Zakrzepica.Zapalenie żył głębokich.Kto ma/miał tą chorobę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Zakrzepica.Zapalenie żył głębokich.Kto ma/miał tą chorobę?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Zakrzepica.Zapalenie żył głębokich.Kto ma/miał tą chorobę?

Witam,lekarz rodzinny stwierdził u mnie zakrzepicę.Noga opuchnięta,boląca,na zewnątrz żadnych żylaków,ani zmian chorobowych.Aplikuję sobie heparynę w brzuch,a poniedziałek do chirurga i do naczyniowca na badanie dopplerowskie. Proszę o porady w tym temacie od osób,które przeszły tą chorobę.Czy można pracować na stojąco,fizycznie ciężko z tą chorobą?Jakie macie doświadczenia?Bo diagnoza lekarska bardzo mnie wystraszyła...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zakrzepica.Zapalenie żył głębokich.Kto ma/miał tą chorobę?

zieleń, przy ataku zakrzepicy warto zrobić badania genetyczne w kierunku trombofilii. Czy lekarz wspomniał o tym?

3

nie,o tym nic nie mówił/może dopiero specjalista coś mi uświadomi

4 Ostatnio edytowany przez nocnalampka (2012-12-15 12:29:54)

odezwij sie na pw

5

ok,napisałam na maila do Ciebie.

6

Zieleń, bardzo dużo zależy od przyczyn zakrzepicy. Jeśli przyczyną zakrzepicy jest np. długotrwałe unieruchomienie kończyny (np. przy złamaniu)- po wyleczeniu prawdopodobnie będziesz mogła prowadzić styl życia jakbyś nigdy tej zakrzepicy nie miała. Jeśli choroba pojawiła się jako skutek uboczny tabletek antykoncepcyjnych - po odstawieniu tabletek również wszystko powinno wrócić do normy. Wskazane jest natomiast okresowe kontrolowanie krzepliwości krwi i ewentualne inne badania wskazane przez lekarza.

Miałam zakrzepicę. Zrobiła się "przy okazji" zapalenia kolana, kiedy przez kilka tygodni prawie nie chodziłam. Teraz jest wszystko ok i nie mam żadnych wskazań lekarskich odnośnie szczególnego traktowania swojego organizmu.

7

nigdy nie paliłam,nie brałam pigułek,nie miałam żadnego urazu,ani złamania.Jedyne,co przychodzi mi do głowy to moja praca:stojąca,bujam się z jednej nogi na drugą,nogi proste,naprężone,w rękach przenoszę ciężkie płyty,ręce wyciągnięte do przodu/na pewno olbrzymie obciążenia dla kręgosłupa i kończyn.taki ruch przez kilka godzin non-stop.czy to jest związane,nie wiem?i czy mogę dalej tak pracować?

8

Zieleń, masz ode mnie maila.

Ja akurat podzielam zdanie tych lekarzy, którzy mówią, że przy każdym ataku zakrzepicy (niezależnie od domniemanych przyczyn), powinno się zrobić badania w kierunku trombofilii właśnie. Bo często choroba pozostaje przez wiele lat w ukryciu, a potem atakuje znienacka zupełnie. A że to sprawa genetyki, to nie dotyczy tylko samego chorego, ale całej rodziny, więc tymbardziej lepiej znać wroga.

9

Witajcie,jestem po wizycie u chirurga,który...stwierdził,że to nie zakrzepica,ale uszkodzenie mięśni na tle wysiłkowo-przeciążeniowym..Na podstawie oględzin nóg zalecił odpoczynek,leżenie z uniesioną nogą,smarowanie i kąpiele w solance.
Wobec dwóch rozbieżnych zupełnie diagnoz,zapisałam się na prywatną wizytę do naczyniowca z dopplerem.W czwartej jadę.Ból z łydki przeszedł mi w okolice kolana,jest ono opuchnięte,czego wcześniej nie było.w łydce natomiast czuje obrzęk,napięcie,kłucie,czasem lekkie pulsowanie.

10

No tak, warto to dobrze zdiagnozowac, choc pewnie niezaleznie od diagnozy, rada aby sie nie przemeczac i dac nogom odsapnac jest dobra niezalenie od przyczyny bolu smile

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Zakrzepica.Zapalenie żył głębokich.Kto ma/miał tą chorobę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024