brak objawów przedokresowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » brak objawów przedokresowych

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: brak objawów przedokresowych

Mój problem polega na tym, że teoretycznie powinnam dostać okres wczoraj lub dziś. Ostatnimi czasy miałam go regularnie. Ale nie chodzi mi to jedynie o brak okresu, ale o jego objawy. Zawsze przed miesiączką ( tydzień przed lub nie mniej niż 4 dni przed ) miewam tzw. objawy przedokresowe. Na pewno każda z nas takowe miewa. Polegają one na lekkim pobolewaniu jajników, wzmożonych wzdęciach ( choć ja wzdęcia mam często, nie tylko w okolicach i w trakcie okresu ) oraz bólu piersi, one najwcześniej zaczynają mnie boleć i bolą zawsze, dzięki nim nie zapominam, że zbliża się okres. Jednak dziś, gdy jest dzień, w którym powinnam dostać miesiączkę, nie mam żadnych jej objawów. Nie pobolewają mnie jajniki, a przede wszystkim piersi ! Czuję się jak w normalnym dniu pomiędzy miesiączką. Nic a nic nie czuję, abym miała ją dostać, jedynie sama świadomość, że to już pora. Choć powinnam dodać, że jestem bardziej rozdrażniona i szybciej się denerwuję. Z jednej strony powinnam się cieszyć, że nie cierpię z bólów, ale jest to bardzo zastanawiające. Nie chodzi o okres, bo wiadomo może się on spóźnić z różnych powodów. Zastanawia mnie brak bólu piersi ! ?? Przez wszystkie lata, kiedy mam miesiączkę, nie miałam takiego wyjątku.

Miałyście tak kiedyś ? Możecie powiedzieć coś więcej ? Albo poprostu wyraźcie swoje zdanie
Czekam na odpowiedzi  smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: brak objawów przedokresowych

Witam.
Otoz ja tak miałam w tym miesiącu..zadnych objawow zblizajacej się miesiączki, bolu piersi i brzucha, a miesiaczka się pojawila. Tzn cos podobnego do miesiączki. Lekkie krwawienie, zmieszane ze sluzem. Przypominajace bardziej plamienie i tak trwa już 8 dni do tego lekkie pobolewanie brzuch aco jakiś czas. Zawsze mam okres od 4-5 dni. Staram się również o powiększenie rodziny:) i nie wiem co o tym myslec. Do lekarza nie chce na razie isc i panikować ponieważ pierwszy raz mam takie objawy. Wiec również czekam na odpowiedzi.

3

i ja nie mam objawów przedokresowych od kilku okresów wstecz dawniej w dany dzien lub dzien przed bolał mnie brzuch i w krzyżu a tera nic mam bardzo nieregularne okresy i w ''normalny '' dzien niespodziewanie zaczynam krwawić
Lola a robiłaś test?

4

Nie robiłam ,nie mam odwagi:)a raczej wątpliwości co do tego ze jestem w ciąży. Może przez to ze długo się staramy. Ale pewnie trzeba będzie cos z tym zrobić. Tym bardzie ze zawsze odczuwam dolegliwości tydz przed miesiaczka i nigdy się nie zdazylo aby ich nie było.

5

a te krwawienie/pkamienie jeszcze u ciebie trwa? zrób test po co rozmyślać a jesli to nie ciąża i następn okres taki by był to wiadomo udaj się do gina bo to może hormony warióją ja też muszę iść jak nie przejdzie do poniedziałku bo takie krwawienia/plamienia mi sie nigdy nie zdarzyły

6

Tak, nadal jest. Niby okres dostałam 28.02 trwał on do 03.03. Pozniej był dzień przerwy i znowu się pojawilo plamienie i trwa do teraz. Lekkie, sama wkladka mi wystarcza. Tak wiec pojde po ten test i go zrobie. Zaczekam na koniec i wiadomo jak następnym razem  się sytuacja powtorzy to juz ide do lekarza. Ale mam nadzieje ze to tylko jednorazowy przypadek.

7

a boli cię brzuch czy coś bo mnie np chwilami pobolewa brzuch jak na okres i w krzyżu mnie boli i ciągnie się tak od poniedziałku choć tera to brązowe plamienia
zdarza się ze kobieta będąca juz w ciąży w dniu miesiączki ma plamienia albo słabiutki okres,życzę aby to była ciążą:)

8

Pobolewaja mnie tylko jajniki, lekkie klocie czuje:) i taki dyskomfort jak na miesiaczke,ale to od czasu do czasu. Piersi mnie nie  bola tylko tez tak dziwne uczucie jest.. Dziekuje za mile słowa:) mam nadzieje ze tak będzie. A jak nie to pewnie jeszcze nie przyszla pora:)

9

ja czuję się jakos dziwnie ale to też może od przemęczenia i stresu którego ostatnio mam aż zanadto,
to test robisz aż przejdzie to plamienie?

10

stres, przemeczenie, pogoda wszystko wpływa na nasze samopoczucie. Na szczęście idzie wiosna i człowiek az inny się robi. A z tym testem to wlasnie nie wiem.. zastanawiam się kiedy go zrobić.

11

to zalezy jaką jesteś osobą cierpliwą czy raczej nie:)
ale lepiej zrobić a nuż widelec to ciąża i trzba do lekarza pójść z tymi plamieniami

12

Witam.
Od 6 miesięcy stosuje tabletki Yaz. W kwietniu zrobiłam sobie miesiąc przerwy. W tym czasie kochałam sie z moim chłopakiem 3 razy, z czego raz bez zabezpieczenia 15.04 był to stosunek przerywany i skończył na zewnątrz. Tego dnia kochaliśmy się z soba jakies 3 razy. 30.04 mam dostać miesiączkę ale nie mam żadnych jej objawów. 25.04 byłam u ginekologa po recepte na tabletki przy okazji zrobił mi on USG brzuszne. Nic na nim nie było widać (jest z wcześnie). Brak objawów jest dla mnie bardzo dziwny bo zazwyczaj tydziejń przed odczówam bardzo silne bóle podbrzusza i piersi. Bardzo prosiłabym o jakąś rade. Miesiączki miewam regularne co 28 dni. Moja ostatnia była 2.04. Dodam że rano nie czułam się najlepiej. Byłam strasznie zmęczona i mdliło mnie. To troche dziwne bo jak pisałam jest chyba za wcześnie na jakiekolwiek objawy. Pozdrawiam smile

13

Hej mam taki problem zawsze przed dostaniem miesiączki miałam objawy takie jak mocny ból brzucha promieniujacy do kręgosłupa, było mi bardzo niedobrze czasami zwracalam. Z 3-4 tyg  temu rozstalismy się z partnerem po 6,5 roku i od bardzodludługiego czasu kochalismy się bez zabezpieczeń i zazwyczaj kończył we mnie. Przed rozstaniem z nim miałam dni płodne i kochalismy się też.  Powinnam dostać okres jakieś 2 tygodnie temu ale nie było go aż w końcu dostałam bez objawów i nie wiem czy to okres bo raz leci ze mnie a raz nic . Robiłam testy ale wychodziły negatywnie. Możecie coś doradzić co mam zrobić?

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » brak objawów przedokresowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024