Jak pomóc rodzinie? Proszę o pomoc! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak pomóc rodzinie? Proszę o pomoc!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Jak pomóc rodzinie? Proszę o pomoc!

Proszę o poradę na temat pomocy mojemu bratu.

Mój brat nie radzi sobie w życiu, właściwie nigdy nie miał pracy. Od 3 lat zaczął pic, nie robi tego regularnie, ale kiedy wychodzi nie ma go kilka dni i nikt nie wie gdzie jest i co robi. Ma on żonę i dwójkę dzieci, cały dom utrzymuje jego żona. W te wakacje skoczył na główkę do wody i uszkodził sobie kręgosłup, na szczęście jest sprawny, ale uraz spowodował zmianę psychiczną. Stał się nieprzewidywalny. Nigdy nie wiadomo kiedy wybuchnie, bije swoją żonę i krzyczy na dzieci. Do tego przyjmuje leki przy których nie można spożywać alkoholu, pomimo to on pije. Ostatnio szarpał za włosy moją mamę. Nie wiem w jaki sposób mogę mu pomóc, on nikogo nie słucha. Wielu lekarzy tłumaczyło mu co powinien robić, jednak to nic nie daje. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby oddanie go do jakiegoś zamkniętego ośrodka na leczenie, ale nie wiem jakiego? Czy bez jego zgody można tego dokonać? Proszę o porady jakie kroki należy podjąć. Jaki ośrodek należałoby wybrać?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak pomóc rodzinie? Proszę o pomoc!
oleńka221 napisał/a:

...Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby oddanie go do jakiegoś zamkniętego ośrodka na leczenie, ale nie wiem jakiego? Czy bez jego zgody można tego dokonać? Proszę o porady jakie kroki należy podjąć. Jaki ośrodek należałoby wybrać?

Sama nic nie zdziałasz. Trzeba zwołać naradę rodzinną. Jeśli brat działa na własną szkodę można zwrócić się do sądu. Trudna droga ze względu na moralne względy. Bez zgody brata (lub wyroku sądu) nic się nie da zrobić.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak pomóc rodzinie? Proszę o pomoc!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024