Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
szukalam takiego tematu u nas na forum ale w zadnym nie znalazłam tego czego mnie interesuje, takze zakladam nowy.
mianowicie, chcialm sie zapytac czy ktoras z was ma doswiadczenie z przedluzonymi wloskami, tzn czy ktoras przedluzala? ile sie takie wloski trzymaja ? jaki jest koszt etc piszcie wszystko co wiecie ![]()
Ja mialam przedłużone włoski - ringami ![]()
Ogólnie włosy trzymały mi się około 3 miesiące. Efekt był całkiem fajny tyle że ja włosy mam grube i mocne
nie zniszczyły się przy tym zabiegu.
Miałam przedłużone włosy o 40 cm ![]()
Ogólnie teraz bym sobie przedłużyła ale myśle o metodzie clip <coś takiego> czyli przedłużanie w ciągu 5 minut ![]()
moja koleżanka miała takie spinezki i bardzo fajnie wyglądała ![]()
no właśnie-lookalam na allegro takie clipsy-kolorowe i włosów się nie niszczy.. ale jaka jest tego jakość i wytrzymałość??
noelle87- wytrzymałość jest podobna jak we włosach przyczepianych metodą ringów
Ale wiadomo lepiej kupić droższe włosy z włosia naturalnego nie sytentycznego- bo ten pierwszy znacznie dłużej zatrzymuje ładniejszą kondycje i włoski tym samym dłużej są do użytku.
Ostatnio edytowany przez nokia (2009-04-06 17:43:19)
no wlasnie tez troche poczytywalam na ten temat, a jesli wloski odpadna to moge znow przyczepic te same?![]()
Metoda clip on próbowałam i odradzam przede wszystkim klipsy nie trzymały się włosów, po drugie strasznie ciężko się zapinały może to kwestia kupionych włosków ale dziękuje za taka przyjemność 5 minut ok tyle że po10 minutach włosy się zaczynają zsuwać trochę obciachowo.
fenix może dlatego że przed nałożeniem clipsów nalezy włosy delikatnie zmatowić poprzez tapirowanie i pryskaniem lakierem- aby się nie ześlizgneły?
Grunt to proawidłowe założenie.
asiulka090 jeżeli chodzi o ringi i cplipsy możesz dopinać ponownie odpadające kosmyki.
witam wypowiem sie w tym temacie poniewaz mam tez troche przygody a mianowicie mam włsoy sciete na boba ale zawsze mnie ciekawiło przedłuzanie włosów i pomyslałam zeby sprubowac kupiłam domowy zestaw przedłuzania do nauki włosów metoda microringi czyli czarne pasma ringi (miałam wtedy czarne włosy)szczypce do zaciskania ringów oraz specjalne szydełko i przedłuzyłam sobie boki sama tak jakby zrobiuła to fryzjerka troche sie nameczyłam bo musiałm blisko lusterka boki robic i bolałam mnie odwrocona głowa ale przedłuzanie takie jest bardzo proste i jak to zrobiłam to nikt nawet nie rozpoznał ze to przedłuzane oczywiscie znajomi kiwali z uznaniem głowami ze super wyszło po jakims czasie sama sciagłam bo mi sie znudziło ciezko było sciagnąc ale nic sie nie uszkodziło te włosy bardzo mocno sie trzymaja wiec nie ma obawy ze spadnie czy cos w kazdym badz razie kuzynka chce przedłuzyc po całosci na bardzo długie jak zakupi sobie pasma i roingi to jej to zrobie bo jest bardzo proste pozdrawiam
ja miałam przedłużone metodą na keratynę ale bardzo mnie swędziała głowa (niestety, może podrażniać skórę lub wywoływać alergię) więc potem zmieniłam na tulejki - podobne do mikroringów ale mniejsze i nie metalowe.
bardzo gorąco wszystkim polecam. ja już tęsknię do moich długich włosów ![]()
Czesc dziewczyny,
Chcecie miec za darmo przedluzone wlosy?
