Nadzieja, wiara, siła - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Nadzieja, wiara, siła

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Nadzieja, wiara, siła

Witam Was,

chcialabym, zebysmy w tym watku podzielily sie ze soba sposobami, ktore pozwolily Wam trzymac sie jakos w trudnych momentach. Co robilyscie, o czym myslalyscie, aby sie nie poddac, aby codziennie wstac i zyc, aby funkcjonowac mimo trudnosci i nieszczesc.
Moze kazda znajdzie tu cos, co pozwoli odwrocic mysli od smutku i nieszczescia?
To moglby byc taki "bank" wyprobowanych sposobow na ciezkie chwile.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nadzieja, wiara, siła

Bardzo , bardzo dobry temat smile
Mnie: Bóg smile

3

1. Terapia zajęciowa - praca od rana do nocy, fizyczna.
2. Przyjaciółka. Ale jest jedyna taka na świecie...

4

1. Przyjaciele
2. Praca,studia

5

1-Dzieci---mnie uratowały życie,dla nich codziennie wstawałam
2-Przyjaciółka---stawiała mnie do pionu,czasem brutalnie,ale skutecznie
3-Praca--zawodowa,ale tez stałam się perfekcyjną Panią Domu:)
4-Miejsce w sieci,którego tu nie będe reklamować,ale dzięki niemu zrozumiałam,że zdrada to nie koniec świata,że można się podnieść,że można walczyć o siebie,że niczego sie nie oddaje tylko o wszystko walczy
5-Siłownia--Litry potu i zmęczenie fizycznie pozwalało spać
6-Terapia

Chyba kazdy musi znaleśc swój sposób na cięzkie chwile w swoim życiu..

6

ps. a czemu w tytule nie ma "nadzieja, wiara, miłość? wink Miłość jest ogromną siłą.
Po wszystkich tu wpisach mogę stwierdzić jeszcze jedno: wszystkich trzymała jednak nadzieja....która umiera ostatnia;)

7

a mnie chyba najbardziej pomaga jesli potrafie byc w tym wszystkim konsekwentna i nie miotam sie w emocjach. Wtedy mam  wrazenie, ze jednak dokads daze, a skoro tak, to tam cos jest na koncu tej drogi, choc na razie nie wiadomo co.

I jeszcze syn, ktory wlasnie sie obronil i  to wielka radosc patrzec jak idzie do przodu

Milosc przynosi nadzieje gdy jest, ale gdy odchodzi ladujemy w czrnej d....i zakladamy tematy takie jak ten :-)

8 Ostatnio edytowany przez flores18261 (2012-11-27 15:20:27)

Mnie zawsze motywowała miłość by żyć dla tej drugiej osoby a teraz żyje dniem dzisiejszym... i każdy dzień jest gorszy od dnia poprzedniego...

9

Flores,

zyjemy dla siebie. A pamietamy o tym dlatego, zeby nie zdazalo sie tak jak mowisz: ktos odchodzi i zycie sie konczy!

10

flores18261 napisał/a:

Mnie zawsze motywowała miłość by żyć dla tej drugiej osoby a teraz żyje dniem dzisiejszym... i każdy dzień jest gorszy od dnia poprzedniego...

jeeli chodzi o mnie to moze nie 'dla' ale 'z', 'razem'
razem ze soba spedzac czas, poznawac, dzielic sie nim, radosciami i smutkami
nawet zwykle siedzenie na kanapie i przytulenie sie daje poczucie sensownego spedzenia czasu, czasu, ktory ma znaczenie
a teraz moge robic mnostwo roznych rzeczy a i tak czuje, ze dzien jest stracony i zmarnowany

ja tylko po to wstaje zeby doczekac konca dnia
a nastepnego dnia znowu na nowo i tak jakos sie kreci, mija dzien za dniem

skad sile? bo juz ani nadziei ani wiary nie ma
i to wcale nie nadzieja umiera ostatnia, a milosc...

ja nie mam sily ale korzystam z kazdej mozliwosci
staram sie nic nie odrzucac, zadnej mozliwosci rozmowy, spotkania, wyjscia z domu
bo chociaz tej najwazniejszej dla nas wciaz osoby nie ma przy nas, to nie mozna zapominac, ze sa inni, dla ktorych jestesmy wazni, a nawet najwazniejsi

11 Ostatnio edytowany przez pilar (2013-08-20 20:23:59)

To forum bardzo pomaga też w takich chwilach.

Jensena pięknie napisała: "i to wcale nie nadzieja umiera ostatnia, a milosc..."

12

Miriamm napisał/a:

Witam Was,
chcialabym, zebysmy w tym watku podzielily sie ze soba sposobami, ktore pozwolily Wam trzymac sie jakos w trudnych momentach. Co robilyscie, o czym myslalyscie, aby sie nie poddac, aby codziennie wstac i zyc, aby funkcjonowac mimo trudnosci i nieszczesc.

Wizyta u psychiatry i przepisany przez niego Zoloft, który już po tygodniu brania wyciągnął mnie ze stanu o którym pisze tu większość zdradzonych&porzuconych.
Szczerze polecam.

13

przyjaciel..
rowniez jakas mysl ze musze zyc dalej.. mimo wszystko. kiedys bylo naprawde zle, i pewnego dnia zrozymialam ze jesli sama sie nei podniose nikt mi w tym nie pomoze
teraz wiem ze muse zyc dla dziecka ktore nosze w brzuchu

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Nadzieja, wiara, siła

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024