Weekend w górach- Co ze sobą zabrac??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Weekend w górach- Co ze sobą zabrac???

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Weekend w górach- Co ze sobą zabrac???

Witam! Nie wiem czy dobrze trafilam ale mam straszny problem- Nie wiem co mam wziac na weekend w góry.
Jade z moim chlopakiem w ten weeknd. Ponoc ma byc ładna pogoda tylko ze nie wiem jakie buty ubrac kozaki czy adidasy??? Wogóle nie wiem co mam wziac do ubrania sad Prosze o pomoc!?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Weekend w górach- Co ze sobą zabrac???

W jakim celu jedziesz w góry? Żeby sobie po nich pochodzić czy żeby sobie posiedzieć w jakiejś górskiej miejscowości? W jaki rejon górski jedziesz? Ja mieszkam w Beskidzie Śląskim i tutaj w tej chwili jest syf, jeśli chodzi o pogodę. W weekend u nas ma być 10-13 stopni, odczuwalna pewnie niższa, wieczorem, czyli w tej chwili po 16-stej, temperatura ostro jedzie w dół. Jeśli jedziesz pochodzić, to zabierasz to co zwykle w góry, czyli buty trekkingowe, lekką polarową czapkę, coś na szyję, cienkie rękawiczki z polara, cieplejsze spodnie, np. softshellowe, kurtkę, bieliznę termiczną, polar. Jeśli chcesz posiedzieć w mieście, to kozaki jak najbardziej, chociaż jeśli te adidasy nie mają zbyt wielu materiałowych wstawek to też mogły by być ok. Ogólnie to lepiej żeby było ci za ciepło niż za zimno.

3

pogoda w górach jest zmienna, więc nawet jak zapowiadają ładną nie oznacza że się popsuje. Lepiej wsiąść ciepłe ciuchy, gruby sweter, polar. Wygodne buty do chodzenia. najlepiej się ubierać na cebulkę:) koleżanka Emillia fajnie wszystko wymieniła smile

4

Jadę w Pieniny.... Jade na wycieczke pozwiedzac i pochodzic.

5

To najlepsze będą buty trekkingowe, za kostkę. Lub jeśli nie masz to adidasy. W kozakach po górach raczej nie pochodzisz, nie chronią dostatecznie dobrze zarówno stopy, jak i palców. Możesz sobie w nich łatwo na kamieniach skręcić kostkę. Co jeszcze zabrać, to napisałam w poście powyżej. Jeśli nie masz spodni trekkingowych, to weź dżinsy, tylko może nie rurki, bo nie są na tyle wygodne. Zestaw: koszulka plus polar plus kurtka przeciwwiatrowa/przeciwdeszczowa/ sportowa będzie idealny zarówno na zwiedzanie, jak i łażenie po górach.

6

Ja byłam na zaproszenie siosstry w tym roku w górach w Karpaczu spędziłam tam kilka wspaniałych dni... Wszystko było ok gdyby ten jej chłopak wcześniej mi powiedział co mam z sobą zabrać bo on tam był już któryś raz z koleji ja byłam już 2 razy ale pierwszy raz to było jeszcze w Szkole . Na pewno wez wygodne buty najlepiej 2 pary , płaszcz nieprzemakalny bo pogoda w górach się zmienia , cieplą bluzę , termos .

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Weekend w górach- Co ze sobą zabrac???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024