Pracuje w firmie CinderellaHair, szukamy teraz twarzy na "Śląski Festiwal Fryzjerski"w Katowicach. Przedluzymy ci wlosy za free, do tego dostaniesz produkty do pielegnacji, a co najfajniejsze, stylisci przygotuja Cie do sesji zdjeciowej, ktora ukaze sie w ogolnopolskim dwumiesieczniku.
pennylane napisał:
ja miałam przedłużone metodą na keratynę ale bardzo mnie swędziała głowa (niestety, może podrażniać skórę lub wywoływać alergię) więc potem zmieniłam na tulejki - podobne do mikroringów ale mniejsze i nie metalowe.
bardzo gorąco wszystkim polecam. ja już tęsknię do moich długich włosów
przedluzki keratynowe swedza tylko w przypadku gdy fryzjer przyczepi wlosy zbyt blisko skory, jezlei zrobi sie to w odpowiedniej odleglosci, to nie ma mozliwosci podraznienia skory ![]()
Ostatnio edytowany przez malina33 (2009-09-04 17:46:00)
Jak można się zgłosić, bo zależy mi na dobrym przedłużeniu, a to pewnie było by profesjonalnie no i za darmo:))
Hej. Swoje dwa zdjęcia (portret i sylwetka) proszę przesłać na biuro(małpa)cinderellahair.pl do 31 października. Wszelkie pytanie lub wątpliwości dotyczące konkursu lub przedłużania włosów można również kierować na ten adres. ![]()
też myślałam o przedlużeniu ale ponoć ( nie wiem czy to prawda) strasznie to obciąża włosy i potem ma się przerzedzone, boję się tego co będzie potem... czy to prawda?
Ja nie przedłużam wole swoje naturalne o wiele ładniej to wygląda - zapewniam ![]()
hej ja mam wlasnie wlosy przedluzone juz nie pierszy raz
przedluzam sobie na kreatyne (polecam) wlosy trzymaja sie 3 miesiace potem trzeba je sciagnac mozna od nowa jez zalozyc ale podciac bo koncowki sie niszcza:( no i dokupic najlepiej naturalne wlosy bo sa one lepsze a jak wiadomo wlosy bez cebulek sa suche wiec najlepiej odzywiac i dbac polecam tez jedwab:P i wszystko co z nim zwiazane...spacjalna szczotke zakupic ;p
Moja koleżanka przedłużała sobie włosy w salonie fryzjerskim, i jest zadowolona.. tyle, że dość dużo za to załąciła - prawie 250 zł ![]()
Hej mam do sprzedania włosy clip on . Wczoraj mi przyszły,ale zdecydowalam sie ze zrobie sobie ringami.
Są nowe, nie uzywane, syntetyczne [ mozna prostowac, suszyc]
Color - brąz. Jest 6 taśm ; długość taśm:
1 sztuka - 18cm - 3 clipy
1 sztuka - 14cm - 3 clipy
2 sztuki - 6cm - 1 clip
2 sztuki - 4cm - 1 clip
Więcej informacji ; 7790671 gg
Cześć.
Mam problem. Mam asymetrie od jakiegoś czasu i nawet ją lubię ale gdy wczoraj poszłam do fryzjera aby podciąć sobie trochę włosy on zaproponował malutkie zmiany, więc się zgodziłam i teraz nie wiem co robić bo wyglądam strasznie. Z tyłu mam włosy obcięte po skosie a to pod spotem troczę przestrzeżone.
Za tydzień mam studniówkę i nie wiem co z tym fantem zrobić.
BŁAGAM O POMOC!!!
Idź do innego, dobrego fryzjera i niech ratuje sytuację ![]()
Karolajnaa napisał:
Hej mam do sprzedania włosy clip on . Wczoraj mi przyszły,ale zdecydowalam sie ze zrobie sobie ringami.
Są nowe, nie uzywane, syntetyczne [ mozna prostowac, suszyc]
Syntetycznych włosów nie można prostować bo najzwyczajniej je spalimy
Jestem tu nowa i mam do was Bardzo wielka Prośbę bo ide na nastepny piatek przeduzac włosy juz poraz kolejny przeduzałam juz dwoma sposobami jednym to warkoczyki a drugim to tymi obraczkami i teraz nie wiem czy sobie teraz przeduzyc jak miałam przeduzone obraczkami rok temu to nie byly znów takie złe ale troche mi włosy wypadaly a teraz mam przez rok przeduzone tymi warkoczykami to musze kazdy miesiac ich zmieniac a w dodatku te doczepione włosy strasznie wypaduja ![]()
PROSZE POMOCY!!
jeszcze mi został tydzien a ja nie wiem wciaz jakim sposobem przeduzyc wlosy ![]()
![]()