Cześć, zastanawiam sie nad studiami w Poznaniu. Co ciekawego możecie polecic w tym mieście (nie samą nauką człowiek zyje
. Jak perspektywy pracy, ewentualnych podyplomówek, jacy studenci?
Poznań jest pięknym, studenckim miastem, jeśli chodzi o pracę dla studentów np. telemarketing, mcDonald's itp. to ofert jest wiele, podyplomówek też spory wybór, a studenci, jak wszędzie - różni.
Dzięki Kamila,
A jakieś kultowe miejsca, ktore trzeba zobaczyć (historyczne lub knajpy)?
Ostrów Tumski - taka wyspa na wodzie, Teatr Narodowy i przepiękny park obok niego no i Stary Rynek - wiele pięknych zabytków, knajpek, kawiarni, klubów:)
Thx. Słyszalam też, że warto pospacerować na Malcie czy Cytadeli.
Ostrów Tumski to we Wrocławiu
a co będziesz studiować w Poznaniu i na jakiej uczelni? ![]()
Myślę o pielęgniarstwie na medycznym, ale od przyszlego roku oczywiście. W sumie czytam teraz jak mozna zyskac w Poznaniu (znizki, promocje, gdzie tanio zjeść, trafiłam nawet na konkurs na yt "Ciągotki do Poznania", gdzie mozna wygrac rok studiow za darmo).
Jestes może z Poznania? W sumie to latwo z pracą podczas studiów?
Ostrów Tumski to we Wrocławiu
a co będziesz studiować w Poznaniu i na jakiej uczelni?
Ostrów Tumski jest także w Poznaniu...
Ja studiowałam w Poznaniu. Musze przyznać, że to super miasto, z klimatem
Pracowałam w trakcie studiów w sklepie, 12h tygodniowo, ciężko było, ale jakoś dawałam radę. Jeśli chodzi o kluby i miejsca, gdzie warto pójść: zdecydowanie "Cacao Republica", jeśli masz ochotę na kawę/czekoladę na gorąco, "U Przyjaciół", a bardziej w klimacie piwnym polecam "Kultową", no i "Brovarię", choć uważam, że ich piwo wcale takie super nie jest jak się mówi. Tanie obiady można oczywiście dostać w barach mlecznych, ale jeśli nie pasuje Ci takie jedzenie to polecam bar w greckim stylu naprzeciwko Biblioteki Głównej oraz bar z makaronem, tortillami etc zaraz przy wyjściu ze Starego Browaru (od strony Półwiejskiej). Aha, i bardzo dobry kebab jest też po drugiej stronie Browaru, nie pamiętam jak tamta ulica się nazywała, w każdym razie chodzi mi o tę część Browaru co jest "na górze"
Jak chcesz wiedzieć coś więcej to pytaj, ciągle mam duży sentyment do tego miasta.
Dzięki wielkie Kaisa. Bardzo mnie pomoglas. Na sto procent skorzystam z porad i optymizmem napawałaś mnie piszac o tym, że praca w Poznaniu jest. Pozdrawiam gorąco.
Ja studiuję transport na politechnice i też jest ciekawie:)