grzybica, bakterie, zapalenie pęcherza, co się dzieje?! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » grzybica, bakterie, zapalenie pęcherza, co się dzieje?!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: grzybica, bakterie, zapalenie pęcherza, co się dzieje?!

Drogie kobitki!
Potrzebuję waszych rad (i nie ukrywać chociażby lekkiego wsparcia duchowego...)

postaram się krótko, ale zwięźle opisać mój problem.

moja historia zaczęła się od sierpnia tego roku i antybiotyku, który spowodował grzybicę pochwy. Pierwszy lekarz okropny, żadnych badań dokładnych, 3-4 antybiotyki na oko. Ostatni lek pomógł. Leczyłam się do połowy października, ale zmieniła ginekologa.

3 tygodnie spokoju - potem zatkanie gruczołu Bartholina. Na szczęście nie było masakry. Pomogła maść przeciwzapalna, zmniejszył się. Obecnie dostałam Triderm krem. W czasie badań brak stanu zapalnego. W pochwie wszystko ok.

i wydawałoby się, że jest już kolorowo... a teraz od już prawie tygodnia... objawy jak przy zapaleniu pęcherza, zrobiłam badanie ogólne moczu. Wyszło świetnie, Brak bakterii, ale dalej nie przechodzi...! temperatura 37 stopni...

już się pogubiłam... bakterie, grzyby? co się dzieje? przepraszam za głupie pytanie, do urologa muszę pójść? Czy do ginekologa, który do tej pory mnie leczył? Jak na razie przychodzi mi na myśl zrobienie posiewu moczu. No ale w badaniu nie wyszły bakterie..

poradźcie coś sad bo ja już zmęczona tym wszystkim jestem....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: grzybica, bakterie, zapalenie pęcherza, co się dzieje?!

Ja mialam duuuuze problemy z pecherzem swego czasu i poszlam do urologa. Przepisal mi w sumie tylko leki bez recepty, jakies ziolowe, malenkie zolte ro cos tam, dawno bylo i juz nie pamietam. Duuuuzo kazal pic wody i bralam zuravit, potem profilaktycznie zuravit co dwa miesiace 1 opakowanie i tak do tej pory robie.
Mi wynik moczu tez wychodzil dobry, a to wstretne pieczenie bylo nie do zniesienia. Kupilam tez lacidofil zeby odbudowac flore bakteryjna i nie narzekam, jest dobrze, nawrotow brak smile

3

Hellena napisał/a:

Drogie kobitki!
Potrzebuję waszych rad (i nie ukrywać chociażby lekkiego wsparcia duchowego...)

postaram się krótko, ale zwięźle opisać mój problem.

moja historia zaczęła się od sierpnia tego roku i antybiotyku, który spowodował grzybicę pochwy. Pierwszy lekarz okropny, żadnych badań dokładnych, 3-4 antybiotyki na oko. Ostatni lek pomógł. Leczyłam się do połowy października, ale zmieniła ginekologa.

3 tygodnie spokoju - potem zatkanie gruczołu Bartholina. Na szczęście nie było masakry. Pomogła maść przeciwzapalna, zmniejszył się. Obecnie dostałam Triderm krem. W czasie badań brak stanu zapalnego. W pochwie wszystko ok.

i wydawałoby się, że jest już kolorowo... a teraz od już prawie tygodnia... objawy jak przy zapaleniu pęcherza, zrobiłam badanie ogólne moczu. Wyszło świetnie, Brak bakterii, ale dalej nie przechodzi...! temperatura 37 stopni...

już się pogubiłam... bakterie, grzyby? co się dzieje? przepraszam za głupie pytanie, do urologa muszę pójść? Czy do ginekologa, który do tej pory mnie leczył? Jak na razie przychodzi mi na myśl zrobienie posiewu moczu. No ale w badaniu nie wyszły bakterie..

poradźcie coś sad bo ja już zmęczona tym wszystkim jestem....

Temp 37 st.C to nie jest nieprawidłowa temperatura , czy też budząca jakikolwiek niepokój. Brak bakterii w moczu o niczym nie świadczy. o innych parametrach (leukocyturia czy erytrocyturia nie piszesz).
Zapalenia pęcherza moczowego często kojarzą się ze stanem zapalnym pochwy, więc moze jednak ginekolog - wykluczyć stan zapalny dolnego odcinka narządu rodnego, żuravit (dobry preparat) + obfita podaż płynów, posiew moczu, ewentualnie urolog.

