Ogarnąć faceta - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 32 ]

Temat: Ogarnąć faceta

Cześć dziewczyny wink kilka dni temu zerwałam z facetem, powodem rozstania było to, że dla niego pod koniec naszego związku ważniejsi byli kumple i imprezy. Po zerwaniu przeprosił mnie i szczerze sobie porozmawialiśmy, przynajmniej ja tak myślę. Stwierdził tylko tyle, że mu na mnie zależy, nie jestem mu obojętna, że to wszystko jest dla niego trudne ale średnio go obchodzi to czy ja z kimś będę pisała, spotykała się i jak mnie zobaczy z innym nie będzie zazdrosny. Wydaje mi się troszkę to dziwne bo przecież to jest ze sobą sprzeczne. Jak myślicie co on tak naprawdę czuje i co jest prawdą z jego strony ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ogarnąć faceta

Dziwny jakiś. Jak ktoś kocha to jest zazdrosny. Jesteś dla niego z braku laku. Zapomnij o nim bo ktoś kto kocha nie rani w ten sposób.

3

ethics, a w którym miejscu wyczytałaś, ze On powiedział, ze kocha? Nie, to co powiedział nie jest ze sobą sprzeczne. Zależy mu na Tobie ale widocznie nie jak na kobiecie swojego życia. Nie jesteś mu obojętna ze względu na przeżyte wspólnie chwile. Zerwałaś z nim, wiec czemu się dziwisz, ze nie obchodzi go kwestia Twoich dalszych związków. Wy jako związek to przeszłość i On tak do tego podchodzi.
ethics czemu uważasz, ze on rani swoimi słowami? Co wg Ciebie powinien powiedzieć?

4

Kobra99 napisał/a:

ethics, a w którym miejscu wyczytałaś, ze On powiedział, ze kocha?

Zakładam, że jak dwoje ludzi są ze sobą to się kochają bo w innym wypadku jest to prostytucja czy spółka finansowa.

Kobra99 napisał/a:

Zależy mu na Tobie ale widocznie nie jak na kobiecie swojego życia.

Jeśli mu nie zależy na niej to już od razu trzeba dać sobie spokój. Potem nie będzie lepiej a gorzej.

Kobra99 napisał/a:

ethics czemu uważasz, ze on rani swoimi słowami? Co wg Ciebie powinien powiedzieć?

Bo ona jest dla niego obojętna ale chce ją mieć z jakiegoś powodu. Nie wiem może dlatego, że ma się kim pochwalić przed kolegami albo jak go najdzie ochota na wiadomo co to ma pod ręką. Skoro ważniejsi są koledzy i imprezy to sory ale ten związek nie jest związkiem.

5

truskaweczka31 napisał/a:

Cześć dziewczyny wink kilka dni temu zerwałam z facetem, powodem rozstania było to, że dla niego pod koniec naszego związku ważniejsi byli kumple i imprezy. Po zerwaniu przeprosił mnie i szczerze sobie porozmawialiśmy, przynajmniej ja tak myślę. Stwierdził tylko tyle, że mu na mnie zależy, nie jestem mu obojętna, że to wszystko jest dla niego trudne ale średnio go obchodzi to czy ja z kimś będę pisała, spotykała się i jak mnie zobaczy z innym nie będzie zazdrosny. Wydaje mi się troszkę to dziwne bo przecież to jest ze sobą sprzeczne. Jak myślicie co on tak naprawdę czuje i co jest prawdą z jego strony ?

Ale nie wróciliście do siebie ??
Mi się wydaję, że tylko tak powiedział bo ladniej jest w taki sposób zakończyć związek.

6

On może nie jest zbyt uczuciowy ale były chwile kiedy słowa kocham padały z jego ust, zawsze był o mnie w jakiś tam swój sposób zazdrosny nawet jego kumple mi to mówili, swojemu kumplowi tez powiedział że mnie kocha, jednak podczas tej rozmowy wyznał mi że coś czuje do mnie jednak miłością nazwać tego nie można i nie wie dlaczego te słowa padały z jego ust...

7

Stwierdził, że chce być teraz sam ... chociaż dzień wcześniej, kiedy zapytałam mu się  czego chce odpisał mi Ciebie...

8

ethics, a skąd wiesz, ze On ja chce? Autorka zerwała (ze względu na olewanie jej osoby) a On nie wyraził sprzeciwu. Po prostu to koniec związku i nie ma co się doszukiwać ukrytych intencji.

9 Ostatnio edytowany przez mar3 (2012-10-24 18:45:00)

Hej jestem w podobnej sytuacjii tylko ze odwrtnie mysle ze jest tylko z toba zeby nie byc samnemu i tyle widze ze tez ci si trafil niezbyt typ. Jak by mu zalezalo inaczej by sie zachowywal.

Witaj truskaweczka31. Odnośnie Twojego pytania uważam, że Twój facet nie jest wart uwagi z Twojej strony. Tak się nie zachowuje facet, któremu zależy na dziewczynie. Tym bardziej, jak napisałaś, że nie będzie zazdrosny, jak Cię z kimś spotka. Dla mnie to jest pajac. sam jestem mężczyzną, żonatym już i uważam, że w każdym związku musi być odrobina zazdrości, oczywiście w granicach rozsądku. Powinnaś dać sobie z nim spokój, albo poważnie porozmawiać na temat "jesteś ze mną czy ze swoim otoczeniem".Wybór oczywiście należy do Ciebie. Pozdrawiam i życzę powodzenia.:)

11

Dziękuję wszystkim za mądre rady, mam jeszcze pytanko czy walczylibyście o jednego ze swoich byłych jak byście go naprawdę szczerze kochali mimo, że on udaje że was nie zna ?

12

Starszy od węgla dlaczego pajac??? Przecież ta rozmowa potoczyła się już po ich zerwaniu??  Z czasem widocznie stwierdził, ze to nie ta dziewczyna, wiec za co go tu ganić? Dobrze, ze nie jest psem ogrodnika...

13

Dziękuję wszystkim za mądre rady, mam jeszcze pytanko czy walczylibyście o jednego ze swoich byłych jak byście go naprawdę szczerze kochali mimo, że on udaje że was nie zna ?

Nie. Absolutnie.

14

Truskaweczko... nie warto.
Ja na pewno nie.

15

Może macie racje, z tamtym to dość długa historia i bardzo skomplikowana. Raczej bardziej wolałabym rozpocząć coś na nowo z tym co udaje, że mnie nie zna niż z tym, co z nim niedawno zerwałam.

16

A może lepiej poszukać nowego faceta, a nie kręcić się wokół byłych?

17

Enya bardzo bym chciała, ale to nie jest takie łatwe. Starałam się zapomnieć, wymazać z pamięci, unikać przez pewien czas tego jednego, ale to nic nie dało. Dla mnie on był innym człowiekiem, jako jedyny miał inne podejście do mnie... minęło dość dużo czasu od rozstania z nim, byli po nim inni ale nadal gdzieś w głębi serca tylko jego kocham...

18

To w takim razie dlaczego już Was nie ma? Dlaczego się rozstaliście skoro wciąż gdzieś o nim myślisz?

Ja uważam, że skoro nie jesteście razem to oznacza, że były ku temu powody. Nic samo z siebie się nie dzieje. Wracać do tego? Jak dla mnie nie ma sensu.

Skoro wtedy Wam się nie ułozyło, to skąd pewność, że teraz się ułoży?

Może Twoje uczucie do niego to taka tęsknota za Twoimi pragnieniami. To taka fantazja, ułuda... Pragniesz poczuć się spełniona w związku i utożsamiasz to uczucie spełnienia z tym facetem - byłym, ale to może być tylko Twoje wyobrażenie tego spełnienia.

Najbardziej tęskni się za niespełnioną miłością bo się jej przypisuje dużo znaczeń, wiele się dopowiada, fantazjuje, buduje wyobrażenie tego uczucia, ale moze to nie mieć nic wspólnego z rzeczywistością.

Dzisiaj Twój były może być zupełnie innym człowiekiem niż wtedy. Twoje wspomnienia mogą mieć się nijak do tego kim jest dzisiaj.

19

Hmm ... tylko jak się tego pozbyć ? Myślałam, że uwolniłam się od tego, ale się myliłam. Nie ma nas bo oboje popełniliśmy ogromny błąd, zamiast o to wszystko walczyć, kierowaliśmy się dumą i honorem. A kiedy ja to zrozumiałam i próbowałam jemu jeszcze nie przeszło. Czuje, że jednak on w głębi serca żałuje tego wszystkiego i nadal kocha, ale się boi a duma nie pozwala mu pewnych spraw naprawić. Woli udawać obojętnego, żeby nie cierpieć...

20

hej, jestem w identycznej sytuacji "przegralam' z kolegami, imprezami a przede wszystkim z jego nowym oczkiem w glowie czyli autem. Moim zdaniem jesli ktos kto zapewnia ze kocha, obiecuje dom dizeci itp. a nagle z dnia na dzien odchodzi bo musi sie wyszalec i on ma 20 lat nie jest gotowy na staly zwiazek to tak na prawde nie jest wart tego aby czekac na niego. Wyszaleje się, wróci i co? za rok znow odejdzie bo musi sie wybawic? nie nie nie, takie cos nie ma prawa bytu, bo mozna równie dobrze bawic się z będąc w związku. oszczedz sobie cierpienia i go olej smile

21

I tak Kochane zrobię - oleję go. Właśnie zauważyłam, że kiedy ja jestem na fb i on też jest i ja polubię zdjęcie lub post jakiegoś chłopaka on od razu znika. Zastanawiam się jak zareaguje gdy zobaczy mnie na imprezie tańczącą z innym, w dodatku wyglądającą bardzo seksownie, to go przeważnie denerwowało, gdy wyglądałam jak bóstwo a jakiś chłopak coś do mnie miał.

22

ja po rozstaniu dużo schudłam, i uwierz wyszło mi to na dobre, teraz chłopacy piszą, chcą się umawiać, zapraszają na imprezy. Ale w głebi serca marzę o tym, żeby on zobaczył mnie naprawde szczęśliwą, nie tą ktora od pół roku tęskni i non stop pyta dlaczego odszedl, ktora bawi się chłopakami. pragnę tego żeby zobaczył kogo stracił, i poczuł się tak samo jak ja czułam się po rozstaniu. żeby zobaczył ze zostawił mnie dla jakiegos auta i kolegów.

23

gdybymwiedziała też tego pragnę ale sama pewnie wiesz jakie to trudne ... udajemy, że jesteśmy szczęśliwe, bawimy się facetami a tak naprawdę chcemy z jednej strony jego a z drugiej "zemsty"...

24

wiesz, ja od pół roku udaję ze sobie jakoś radze. ale prawda jest taka ze np dwa dni temu płakałam do 3 w nocy.. czasem mam takie fale ze musze przez to przejść a potem jest jakiś czas ok i w ogole dla mnie chłopak nie istnieje. te przeklęte wspomnienia dają w kość. oczywiście najgorzej jest gdy się spotykamy na imprezach, on z kolegami, ja z koleżankami traktujemy się tak jakbyśmy się nie znali, nawet "cześć" nie powiemy. życzę mu tego żeby był w stanie kiedyś pokochać kogoś tak jak ja jego, bo mimo wszystko było pięknie, a nagle przyszła codzienność, rutyna, nuda. znudził się mną, zaczął też pisać z inną, oczywiście to nie było nic takiego jak mnie zapewnial, tylko jakby nie bylo to by nie ukrywal i rozmow nie kasował, ale wczoraj się dowiedziałam, że piszą znow i się spotykają. Pierwsza co powiedzialam jej znajomej to to że ma jej podziekować za rozwalenie związku, ale potem się ogarnęłam i pomyślałam ze ma brać te ochłapy, bo to ja byłam jego pierwszą miłością, ze mną uczył się związku, ze mną pierwszy raz mieszkał z dziewczyną i on mnie z pamięci nie wymaże.

25

gdybymwiedziala wysłałam Ci prywatnego e-meila wink

26

A nie zastanawiałaś się czasem nad swoim zachowaniem?
Czy czasem nie uzależniłaś się od niego i spędzałaś z nim każdą swoją chwilę i ani Ty ani On nie zdążyliście się za sobą stęsknić? Nie zawiatała do Was czasem rutyna i chęć zmian?  Faceci obierają drogę "ucieczki" do kumpli i imprez ponieważ są często przez Nas kobiety, ograniczani. Im więcej dasz wolności facetowi tym więcej będzie chciał spędzać z Tobą czasu.
Gdy się kogoś kocha-to nie rezygnuję się z niego nigdy w świecie.
Jak zawsze polecam sprawdzoną literaturę "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy?" = do nauki, na pamięć!

Głowa do góry <tuli>

27

Kochane pomóżcie mi go ogarnąć bo już teraz nie wiem co jest z nim. Byłam na imprezie mój były też tam był. Przywitał się ze mną, potem tylko raz zapytał się jak tam, co tam i na tym się skończyło, nie poprosił mnie do tańca ani razu. Ja nie chcąc pokazywać mu że boli mnie to, że mnie tak potraktował nie odmawiałam facetom, nawet jego kumplom którzy prosili mnie do tańca, nie smuciłam się, po prostu świetnie się bawiłam zawsze mając uśmiech na twarzy. Problem jest w tym, że widziałam, czułam i większość osób którzy nie wiedzieli że jest moim byłym mówiło mi, że przez całą imprezę mierzy mnie wzrokiem. Ja tańczyłam prawie przez cały czas, on zatańczył może zaledwie kilka razy i zawsze wtedy kiedy widział, że ja podczas tańca z innym facetem świetnie się bawię. On rozstając się ze mną stwierdził, że zazdrosny nie będzie jeśli mnie zobaczy z innym i nie będzie go obchodziło co robię. Nie rozumiem tylko tego na co było to mierzenie mnie i co on tak naprawdę czuje... ?

28

trsukaweczka, dlaczego się z nim nie spotkasz i nie porozmawiacie o tym co między wami (po co się męczyć?)... zdajesz sobie sprawę z tego, że masz już objawy obłędu na jego punkcie?
Bądź dorosła - porozmawiaj z nim.

29

Objawy obłędu... wypraszam sobie, bo chyba wiem co do niego mam... kocham go i tyle... a co do rozmowy odbyła się i wyraźnie napisałam co mi powiedział...

30

ok, napiszę wyłącznie z mojego punktu widzenia - co nie znaczy że jest słuszny bo WAS NIE ZNAM.

Piszesz, że go kochasz, tylko jak to okazujesz..?
Jakby mi facet powiedział że mnie kocha a potem flirtował z innymi pannami i nie zwracał na mnie uwagi - to raczej pomyślałabym że kłamał.

On powiedział Ci, że mu zależy - był szczery w tym co mówił.
Nie jest zazdrosny, więc na siłę usiłujesz wzbudzić w nim zazdrość.. udajesz że się świetnie bawisz a potem wchodzisz tu i piszesz jak Cię to bolało..

Jak dla mnie to za dużo w tym wszystkim udawania i fałszu.

Jak myślicie co on tak naprawdę czuje i co jest prawdą z jego strony ?

Pytasz obcych ludzi na forum jaka jest prawda.. ważniejsze od tego co mówi On są słowa innych, których przecież nawet nie znasz - a jak mówią nie to co chcesz usłyszeć to się denerwujesz..
Wyluzuj i pogadaj z nim o Was, bo może być za późno.

31

może boi się zmian i chce żeby bylo jak wcześniej .
ma dziewczyne , nie musi się starać i robi co chce ,ale bez niej ?

Posty [ 32 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024