Nieśmiałość - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez MordiSpm (2012-10-08 20:49:34)

Temat: Nieśmiałość

Witam

Jestem nowym użytkownikiem waszego forum chciałem zapytać kobiety o pewien nurtujący mnie aspekt.

Jestem typem nieśmiałego faceta, który ma problemy z własną samooceną zapewne jak większość z nas.
Tak aby przybliżyć całe moje dotychczasowe życie byłem otyły ważyłem sporo ponad 96 kg przy wzroście 176 cm. Spotykałem się z kobietami jednak nigdy nie poznałem jednej jedynej z którą chciałbym spędzić życie lub zbudować trwały związek.
W tym roku powiedziałem sobie dość coś musi się zmienić zacząłem się dobrze odżywiać uprawiać sport i zrzuciłem zbędne kilogramy ważę obecnie 74 kg.
Zauważyłem, że kobiety same zaczęły zwracać na mnie uwagę, kobiety które również bardzo mi się podobają ale tu pojawia się problem może nie problem ale jakoś sam nie umiem uwierzyć, że mogę się im podobać.
Wiem pewnie każdy powie masz szczęście itp. Jednak ja naprawdę jestem nieśmiały chętnie z nimi rozmawiam poznaję ale nie umiem zrobić kolejnego kroku bardzo chcę ale nie potrafię. Nie mówię tu o przelotnych znajomościach tylko stworzeniu trwałego związku opartego na zaufaniu.

Wiem, że jest to wyłącznie moja wina i muszę zaakceptować samego siebie ale jakoś ciężko mi przestawić się na inne myślenie niż jesteś brzydki i nikt nie zwróci na Ciebie uwagi. Nie masz nic do zaoferowania prócz miłej rozmowy.

Czy macie może jakieś rady jak sobie z tym poradzić?

Ponadto może jestem facetem starej daty ale uważam, że przed kobietą należy otwierać drzwi, płacić za kawę, mówić komplementy, gdy płacze przytulić i pocieszyć itd. 
Jednak obserwując zachowanie kobiet i mężczyzn dochodzę do wniosku, że chyba się mylę. Chyba mili faceci znudzili się kobietom? Co myślicie?

Czy powinienem być chamski i wulgarny czy jednak lepiej pozostać sobą.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nieśmiałość

Do zmian trudno się przyzwyczaić, tych na 'dobre' też...
Cóż - musisz kiedyś komuś zaufać inaczej mimo straconych kg nie utrzymasz żadnego związku. A chyba o to chodziło by zaczęło się w tym temacie lepiej układać. Pomyśl o tym jak o moście-już go zbudowałeś z wielkim trudem, to teraz śmiało na drugą stronę !

Mili faceci nie znudzili się wartościowym dziewczynom, a kretynkom wulgarny cham zawsze będzie imponował. Pytanie jakiej kobiety szukasz.
Klasa i styl są zawsze w cenie, choć obecnie niezbyt modne. Modniejszy jest luuuz.

Związek to bycie razem, rozmowy, dbanie o siebie na wzajem, kłócenie się i godzenie , wspieranie się w mniejszych i większych sprawach, dzielenie radości, intymności - napewno to wszystko potrafisz tylko za bardzo się boisz spróbować by się przekonać.

Trzeba się po prostu odważyć-napewno któryś z Netfacetów coś poradzi smile

3

Szukam kobiety miłej i sympatycznej, mającej własne zdanie a nie tylko przytakującej interesującej się czymś innym niż tylko samochodami i zakupami. Takiej która będzie potrafiła pójść na kompromis w ważnych dla obojga sprawach. Kobiety która będzie miała w oczach to coś w czym będę chciał zatracić się bez końca na dobre i na złe. Kobiety z którą będę mógł rozmawiać całą noc i cały dzień, ale również takiej z którą będę chciał milczeć we dwoje choćby i przez tydzień. Kobiety z którą będę chciał spędzić romantyczny wieczór we dwoje ale również pójść z znajomymi na piwo czy inne spotkanie towarzyskie. Takiej, która będzie miała swoje wady i zalet za którymi będę przepadał pomimo iż będą czasami działać mi na nerwy. Takiej, która zniesie moje dziwactwa i której dziwactwa nie będą mi przeszkadzały.

Może to jakieś wygórowane wymagania. Nie wiem czy kiedyś taką znajdę i czy w ogóle istnieje. Będę pamiętał pewne słowa koleżanki "Gdy spotkasz tą jedną jedyną nic i nikt będzie mieć znaczenia i nie będzie się liczyć poza nią". Pomimo oczekiwań chyba takiej kobiety szukam.

4

MordiSpm - bądź dalej rycerskim gentlemanem. O ile zależy Ci na porządnej kobiecie, która to doceni. Jak chcesz zdobyć jakąś blacharę, której imponuje chamstwo i przekleństwa, to kup stare BMW albo Audi i jedź na wioskę pod dyskotekę. Podjedź z pichami opon, wysiądź, charknij na ziemię i każda Twoja.
A teraz poważnie: pozbądź się kompleksów i rób swoje. W końcu znajdziesz kobietę na poziomie.

5

O rany! Z tej wypowiedzi o wymarzonej kobiecie powiało niebywałym romantyzmem :-) Uważam, że powinieneś pozostać taki jaki jesteś. Nawet dziwię się, że z takim podejściem do tych kwestii nie masz bliskiej duszyczki. Cóż pozostaje mi dodać... Istotnie, mało jest dzisiaj kobiet nieskazitelnych - pięknych, mądrych i nieinteresownych, ale wierzę że się zdarzają. Miłości na pewno nie należy szukać na siłę, bez względu na wiek, ona przyjdzie sama. Na siłę można się tylko oszukać i niepotrzebnie skrzywdzić drugiego człowieka. Różnie z miłością bywa, czasem spada na człowieka jak grom z jasnego nieba, czasem dojrzewa nawet przez lata. Ważne jest by jednak zjawiła się w życiu każdego człowieka, inaczej, tak naprawdę, sami siebie bez niej nie jesteśmy w stanie siebie poznać. Życzę Ci tego szczęścia z całego serca.

6

Powiało romantyzmem może jestem trochę staroświecki i romantyczny chociaż staram się tego nie okazywać na każdym kroku wcześniej nie kończyło się to dobrze. Dzięki za słowa otuchy. Też mam nadzieję, że kiedyś spotkam to jedną jedyną kobietę. Będę za to trzymał kciuki i tobie również życzę powodzenia.

7

Przede wszystkim pozostań sobą.Prezentujesz sobą typ mężczyzny wiedzącego co chce od życia,inteligentnego z nutą wrażliwości.Taki zostań! Stereotypem jest ,iż kobiety wolą chamów ,czy romantyków..każda kobieta ,na różnym etapie swojego życia potrzebuje czegoś innego.Musisz być czujny i nie dać się omamić jakiejś.W swoim wyborze nie idź na kompromis ,niech Twoje wymagania będą górnolotne!;)

8

Postaram się nie poddać i nie zmieniać, chociaż w dzisiejszym świecie jest to niezwykle trudne.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024