Czego on oczekuje? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 23 ]

1

Temat: Czego on oczekuje?

Jestesmy od kilku lat para. Ostatnie dwa spędziliśmy na odległość więc były jedno lub dwa spotkania w miesiącu.. Wróciłam.. i postanowiłam zostać tu gdzie on mieszka.. Przecież planujemy wspólną przyszlość. Postanowiłam więc iść na studia zaoczne.
Tylko że gdy ja tak postanowiłam on chce się wyprowadzić do większego miasta.. żeby więcej zarabiać. Tylko ze zapomnial zapytać mnie o zdanie. Tzn coś wcześniej o tym wspominał..ale jak skonczyłam studia to jakoś umilkło. Więc zaczęłam tu szukać pracy. Teraz się dowiaduje że on chce żebym szła dalej na dzienne, żebym miała lepsze wykształcenie.. Tylko to kolejne lata oddzielnie;( i bylibyśmy jeszcze dalej..

Tylko..ze nawet nie zapytał co ja chcę.. Powiedział że rozumie że znów bylibyśmy oddzielnie i jak widać mu to nie przeszkadza.
Czekałam na jakiś krok..zaręczyny czy coś..ale widzę ze nie ma mnie w jego przyszłości.. strasznie mi przykro teraz:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czego on oczekuje?

proponuje rozmowę szczerą, po prostu siąść i spokojnie wszystko obgadać i powiedzieć co na sercu leży
innego wyjścia na razie nie widzę
powodzenia smile

3

Sory ale jak on może Ci kazać się kształcić lub nie? ;/ Jedne studia nie wystarczą? Będzie sobie rzeźbił z Ciebie jak z plasteliny? Tak samo i Ty mogłabyś mu powiedzieć co ma robić, czemu ma większe prawo do zarządzania w tym związku? Powiedz mu o swoich potrzebach! Masz prawo do swoich pragnień, nie duś tego w sobie, bo tylko się jeszcze bardziej zaplączesz!

4

zaraz zaraz to jak wygląda wasza sytuacja teraz ?? on wyjechał jak studiowałaś a teraz co dalej jesteście osobno ?? nie rozumiem

5

Z jednej strony wykształcenie jest ważne i trzeba inwestować w nie ale ... to jest dla mnie za łatwe ... wiesz mi się tak wydaje że on po prostu chce Cię od siebie odepchnąć ale tak by to nie była jego wina  ... wiec radzę szczerą rozmowę ....... związek to partnerstwo i sztuka kompromisów ... a nie tylko jedno ja

6

harmony11 wiesz.. bo rozmawiał z moim tatąktóry uważa że powinnam iść dalej na studia..dopiero dziś powiedział mi o tej rozmowie. A ja chcę iść..ale na zaoczne i chyba w innym kierunku. Powiedział że to ode mnie zależy gdzie pójdę ale może liczy na to że wyląduję tam gdzie on? Bo jakiś czas temu rozmawialiśmy o takiej przeprowadzce. Ostatnio powiedziałam mu że jeśli tutaj dostanę pracę to tutaj zostanę. Z tego co mówił to chyba chce stąd dojeżdzać.

szirina wyjechałam na studia do innego miasta.. on został tu gdzie mieszkam.  Teraz wróciłam.. i zamierzałam zostać, a on mi o pracy w innym mieście opowiada.. I żebym może studia kontynuowała.. ale jeśli wróciłabym do tamtego miasta na te studia a on by się przeniósł, to bylibyśmy jeszcze dalej niż wcześniej;(

7

Mam wrażenie że już nic dla niego nie znaczę...

8

Wiesz a ja Ci zazdroszczę troszkę ... bo jesteś z kimś na kim Ci zależy a ja nie mogę być
Ale musisz odbyć szczerą poważną rozmowę z nim ... spytaj się go tak z zaskoczenia czy dalej Cie kocha i czy zależy mu na Tobie
Daj mu jakiś warunek i w tedy zobaczysz czy dalej mu zależy .. musisz już wiedzieć by mieć spokój

9

nieznajomy moze i Tobie się ułoży i jednak się spotkacie..
Nie wiem czy mam miłość..kilka dni temu zapewniał że tak..a tu taki numer..nie wiem co myśleć..

10

Wiesz ja tego bardzo pragnę by mi się ułożyło ... wiesz czuję że spotkałem tą jedyną kobietę ale to jest takie trudne ... i boję się tylko jednego .... ze ona nie da rady bo jest delikatna i może nie podołać a ja nie mam jak jej pomóc
Ale wiesz wiem co czujesz jak słyszysz takie słowa a potem inne zachowanie z jego strony .... musisz po prostu z nim pogadać
W moim poście znajdziesz GG to może tam pogadamy i w tedy jakoś siebie nawzajem pocieszymy ... bo ja teraz potrzebuje każdego dobrego słowa
Mój post powinien być zaraz pod tym

11

nieznajomy miłość zwycięży wszystko.. Wierzę w to i w przeznaczenie...

