Poznań studia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Temat: Poznań studia

Cześć, zastanawiam sie nad studiami w Poznaniu. Co ciekawego możecie polecic w tym mieście (nie samą nauką człowiek zyje smile. Jak perspektywy pracy, ewentualnych podyplomówek, jacy studenci?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poznań studia

Poznań jest pięknym, studenckim miastem, jeśli chodzi o pracę dla studentów np. telemarketing, mcDonald's itp. to ofert jest wiele, podyplomówek też spory wybór, a studenci, jak wszędzie - różni.

3

Dzięki Kamila,

A jakieś kultowe miejsca, ktore trzeba zobaczyć (historyczne lub knajpy)?

4

Ostrów Tumski - taka wyspa na wodzie, Teatr Narodowy i przepiękny park obok niego no i Stary Rynek - wiele pięknych zabytków, knajpek, kawiarni, klubów:)

5

Thx. Słyszalam też, że warto pospacerować na Malcie czy Cytadeli.

6

Ostrów Tumski to we Wrocławiu smile a co będziesz studiować w Poznaniu i na jakiej uczelni? smile

7

Myślę o pielęgniarstwie na medycznym, ale od przyszlego roku oczywiście. W sumie czytam teraz jak mozna zyskac  w Poznaniu (znizki, promocje, gdzie tanio zjeść, trafiłam nawet na konkurs na yt "Ciągotki do Poznania", gdzie mozna wygrac rok studiow za darmo).

Jestes może z Poznania? W sumie to latwo z pracą podczas studiów?

8

malediwa napisał/a:

Ostrów Tumski to we Wrocławiu smile a co będziesz studiować w Poznaniu i na jakiej uczelni? smile

Ostrów Tumski jest także w Poznaniu...

9

Ja studiowałam w Poznaniu. Musze przyznać, że to super miasto, z klimatem smile Pracowałam w trakcie studiów w sklepie, 12h tygodniowo, ciężko było, ale jakoś dawałam radę. Jeśli chodzi o kluby i miejsca, gdzie warto pójść: zdecydowanie "Cacao Republica", jeśli masz ochotę na kawę/czekoladę na gorąco, "U Przyjaciół", a bardziej w klimacie piwnym polecam "Kultową", no i "Brovarię", choć uważam, że ich piwo wcale takie super nie jest jak się mówi. Tanie obiady można oczywiście dostać w barach mlecznych, ale jeśli nie pasuje Ci takie jedzenie to polecam bar w greckim stylu naprzeciwko Biblioteki Głównej oraz bar z makaronem, tortillami etc zaraz przy wyjściu ze Starego Browaru (od strony Półwiejskiej). Aha, i bardzo dobry kebab jest też po drugiej stronie Browaru, nie pamiętam jak tamta ulica się nazywała, w każdym razie chodzi mi o tę część Browaru co jest "na górze" smile Jak chcesz wiedzieć coś więcej to pytaj, ciągle mam duży sentyment do tego miasta.

10

Dzięki wielkie Kaisa. Bardzo mnie pomoglas. Na sto procent skorzystam z porad i optymizmem napawałaś mnie piszac o tym, że praca w Poznaniu jest. Pozdrawiam gorąco.

11

Ja studiuję transport na  politechnice i też jest ciekawie:)

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024