4

ja to mam... dostałam od lekarza Cipronex na pęcherz chociaż powtarzałam, że miałam grzybicę pochwy i boję się nawrotu. Powiedział lekarz, będzie ok, będzie ok. Jasssne. Wybrałam 6 tabletek na 10 i wróciły paskudne serkowate upławy. Odstawiłam antybiotyk, ale mam wrażenie, że nie doleczyłam pęcherza sad na szczęście grzybicę udało się doleczyć, mój ginekolog opanował sytuację i dostałam Furagin.

Żuravit, picie dużo płynów  i urosept mi nie pomagają sad mam nadzieję, że Furagin wyleczy mnie do końca. No i mam w końcu umówioną wizytę u urologa.

5

Ehh widzę, że nie tylko ja mam taki problem, nie tak dawno zaczął dokuczać mi pęcherz, leczyłam się ogólnodostępnym lekiem urofuraginum, troszkę przeszło, ale nie do końca, więc poszłam do lekarza, dostałam jakiś antybiotyk, nazywał się chyba Monural ale na 100% nie jestem pewna, to była saszetka z proszkiem miałam to rozpuścić i wypić na noc i rano miałam wstać już bez problemu jak nowo narodzona i faktycznie przeszło, ale nie długo cieszyłam się zdrowiem, bo zaczełam odczuwać pieczenie, swędzenie, koszmarne uczucie w oklicach intymnych, wszystko miałam opuchniete i zaczerwienione. Poszłam do ginekologa który stwierdził grzybicze zapalenie pochwy.. Dostała czopki dopochwowe i maść o tej samej nazwie, coś na "c" i triderm krem, ok tydzień czasu i objawy ustapiły. Ale tu historia się nie kończy... bo powrócił....pęcherz. Znowu. Mam już powoli tego dość, nie wiem czy mam znowu iść do lekarza?? Ale do którego?? Nie mam pojęcia co wywołuje te ciągłe infekcje ale jestem tym juz zmęczona.. Mam chłopaka, współżyjemy, chociaż przez moje ciagłe choroby rzadko, nie wiem może to z nim cos nie tak?? a może raczej ze mną?? pomocy...:(

6

ZAWSZE przy braniu antybiotyku proś o przepisanie Ci tabletek osłonowych na żołądek. Inaczej antybiotyk wybije wszystkie możliwe bakterie, włącznie z tymi dobrymi i wtedy bardzo łatwo o grzybicę. Idź do lekarza, niech Ci przepisze co trzeba, ale zaznacz, że chcesz też jakiś lek osłonowy. I jeszcze takie pytanie: czy tylko Ty się na te choroby leczyłaś, czy Twój chłopak też? Bo jeśli tylko Ty, to już wiesz skąd nawroty.

7

Heh, niee tylko ja się leczę i faktycznie przeszło mi to przez myśl, że to może być z jego powodu, dlatego wpomniałam o tym w poście ciekawa byłam czy ktoś o tym wspomni:), muszę mu jakoś delikatnie zakomunikować,n żeby sie wybrał do lekarza.

8

Hej:) W przypadku takich dolegliwości miałam brać żuravit i witaminę C. Dodatkowo lekarz zalecił mi pić dużą ilość wody, aby wypłukać z układu te bakterie:) Brałam i poskutkowało.

9

Coola24 napisał/a:

Heh, niee tylko ja się leczę i faktycznie przeszło mi to przez myśl, że to może być z jego powodu, dlatego wpomniałam o tym w poście ciekawa byłam czy ktoś o tym wspomni:), muszę mu jakoś delikatnie zakomunikować,n żeby sie wybrał do lekarza.

Po prostu mu powiedz, że masz jakieś infekcje i żeby też się przebadał na wszelki wypadek. U facetów takie rzeczy często są bezobjawowe.

10

yy a takie pytanie mam... można mieć takie jakby uczulenie na faceta?? Tzn zauważyłam pewną prawidłowość, że praktycznie za każdym razem po stosunku ja ląduje u lekarza z kolejna dolegliwością, co za tym idzie nie współżyjemy dopóki się nie wyleczę. Ale co z tego jak po tym idziemy do łóżka i BUM. Na drugi dzien dalej chora o.O

11

Coola24, przy grzybicy to jest tak, że obie osoby muszą się leczyć. Też miałam infekcję pochwy i od razu poszłam do lekarza z moim chłopakiem. Dostaliśmy trioxal i od tamtej pory zapomniałam o infekcjach. Twój mężczyzna może cały czas przenosić na Ciebie infekcję, dlatego musicie  wspólnie pomyśleć o zdrowiu.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » grzybica, bakterie, zapalenie pęcherza, co się dzieje?!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024