12

Pestka napisał/a:

harmony11 wiesz.. bo rozmawiał z moim tatąktóry uważa że powinnam iść dalej na studia..dopiero dziś powiedział mi o tej rozmowie. A ja chcę iść..

Zastanów się czy NA PRAWDĘ chcesz iśc i czy rzeczywiście to czysto Twoja decyzja, czy gdyby oni nie powiedzieli słowa to byś też chciała? Lepiej to przemyśl, bo wszystko co robisz w kwestii edukacji powinnaś robić dla SIEBIE a nie dla innych!

I ile można  ciągnąć związek na odległośc? Ja rozumiem karierę, ale trzeba utrzymywać jakiś balans w życiu. Ja bym się zaniepokoiła jakby mój zaczął przedkładać pracę nad życie osobiste jeśli bieda by mu nie zaglądała do garnków!

13

Rozmawiałam z nim wczoraj.. powiedział że nic nie planuje.. Więc nie wiem czemu zaczął pisać o moich studiach i przeglądać oferty pracy w innym mieście. Z tego co wiem robi to regularnie. Kto zrozumie facetów...

14

Skoro wiesz, że robi to regularnie, a mówi że nie robi to dostrzegam tutaj odchyłę od szczerości. To wygląda jak traktowanie Cię niepoważnie na zasadzie "Ty się nie unoś a ja tu sobie poprzeglądam oferty i powiem ci co masz ze sobą zrobić żeby mi pasowało" hmm

15

To trochę bardziej skomplikowane:)
Może dowiem się czegoś więcej w weekend jak się spotkamy. Nie powiedział mi masz iść na studia.. Tylko stwierdził że mój tata mu o tym wspominał.

16

W związku powinno być wzajemne zaufanie i szczerość.A rozmowa,to podstawa.Tyle tu piszecie na forum o wspólnym mieszkaniu.Ale zauważyłam,że u niektórych to kompletnie nie współgra z jakąkolwiek odpowiedzialnością.

17

Pestka napisał/a:

To trochę bardziej skomplikowane:)
Może dowiem się czegoś więcej w weekend jak się spotkamy. Nie powiedział mi masz iść na studia.. Tylko stwierdził że mój tata mu o tym wspominał.

No ale ja to tak zrozumiałam z tego co napisałaś wink "Teraz się dowiaduje że on chce żebym szła dalej na dzienne, żebym miała lepsze wykształcenie.." To brzmiało jakby chciał sobie Ciebie wykształcić wink

18

harmony11 chciałby..bo moi rodzice tego chcą. Ale ja postanowiłam po swojemu.

Selena nie wiem czy to odnośnie mnie, ale my nie mieszkamy razem...

19

Powiem Ci jedno czym ja się kieruję w życiu bo już za dużo doświadczyłem i wiem co to jest życie i wszystkiego jego aspekty
Życie Twoje jest tylko Twoje ... jeśli Ty sama nie wiesz co robić inni też nie pomogą ... każdy wybór musi być taki byś Ty była z niego szczęśliwa ... nie ważne co inni mówią co masz robić .. ale jak coś będzie źle to Ty będziesz cierpieć a nie oni ... kieruj się tym co jest ważne dla Ciebie ... bo zniszczyć życie CI może każdy ale TY będziesz tym życiem będziesz ŻYŁA ... pamiętaj nie żałuj potem tego że nie zrobiłaś tego co uważałaś za słuszne ale inni Ci mówili inaczej .... bo czasami sama sobie nie wybaczysz do końca życia
Mówię to z mojego doświadczenia życiowego ... zrobiłem już dużo i wiem że nie warto było się słuchać innych tylko siebie ... teraz już wiem ale jest za puźno by zmienić przeszłość ... teraz tylko należy walczyć o teraźniejszość i przyszłość

20

nieznajomy mam nadzieję że Ci się ułoży..

Wyjśnił mi dziś o co chodziło.. i powiedział żebym sobie zapamiętała że nigdzie się beze mnie nie wyprowadzi:)

21

Cieszę się z Twoich słów ... jak on tak mówi to powinno być dobrze
Trzymam za was kciuki i życzę jak najwięcej szczęscia smile

22

nieznajomy dziękuję za miłe słowa:)

Posty [ 23 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności