dowiedzieliśmy się o sobie bardzo wiele, po krutce napisze tak, były okresy lepsze gorsze, rozmawialiśmy bardzo dużo, dzięki niej stałem się inny, lepszy, zakochałem się w niej choć dzieliło nas 325km to czułem że jest Ona kimś więcej niż tylko dziewczyną do rozmowy na skype.... zakochałem się.... wyznałem jej to,nawet list napisałem, na który nie odpisała, jak go dostała przestała się odzywać.....po 2 miesiącach się odezwała że kogoś poznała u siebie w realu. Załamałem się bo ją kochałem, myślałem że ona mnie tez kochała,ale mnie oszukiwała ( wydało się , ale to długa historia jak do tego doszedłem razem z przyjacielem). Nie potrafię tego wszystkiego opisać, wiele się działo, powoli cisza z jej strony zaczeła mnie wykańczać.... nie spotkaliśmy się, raz w ferie ( miała remont) , a w wakacje to miała innego. Przyznała się że mnie oszukiwała, trwało to 9 miesięcy, uważam że tego czasu nie zmarnowałem , a nowe doświadczenie zdobyłem... tylko jakim kosztem? nerwami o "dziewczynę z internetu" ? Miałem wyrzuty sumienia dochodziłem po tym jakiś czas do siebie... wiele by pisać.... wiem jedno żadne związki i miłości przez internet - jest to możliwe jak mieszka się bardzo blisko siebie.... tak wiem zboczyłem z tematu, ale myślę że to mogło mnie w jakiś sposób zmienić w relacjach z dziewczynami... Jeżeli jakaś forumowiczka chciała by tego wysłuchać i przeczytac ten list to opowiem na skype, tak mi łatwiej wszostko wyjaśnić co czuję , czego mi brak.... wiem chaos moich słów....

4

Twoje pytanie w temacie wątku nie powinno brzmieć "jak się zmienić" tylko "jak się zaakceptować" - w i tym kierunku podążaj

5

Widać, że jesteś strasznie zakompleksiony... wręcz przerażająco strasznie... Zacznij pracować nad sobą. Nad tym co Ci przeszkadza, co byś zmienił. Małymi kroczkami wprowadzaj zmiany, które pomogą Ci się podbudować, np siłownia, nowe, ciekawe zainteresowanie. Pewność siebie przyjdzie z czasem, co za tym idzie przyjdzie również odwaga, która pomoże zagadać Ci do dziewczyny smile

6

Solid napisz do mnie na maila to Ci podsunę parę rad, bo to co piszesz to jest tragedia. Aha, nie słuchaj tych wypowiedzi powyżej bo jeżeli sam nie zaczniesz działać to pewność siebie nigdy nie przyjdzie sama

7

To może spróbuj najpierw zagadać do jakiejś która Ci się szczególnie nie podoba w formie treningu? Wiem, że to brzmi okrutnie ale może Ci pomoże .

8

Mam nadzieję, że nie zostanę zlinczowany za tego typu rady albo wyśmiany przez starszą i bardziej doświadczoną część forum, ale.. polecam Ci przeczytać Grę i Zasady gry Neila Straussa wink Sam jestem dość sceptycznie nastawiony do tego typu książek, ale niektóre rady w nich zawarte po przemyśleniu i skonfrontowaniu z własnymi poglądami można wprowadzić w życie. I przede wszystkim pracuj nad pewnością siebie big_smile

9

wszyscy piszą pracuj nad pewnością siebie, ale jak? Czy to że dorabiam jako kierowca w restauracji ( uczę się jeszcze) może jakoś zaprocentować u dziewczyny?

10

No pewnie że może. Wszystko może. Ktoś tu napisał byś zaakceptował siebie i to złota myśl! Czemu Ty siebie tak bardzo nie lubisz? Widzisz w sobie same wady? Sądząc po godzinie dodania tego postu: masz problemy również ze spaniem. Jeśli nie masz z kim po gadać o problemach to pisz tu.;) Zawsze się znajdzie ktoś kto Cię zrozumie.

11

Solid! Maila do mnie napisz ze swoimi namiarami- gg, fejs, skype, coś gdzies jakos, coby można było z Tobą pogadac na priv. Postaram się Ci pomóc:)

12

Też kiedyś byłem w cholerę nieśmiały. Przyznaję że to moja zmiana nastąpiła najpierw pod wpływem włąsnych przemyśleń- pomyślałem, nie chcę już dłużej tak. Potem pierwsze moje rozmowy z nowo poznanymi dziewczynami (z uczelni) nie były niczym szczególnym, co tam w szkole itp. jak z kolegami. Ale zaczynając od takich "dupereli" teraz generalnie łapię dobry kontakt z dziewczynami. Może to ta droga?

