renta - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: renta

mam skonczone 50 lat,jestem po operacji bebenka w uchu i stracilam sluch na to ucho oraz w duzym stopniu mam niedosluch na drugie ucho ,choruje na zespol niespokojnych nog oraz nadcisnienie,mam wielopoziomowa dyskopatie staram sie o orzeczenie stopnia niepelnosprawnosci,mam 20 lat przepracowane z niewielkimi przerwami ,ostatnio bylam rok na bezrobotym bez prawa do zasilku czy moge sie starac o rente

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: renta

Witaj. Jestem w podobnej sytuacji tylko ze ja mam niedokrwienna chorobe serca niedomykalnośc zastawki trojdzielnej i mitralnej, cukrzyce, wole guzowate tarczycy a przed 3 miesiacami padla nastepna diagnoza dyskopatia calego kregosłupa, radikulopatia szyjna i zespoł tetnicy podstawnej i niestety ZUS uznał ze jestem zbyt młoda{ mam52 lata} i zbyt długa mialam przerwe w okresach składkowych. Odmowili mi renty ale kazali zwrócic sie do MOPSU o rzeczenie o niepelnosprawności. 5 grudnia mam komisje. Jesli uznaja ze mam stopień lekki to nie dostane nic a jesli umiarkowany to mam szanse na zasilek. ZUS odmawia renty nawet tym którym zostało nie wiele zycia. Chorujesz to umieraj bo nie masz za co lekow wykupic bo akurat tak sie złozyło ze minęło ustawowe 18 miesiecy od ostatniej składki. Mozesz próbowac jesli Ci odmowia to trzeba starac sie przez MOPS to już ostatnia instytucja ktora może pomóc. Pozdrowienia

3

Odp: renta

Oczywiście nawet powinnaś ja mam lat 31 . 3 lata temu miałam wypadek  groziła mi amputacja nogi , nogę uratowałąm jednak jest niedokońca sprawna . Najpierw 182dni L4 póżniej renta rehabilitacyjna rok wyliczona od dochodu jednak nie mogła przekraczać 1500zł. miesięcznie , nastepnie przyznanie na kolejne 5 miesięcy całkowitej niezdolności , następnie kolejne 5 miesięcy całkowitej niezdolności  a teraz mam 70 % więc mam rentę i mogę pracować. Jeżeli komisja stwierdza że jesteś zdolna do pracy odwołujesz się. Jeżeli 2 komisja podtrzymuje  to jest sąd pracy . Ważna jes też opinia Twojego lekaża  ja mam cały czas pisane że rokuje na powrót do zdrowia.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024