Preparat do pielęgnacji cery trądzikowej. Zmniejsza skłonność do powstawania ropnych wykwitów i grudek. Zapobiega zmianom ropnym. Ma właściwości wysuszające i ściągające. Zawiera:
- wyciąg z rumianku (Chamomila recutita) - wykazuje działanie przeciwzapalne, odkażające, kojące
- wyciąg z nagietka (Calendula officinalis) - o działaniu ściągającym, antyseptycznym, przeciwzapalnym, przyśpieszającym gojenie się ran
- olejek z drzewa herbacianego (Tea Tree oil) - wykazuje silne działanie antybakteryjne i odkażające
- witaminę A - reguluje czynność gruczołu łojowego i gospodarkę wodno-lipidową skóry, pomaga w regeneracji naskórka
Cena: 7zł / 25g

Moja recenzja:
Po tygodniu stosowania, muszę przyznać, że krem jest świetny. Zlikwidował moje wieczne problemy z zaskórniakami, ropne wykwity się zmniejszyły a rany po wyciskanych pryszczach podgoiły mi się w ciągu 3 dni.. Oczywiście jest jeszcze sporo do zrobienia na mojej buźce, ale nie mam już problemów z bolącymi "wulkanami", ponieważ kiedy się tylko taki pojawi, zaraz stosuję krem i po kilku godzinach mam spokój
W dodatku cena bardzo przystępna, jak na tak dobry i skuteczny krem- polecam/