20 lat i wciąż samotna :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » 20 lat i wciąż samotna :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: 20 lat i wciąż samotna :(

Z góry przepraszam za biadolenie, ale chyba muszę sobie teraz pomarudzić... Ogólnie mam 20 lat i czuję się teraz strasznie samotna. Powiem szczerze: nigdy nikogo bliskiego nie miałam. W okresie nastoletnim miałam duże problemy ze sobą i nie było szans na to, aby ktoś się mną zainteresował. Teraz może i dałoby radę (chyba nie straszę wyglądem, a i pogadać ze mną się da) i bardzo chciałabym kogoś poznać, ale najzwyczajniej w świecie nie wiem gdzie szukać. Tak się złożyło, że nie mam żadnych kolegów, a u mnie na roku same niemal dziewczyny. Do tego martwię się tym, że nie mam w związkach absolutnie żadnego doświadczenia i nawet nie wiedziałabym do końca jak się zachować (a w tym wieku chyba powinnam już wiedzieć). Kiedyś tak mi nie przeszkadzało, że jestem sama, ale wiadomo - człowiek dorasta, budzą się w nim pewne potrzeby i teraz zaczęło mi to strasznie doskwierać... Macie może jakieś rady? sad Męczę się okropnie, bo naprawdę strasznie potrzebuję czyjejś bliskości... Chciałabym chociaż z kimś o tym porozmawiać...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: 20 lat i wciąż samotna :(

Masz koleżanki ? Wyrwij się z nimi na jakąs imprezę , kino cokolwiek , moze zapoznasz kogos ciekawego. Samo napewno nie przyjdzie. A jak juz poznasz kogos to samo poleci tylko nie mozesz sie bac czy tam strsowac ze nawalisz.

3

Pando wielka - jesteś jeszcze młoda i wszystko przed Tobą. Jedyna rada - wyjdź do ludzi! Masz same koleżanki na roku? A co za problem iść z nimi na imprezę i poznać kogoś?

4

PandoWielka.
Sam znajduję się w podobnej sytuacji. Mam 21 lat. Nigdy nie miałem dziewczyny ani żadnej koleżanki. Nigdy się mną żadna nie interesowała. Więc moje doświadczenie jest zerowe. Jestem zamkniętym w sobie, małomównym introwertykiem, samotnikiem. U mnie na kierunku są prawie sami faceci. Nie mam prawie znajomych. Nie przeszkadza mi moja samotność, ale czuję potrzebę posiadania kogoś bliskiego. Kogoś kogo mógłbym przytulić.
Osobiście uważam, że trudno zacząć coś robić w takiej sytuacji gdy brak jakiegokolwiek doświadczenia bo większość rówieśniczek ma w tym wieku już jakieś wymagania a ja nawet nie wiem jak się zachować. Dodatkowo jestem bardzo małomówny, a to też przeszkadza.

Chcę Ci powiedzieć, że wiem co czujesz.

Nie wydaje mi się żebym był odpowiednią osobą do udzielania Ci rad na ten temat. Z moich obserwacji mogę tylko powiedzieć, że dziewczynom trochę łatwiej nawiązywać znajomości. Jeśli w Twoim otoczeniu znajduje się jakiś chłopak, który wydaje Ci się miły i fajny i widujesz go co jakiś czas to możesz spróbować o coś zapytać, czy jakoś zagadać. Jest prawdopodobne, że Cie zauważy i będzie chciał porozmawiać, możliwe też, że z czasem będzie chciał Cie poznać bliżej.

Nie wiem jak Ty, ale ja nie rozumiem rad w stylu:

Lydia napisał/a:

jesteś jeszcze młoda i wszystko przed Tobą. Jedyna rada - wyjdź do ludzi!

I nie mam nic do autorki tej wypowiedzi. Po prostu według mnie to są oklepane, mało pomocne i konkretne rady, które można usłyszeć i przeczytać wszędzie.

Lydia napisał/a:

A co za problem iść z nimi na imprezę i poznać kogoś?

Uwierz, że dla niektórych wyjście do ludzi czy na imprezę może być problemem.

Pozdrawiam.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » 20 lat i wciąż samotna :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024