13

Najpierw musisz zadać sobie podstawowe pytanie(bo jak wiadomo ewidentnie masz blokadę w realnych kontaktach z kobietami). Co jest przyczyną moich kompleksów? Czy tak naprawdę postrzegam siebie jako osobę bezbarwną? czy jednak jest coś we mnie, co podoba mi się?  w czym jestem dobry? Tak,jak napisano powyżej - sednem jest akceptacja - bez tego ani rusz.Czym dłużej będziesz się zadręczał,tym bardziej dostrzegą to inni..musisz pracować nad pewnością siebie (zważając ,by przy tym pozostać sobą) .Musisz uwierzyć w siebie, wychodzić do ludzi,starać się nawiązywać kontakty- bez działań nie ma rezultatów. wink

14

To jest duży problem dla nas facetów . Ja też dłuższy czas byłem nieśmiały . Teraz bardziej odważny jestem . Pracuje z ładną dziewczyną którą kocham a która jeszcze nic do mnie nie czuje. Ale ja jestem twardy i uparty jak ona sama mówi i nie rezygnuje z niej .Konsekwentnie drążę tą skałę aby dotrzeć do jej serca choć droga jest dość długa i wyboista .

15

Solid, być może po prostu sam na sobie wywierasz presję, zupełnie niepotrzebnie. Nie ma co się skupiać od razu na związku. Poznawaj koleżanki przez kolegów, a jak już złapiesz kontakt możesz jakieś spotkania towarzyskie organizować: wieczór filmowy czy wyjście do knajpy. smile Parę koleżanek przyprowadzi inne dziewczyny i już będziesz miał o wieeele większe szanse. smile)

16

Może właśnie popracuj nad sobą, skoro nie podobasz się sobie, albo pójdź w drugą strone - zaakceptuj siebie ( trudniejsza opcja) .
hm.. A to,że jesteś nieśmiały to żadne usprawiedliwienie : ]
trzeba pokonywać swoje lęki ( przełamać się w końcu : ] )
Kobiety nie gryzą raczej ^^
Życzę powodzenia smile

17

No własnie, zaakceptuj.
To po prostu czysty darwinizm -dzisiejszy świat potrzebuje ludzi zdolnych, kreatywnych, przebojowych, atrakcyjnych. Geny brzydkich, niesmiałych, niezaradnych nie sa potrzebne. Naturalna selekcja.
Nie ma co marudzić, z szerszego punktu widzenia to jest dobre. Świat nie potrzebuje więcej nieudaczników w kolejkach po zasiłki.

18 Ostatnio edytowany przez malyksiaze2 (2013-02-04 23:15:15)

Zaakceptuj siebie oraz staraj się jakieś zmiany w swoim życiu robić. Ważne jest także zmienić podejście do świata. Łap każdą okazję gdy jest możliwość porozmawiania z dziewczynami - nic nie tracisz a powoduje to, że się zmieniasz (nawet jak tego od razu nie zauważasz).

Też jestem trochę nieśmiały ale działam wg tego co napisałem wcześniej i jakoś w niedługim czasie zaczęły pojawiać się dziewczynie wokół mnie smile Są rozmowy w autobusie, są piwka z dziewczynami. Nawet spotkanie sam na sam było z szansami na coś więcej smile Z perspektywy czasu w ciągu miesiąca było tych relacji więcej niż w przeciągu 2 lat. Zabrzmi to nieskromnie ale cholernie się cieszę z mojej zmiany podejście do życia smile Też Ci tego życzę.

Trzymaj fason bracie. Nie ta to inna dziewczyna. Mało jest fajnych kobiet? Wiadomo - kopniak w tyłek boli ale po co się zamartwiać. Nie lepiej ten czas poświęcić na kogoś innego?

2 sylwestra pod rząd spędziłem w domu i tak sobie postanowiłem: "ni (przepraszam ale tu jest wulgaryzm wink ), za rok się będę gdzieś bawił z dziewczyną". Tego się trzymam big_smile

19

Macie wszyscy rację, zacząłem zagadywać, nawet o pierdołach, nie wiem jak to opisać ale czuję się lepiej:) .Nic odrazu, nic na siłę powoli dążę do celu smile. Dziękuję wszystkim za rady, może i błahe ale działające. malyksiaze2-dzięki! wink

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jesteś nieśmiały, szukam dziewczyny...jak się zmienić....

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024