Problemy z pęcherzem!! - nietrzymanie moczu przy wysiłku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Problemy z pęcherzem!! - nietrzymanie moczu przy wysiłku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1

Temat: Problemy z pęcherzem!! - nietrzymanie moczu przy wysiłku

Nie wiem jak pomóc mojej przyjaciółce, przy naszej po świątecznej rozmowie
przyznała mi się do dość intymnego problemu, a mianowicie kiedy ćwiczy na fitnessie, tak np.biegnie, ćwiczy-wiadomo to zdarza jej się popuścić mocz , oczywiście ja się spotkałam z czymś takim pierwszy raz, bo myślałam ,że zdarza się to tylko małym dzieciom, ale najwyraźniej taki problem też istnieje...nie wiem jaj jej pomóc, co jej doradzić...
Myślę,że jest to delikatny temat i muszę podejść do niego poważnie bo to nie jest śmieszne, może sa jakies leki?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problemy z pęcherzem!! - nietrzymanie moczu przy wysiłku

Z takim problemem powinno się pójść do lekarza, są różne przyczyny popuszczania moczu. Dokładne badania potwierdzą co jest tego przyczyną. Pozdrawiam.

3

Nietrzymanie moczu zdarza się wielu kobietom. Wynika to z naszej budowy. Warto zgłosić się do lekarza , a on z pewnością pokieruje dalej. Wiem, że są specjalne poradnie tego typu.

4

Kobiety! Od roku stosuję Femurin - Działa!Przed dłuższym wyjazdem stosuję regularnie- zapominam o problemie. Nie mam żadnych skutków ubocznych. Na co dzień stosuję , w miarę regularnie, jest lepiej niż było. pod koniec czerwca planuje znów objazdowa wycieczkę zagraniczną. Zaczęłam już brać codziennie. Wiem, że będę mogła czuć sie swobodnie. Polecam!

5

Zapisać się do lekarza a oprócz tego  zaznajomić się z anatomią mięśni miednicy i ćwiczeniami Kegla. One uratowały wiele kobiet od konieczności operacji.

6

Moja mama też ma problem z nietrzymaniem moczu,ale od dwóch miesięcy stosuje naturalny preparat FEMURIN i widzę,że mama odżyła. Problem zdecydowanie się zmniejszył

7

A od czego zaczęła się dolegliwość u Twojej mamy??co było przyczyną?

8

Niestety to jest przypadłość wielu kobiet po menopauzie. Najlepiej było by udać się do lekarza i nie brać jakiś tam leków na własną rękę. Najlepiej najpierw diagnoza potem tabletki.

9

Nietrzymanie moczu,to czesta przypadlosc kobiet w wieku dojrzalym.I na nic leki.Trzeba pojsc na zabieg ginekologiczny,jest to tzw plastyka .

10 Ostatnio edytowany przez Agata__27 (2009-06-16 09:31:04)

Nie trzeba straszyć od razu zabiegami, też miałam taki problem,ze podczas ćwiczeń, biegania,skakania czy nawet kichania nie mogłam utrzymać moczu, ginekolog polecił mi cwiczenia mięśni kegla, np. podczas sikania starać się mocz zatrzymać aż przestanie, podczas wykonywania różnych zajęć nawet czekając w kolejce zaciskać mięśnie tak jak by sie nam chcialo mocno sikać, również noszenie kulek(takie które mają dodatkową kulkę w środku i powodują lekkie wibracje) w pochwie poprawia umięśnienie pochwy. Z mojego doświedczenia wiem że to działa ale potrzeba na efekty trochę czasu, to jest mięsień i on sie musi wzmocnić i rozbudować.

11

Mi się zdarzało popuszczać ale tylko w momencie, w którym miałam zapalenie pęcherza, potem wzięłam jakieś tabletki osłonowe na układ moczowy, to była chyba Nursea Urextra, ale nie pamiętam dokładnie w każdym razie pomogło. Tak w ogóle to męśnie kegla są ekstremalnie fajną sprawą, mogłabyś podać kilka ćwiczeń ?

12 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-06-23 12:50:05)

zajrzyjcie soie do apteki spam, mozna dostać darmowe próbki różnych środków higienicznych na tego typu dolegliwości, przynajmniej nie będzie wpadki na ulicy. My wybraliśmy wkładki higiieniczne spam. U nas się sprawdzają

13

Odświeżę temat, bo w moim otoczeniu widzę że to dosyć częsty problem,a niestety nadal temat tabu. Dotyczy zwłąszcza kobiet po porodzie i w średnim wieku.
Dziewczyny przede wszystkim ćwiczenia mięśni Kegla. I ćwiczenia w ogóle. Basen jest bardzo polecany dla kobiet z takim problemem, pływanie stylem klasycznym - tak zaleca mi mój ginekolog. Uniknęłam dzięki temu tego problemu po porodzie. No i zawsze jest możliwość korekcji laserowej.

14

ćwiczenia kegla przede wszystkim... jeżeli to i inne ćwiczenia nie pomogą to zawsze można poddac się zabiegowi

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Problemy z pęcherzem!! - nietrzymanie moczu przy wysiłku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024